Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van-e jogi lehetőség annak...

Van-e jogi lehetőség annak megakadályozására hogy a szomszéd telekre ne ikerház épüljön egy kertes házi részben?

Figyelt kérdés

Egy agglomerációs településen élek olyan környéken ahol csak kertes házak vannak. A szomszéd telket eladták és ma láttam meghirdetni úgyhogy akár ikerházat is lehet a telekre építettni. A környéken csak kertes házak vannak én meg nem akarom hogy a szomszédba egy társasházat építsenek, ami plusz zajjal járna.

Érdeklődnék hogy van erre bármilyen jogi lehetőség, amivel megakadályozható? Mennyire illetékes ebben az önkormányzat?

tegnap 15:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Valamit szerintem nagyon félre értesz, vagy rossz szavakat használsz.

Az ikerház nem társasház, hanem két "egymásnak tolt" családiház. Az eredmény szemszögedből kb ugyanaz, mintha a telket kettéosztva egy-egy sima családi ház épülne rá.

tegnap 15:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Helyi építési szabályzat engedi,nem tehetsz semmit.

Önkormányzat építésügyi osztályon érdeklődj

tegnap 15:55
 3/6 anonim ***** válasza:
86%
Már ki sem küldik,ha a szomszéd építkezni akar.Csak azt látod ássák az alapot .
tegnap 16:11
 4/6 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem ez azért túlzás.... jó hogy nem azt akarod meghatározni mekkora haz kerülhet oda. Ha 1 nagy család költözik oda egy nagy házba, mitől jár kevesebb zajjal, mint 2 kisebb?

Gondolom a beepithetoseg miatt írták az ikerhazat, mint opció.

tegnap 16:29
 5/6 anonim válasza:

Nem sokat tehetsz. Ha elegen tiltakoznak a környékről, akkor lehet az önkormányzatnál elérni, hogy abban a körzetben ne lehessen az előző háztól eltérő típust építeni.

De nálunk még a sima családi ház építést is kifogásolta a szomszéd. Bontandó házat vettünk, a telek jó elosztasú, úgyhogy újat húztunk fel a helyére. Már akkor jöttek szólni, hogy inkább újítsuk fel a régit, olyan szép volt a Marika néni idejében... Én a közvetlen szomszédoknak bedobtam levelet, hogy a következő fél-1 évben építkezni fogunk, így az ezzel járó nagy járművek munkaidőben meg fognak jelenni, számítsanak rá. Mi voltunk a leggonoszabb emberek, mert megzavarjuk az utca csendjét.

A társasház fóbiát megértem, de ahhoz többen kellenek, adatokkal alátámasztva, pl kevés a parkolási lehetőség az utcában.

tegnap 22:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Az ikerhaz az olyan mint EGY nagy ház, csak ketté van osztva :) mitől járna több zajjal? Egymásnak igen ha olyanba költöznek, de neked ugyanannyi zaj lesz úgyis.
tegnap 22:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!