Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 2025-ben már lesz panellakás...

2025-ben már lesz panellakás 2 millió forintos négyzetméter áron is?

Figyelt kérdés
A fővárosban és némelyik megyeszékhelyen már nem nagyon van 1 millió alatti négyzetméterárú panellakás. Csak 2024 decemberében több mint 10%-os drágulás ment végbe. 2025-ben lesz olyan felkapottabb budapesti lakótelep, ahol eléri a 2 millió forintos négyzetméterárat egy panellakás? Ki akar majd 100 milliót kiadni egy 50 nm-es élhetetlen panellakásért, vagy 70 milliót egy még kisebb még élhetetlenebb 35 nm-esért? Miért tüzeli a végtelenségig az ingatlanpiacot a fidesz?

ma 02:56
A kérdező szavazást indított:
Igen, lesz 2 millió Ft a panel négyzetmétere 2025-ben.
Nem, de másfélmilliós négyzetméteráron simán lesz.
Nem fog drasztikusan drágulni. (Álomvilágban élek.)
11 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Én inkább stagnálást vagy az árak esését tippelem. Sajnos ha megnézzük a gazdasági helyzetet, hogy a nagy cégek többezer embert küldenek el, VW 3 gyárat is bezár, az minket is érinteni fog, az én cégemnek is az utolsó pár hónapban már nem volt munkája, így szerintem aki óvatos, az biztos nem ugrik bele semmilyen hitelbe, nem,hogy rálicitáljon a másikra, felverve az árakat.
ma 04:30
 2/8 A kérdező kommentje:
1# Ehhez képest december eleje óta képtelenség lakást venni, mert percek alatt elkelnek. Az árak 10% fölött emelkedtek ebben az 1 hónapban. Az eladók, már a legótvarabb putrihoz is odaírják a hirdetésekben, hogy nincs alku és még azokat is megveszik.
ma 09:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
#2 Tudod én inkább a saját szememnek hiszek, nem pedig valamilyen statisztikának, és azt látom, hogy ismerősék tavasz óta hirdetik a Székesfehérvártól 15 percere Fehérvárcsurgón lévő házukat, ami 40 millió körül árulnak, igaz nem top, de nem is lelakott putri. Időnként jön valaki, megnézi, de nem tolonganak, meg nem licitálnak egymásra, hiszen még mindig megvan.
ma 09:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Ennek ellenére amúgy az árak nem realizálódnak, mivel nem siet az eladó eladni, így inkább marad a magas ár, esetleg emelnek is, de bukni nem akarnak rajta.

Ez elég rossz tendencia.

ma 09:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Jövőre az ingatlanpiacon 10-15%-os áremelkedést várnak.

Úgyhogy igen, könnyen előfordulhat,hogy eljön hamarosan a 100 milliós panellakások korszaka.

Mondjuk lehetne akármennyi pénzem 70-100millió forintért biztos ,hogy nem vennék itthon panellakást

ma 09:58
 6/8 anonim ***** válasza:
#4 Most még ez van, és optimisták az emberek. De ha beüt a szar, és elkezdik a gyárbezárásokat, nem lesz az embereknek munkája, akkor 2x is meggondolja mindenki, hogy beleugorjon egy lakásvásárlásba, hitelbe. Én már most is úgy vagyok vele, hogy visszafogtam a költekezést, mert januártól visszaáll a cég 2 műszakra. Sajnos én inkább borulátóan nézem a jövő évet.
ma 09:58
 7/8 A kérdező kommentje:
6# az euró meg lassan 500 Ft lesz. A külföldi bagóért vehet itt ingatlant, aztán kiadja a magyarnak.
ma 10:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Igaz, nem voltam elég részletes. A probléma nem a vásárlói oldal, hanem az előadói.

Ma az eladó lakások nagy része pont azoknál van, akik anyagilag kifejezetten jól állnak, nem őket építik le, nem őket szorítja a cipő, nem sietnek eladással.

Ezért bármekkora szar lesz, ők nem fognak az árakon változtatni, mert nem akarnak veszteséggel "kiszállni".

Akkor korrigálják az árakat, amikor már az ingatlanokat birtoklók is NAGYON megérzik a gazdasági hatásokat, ez pedig ma nem reális.

Nem üt be akkora szar, hogy a felső 5% rá legyen szorulva a befektetésként vett ingatlanjaik gyors eladására.

Ha van vevő, akkor realizálják a hasznot, ha nincs, akkor ráülnek az ingatlanra és várnak, amíg el tudják adni, akár 5-10 év múlva, nyilván inflációval korrigált áron.

Ezt akkor lehetne mérsékelni, ha az állam beavatkozni különböző adókkal, hogy az ingatlanok forogjanak.

ma 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!