Sokan mondják hogy "nem zárószinti panel lakás" mint előny, de akkor meg a felső szomszéd áztathat el, ráadásul a zárószinti lakásnál nincs aki dübögjön fentről,ha jól meg van csinálva a tető, nincs beázás,miért hátrány a zárószint?

Nagyon buták a sztereotípiák a legfelső szinti lakásokkal kapcsolatban.
Ha nem vagy dagadt, öreg, gyenge, edzetlen, akkor fel bírsz menni könnyen a legfelső emeletre (4.) lépcsőn.
Azt, hogy a tető milyen állapotban van, rá tudsz kérdezni, mielőtt megveszed a lakást. Nálunk a tetőt felújították a panelprogram idején. Nem is volt soha beázás.
Kell klíma nyáron, igen, de manapság már hová nem? Plusz a klíma nem drága egy lakás árához képest, hanem inkább alap. És akkor is csak néhány ezerrel több a villanyszámla tőle.
Nem legfelső lakásnál a felső szomszéd nem csak akkor hallatszik le, ha nemnormális. Egyszerűen sok minden hétköznapi élethez tartozó tevékenység lehallatszik normális szomszéd esetén is.
Nekem életem legjobb döntése volt a legfelső emeleti lakás. Nem tudom más válaszolók tapasztalat nélkül beszéltek-e, vagy ha esetleg laktak legfelső emeleten, az még 30 éve volt-e, amikor nem voltak klímák és gyakori volt a beázás.

Neked ez a tapasztalatod a zárószinti lakásról, másnak meg más.
Egyértelmű,hogy egy felújított tető nem ázik át (bár ez se biztos manapság, sok a trehány munka).
Nem vagyok még se öreg, se edzetlen, se dagadt, de nincs kedvem megmászni 4 emeletet cuccokkal, gyerekkel, ahogy a hozzánk érkező szüleimnek se.
Első emeleten lakunk, nincs klíma, panelprogramos lakás. Felső szomszédot időnként haljuk, de nem vészesebb mint bármi egyéb külső zaj.

22. Oké, csak szerintem nem lakott valaha az összes ember már legfelső emeleti lakásban. A legtöbben tapasztalat nélkül vannak ellene, vagy 40 évvel ezelőtti homályos emlékek alapján.
Persze, nem vagyunk egyformák. Nekem nincs gyerekem és a szüleim totál más városban laknak, évente egyszer tudnak kb. meglátogatni és ezért ilyen szempontok nem merültek fel nálam.
A szomszéd-zaj akkor háztól is függhet. Engem megkértek az alsó szomszédaim, hogy normális papucs helyett hordjak lehetőleg otthon inkább mamuszt, aminek nincs semmi zaja, mert hallatszott eléggé a papucs náluk, amiben csak simán sétáltam a lakásban. De mielőtt saját lakásom lett, én is laktam albérletekben és onnan is emlékszem a felső szinti zajokra és szerintem van különbség ebben, hogy legfelső szinten lakom-e vagy sem.

Zárószinten lakunk, a felső szomszéd hiánya megfizethetetlen. Onnan tényleg a normál lépkedés is lehallatszik, alulról “csak” a dübörgés (ami mondjuk az őrületbe kerget így is, hát még ha fentről jönne?).
Ellenben az igaz, hogy a tető ázott és qrvára bszott rá mindenki. Évekig. Bezzeg ha a lépcsőházban valaki az amúgy is hót mocskos falat össze merte koszolni, az egyből rohadt fontos volt.
1.Amíg évekig ázott a tető addig lavorokat raktál a beázások alá amikor esett az eső?
2.Mióta megcsinálták a tetőt azóta hány év telt el és azóta egyáltalán nincs beázás?
3.Mit mondtak a szigetelők kb. hány évig nem fog beázni?
4.Mennyibe került a tető beázási kár helyreállítása a lakásodban?
5.Tudsz-e felsőszomszéd által eláztatott alsószomszédos történetet,illetve csőtöréses történetet panel társosházban?

Meg fogsz lepődni, de egy ázás nem csak becsöpögő szintű lehet. A fal ázott a tetőn keresztül, a gipszkarton szétmállott, a festék pergett, az egész penészedett, ocsmány volt. Nem utolsósorban eü panaszokat okozott.
Sehány év nem telt el, tavaly év végén csinálták csak meg, 5 év szépen kérés, könyörgés, fenyegetőzés, ügyvédi felszólítás árán. Majdnem pereskedésig fajult. Nem ázik azóta, de mivel effektíve 2 hónap telt el, én még nem szólnám el magam. Korábban is csináltak kókány javításokat, de soha nem ott, ahol a probléma forrása adódott (rossz szigetelés), azok nem is oldották meg.
Esküdöztek, hogy ez már biztosan nem fog ázni. Remélem, így is lesz.
Fogalmam sincs, mennyi lett a vége, mivel leszögeztem, hogy a tető nem az enyém, a problémát nem én okozom, így természetesen szó sem lehet róla, hogy én fizessek bármit. Egyébként 490 ezres árajánlatot adtak, hogy álljam én. Meg a ló…
Igen, tudok, többet is. Sajnos egyik esetben én voltam a ludas, vagyis a mosogatógépem.
Es annak ellenere nem bantad meg a zaroszintet hogy 5 evig aztal, kohogtel a penesztol?
Kozos koltsegbol fogjak eltuntetni a peneszes beazas nyomokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!