Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Sokan mondják hogy "nem...

Sokan mondják hogy "nem zárószinti panel lakás" mint előny, de akkor meg a felső szomszéd áztathat el, ráadásul a zárószinti lakásnál nincs aki dübögjön fentről,ha jól meg van csinálva a tető, nincs beázás,miért hátrány a zárószint?

Figyelt kérdés

jan. 13. 13:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Nagyon buták a sztereotípiák a legfelső szinti lakásokkal kapcsolatban.

Ha nem vagy dagadt, öreg, gyenge, edzetlen, akkor fel bírsz menni könnyen a legfelső emeletre (4.) lépcsőn.

Azt, hogy a tető milyen állapotban van, rá tudsz kérdezni, mielőtt megveszed a lakást. Nálunk a tetőt felújították a panelprogram idején. Nem is volt soha beázás.

Kell klíma nyáron, igen, de manapság már hová nem? Plusz a klíma nem drága egy lakás árához képest, hanem inkább alap. És akkor is csak néhány ezerrel több a villanyszámla tőle.

Nem legfelső lakásnál a felső szomszéd nem csak akkor hallatszik le, ha nemnormális. Egyszerűen sok minden hétköznapi élethez tartozó tevékenység lehallatszik normális szomszéd esetén is.

Nekem életem legjobb döntése volt a legfelső emeleti lakás. Nem tudom más válaszolók tapasztalat nélkül beszéltek-e, vagy ha esetleg laktak legfelső emeleten, az még 30 éve volt-e, amikor nem voltak klímák és gyakori volt a beázás.

jan. 15. 07:37
 22/29 anonim ***** válasza:

Neked ez a tapasztalatod a zárószinti lakásról, másnak meg más.

Egyértelmű,hogy egy felújított tető nem ázik át (bár ez se biztos manapság, sok a trehány munka).

Nem vagyok még se öreg, se edzetlen, se dagadt, de nincs kedvem megmászni 4 emeletet cuccokkal, gyerekkel, ahogy a hozzánk érkező szüleimnek se.

Első emeleten lakunk, nincs klíma, panelprogramos lakás. Felső szomszédot időnként haljuk, de nem vészesebb mint bármi egyéb külső zaj.

jan. 15. 07:49
 23/29 A kérdező kommentje:
En megertem hogy nem akarsz lepcsozni gyerekkel, meg a szuleid sem, ebbol a szempontbol igazad van. Bar en lennek olyan elvetemult hogy gyerekkel is lepcsoznek, persze ahogy idosodom, ugy egyre jobban belezoldulnek es elcserelnem egy elso emeletire:) Ha forgalmas uttest mellett van a panel, akkor viszont szo sem lehet az elso emeletrol. Ebben egyetertunk?
jan. 15. 09:09
 24/29 anonim ***** válasza:
Nekünk forgalmas úttest mellett van (első emelet), bár egy zöldövezeti sáv,kerékpárút és szélesebb járda van az útig. Hő/hangszigeteltek az ablakok. Semmi bajom nincs a zajjal.
jan. 15. 10:39
 25/29 anonim ***** válasza:

22. Oké, csak szerintem nem lakott valaha az összes ember már legfelső emeleti lakásban. A legtöbben tapasztalat nélkül vannak ellene, vagy 40 évvel ezelőtti homályos emlékek alapján.

Persze, nem vagyunk egyformák. Nekem nincs gyerekem és a szüleim totál más városban laknak, évente egyszer tudnak kb. meglátogatni és ezért ilyen szempontok nem merültek fel nálam.

A szomszéd-zaj akkor háztól is függhet. Engem megkértek az alsó szomszédaim, hogy normális papucs helyett hordjak lehetőleg otthon inkább mamuszt, aminek nincs semmi zaja, mert hallatszott eléggé a papucs náluk, amiben csak simán sétáltam a lakásban. De mielőtt saját lakásom lett, én is laktam albérletekben és onnan is emlékszem a felső szinti zajokra és szerintem van különbség ebben, hogy legfelső szinten lakom-e vagy sem.

jan. 16. 10:52
 26/29 anonim ***** válasza:

Zárószinten lakunk, a felső szomszéd hiánya megfizethetetlen. Onnan tényleg a normál lépkedés is lehallatszik, alulról “csak” a dübörgés (ami mondjuk az őrületbe kerget így is, hát még ha fentről jönne?).

Ellenben az igaz, hogy a tető ázott és qrvára bszott rá mindenki. Évekig. Bezzeg ha a lépcsőházban valaki az amúgy is hót mocskos falat össze merte koszolni, az egyből rohadt fontos volt.

jan. 27. 23:57
 27/29 A kérdező kommentje:

1.Amíg évekig ázott a tető addig lavorokat raktál a beázások alá amikor esett az eső?

2.Mióta megcsinálták a tetőt azóta hány év telt el és azóta egyáltalán nincs beázás?

3.Mit mondtak a szigetelők kb. hány évig nem fog beázni?

4.Mennyibe került a tető beázási kár helyreállítása a lakásodban?

5.Tudsz-e felsőszomszéd által eláztatott alsószomszédos történetet,illetve csőtöréses történetet panel társosházban?

jan. 28. 00:20
 28/29 anonim ***** válasza:

Meg fogsz lepődni, de egy ázás nem csak becsöpögő szintű lehet. A fal ázott a tetőn keresztül, a gipszkarton szétmállott, a festék pergett, az egész penészedett, ocsmány volt. Nem utolsósorban eü panaszokat okozott.

Sehány év nem telt el, tavaly év végén csinálták csak meg, 5 év szépen kérés, könyörgés, fenyegetőzés, ügyvédi felszólítás árán. Majdnem pereskedésig fajult. Nem ázik azóta, de mivel effektíve 2 hónap telt el, én még nem szólnám el magam. Korábban is csináltak kókány javításokat, de soha nem ott, ahol a probléma forrása adódott (rossz szigetelés), azok nem is oldották meg.

Esküdöztek, hogy ez már biztosan nem fog ázni. Remélem, így is lesz.

Fogalmam sincs, mennyi lett a vége, mivel leszögeztem, hogy a tető nem az enyém, a problémát nem én okozom, így természetesen szó sem lehet róla, hogy én fizessek bármit. Egyébként 490 ezres árajánlatot adtak, hogy álljam én. Meg a ló…

Igen, tudok, többet is. Sajnos egyik esetben én voltam a ludas, vagyis a mosogatógépem.

jan. 28. 05:18
 29/29 A kérdező kommentje:

Es annak ellenere nem bantad meg a zaroszintet hogy 5 evig aztal, kohogtel a penesztol?

Kozos koltsegbol fogjak eltuntetni a peneszes beazas nyomokat?

jan. 29. 01:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!