Sokan mondják hogy "nem zárószinti panel lakás" mint előny, de akkor meg a felső szomszéd áztathat el, ráadásul a zárószinti lakásnál nincs aki dübögjön fentről,ha jól meg van csinálva a tető, nincs beázás,miért hátrány a zárószint?

10: A mosógép miatti beázás egy alkalom. Ha a tetővel van gond, és nem töri magát a lakóközösség, hogy megcsináltassa, akkor rendszeresen ázol.
Az alulról jövő zajok is ugyanolyan rosszak. Azért az nem gyakori, hogy valaki kopogós cipőben járkál a lakásban rendszeresen :D
Ki vagy szolgáltatva a felső szomszédnak.Ha nem töri magát hogy új mosógépet vegyen,akkor rendszeresen ázol, és nem csak a mosógéppel tud áztatni.Csőtörés esetén a zárószint nem ázik(hacsak nem a zárószintnél van csőtörés, bár gondolom ott ritka, mert ott a legkisebb a víznyomás)
Én azt olvastam sokszor hogy a felülről jövő zajok a rosszabbak,itt is ki vagy szolgáltatva a felső szomszédnak, pl ugrálnak a gyerekek, labdát pattogtatnak, az hogy az alsó szomszéd bökdösi valamivel a plafonját az már elég extrém.

De,lehet mit tenni (felső szomszéd, áztatás) Személyesen szólni,írásban felszólítani, jegyző birtokvédelem. Mindent fotózni,írásbeli felszólítást eltenni.
Jegyző/hatóság függő a történet,egy éven belül lépni kell,de érdemes annak aki elszenvedi és nem lép a kárt okozó.

16: ez simán megoldható már a közös képviselő bevonásával, nem is kell hozzá jegyző, ahogy a 17-es írta.
Én egyébként ilyenről még nem hallottam. Ettől persze nyilván lehet. De azért nem jellemző.

Kérdés,hogy a közös képviselő mennyire foglalkozik a szomszéd okozta kárral/sérelemmel.
Nálunk addig jutott el,hogy beszélt a felső szomszéddal. Pont. Ez nem hozott változást.
Sok helyen cégek látják el a közös képviseletet,ahol "elveszik" a személyes probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!