Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Manapság mik a hátrányai egy...

Manapság mik a hátrányai egy zárószinti lakásnak?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok és sportos, és ha esetleg 4/5 emeletesben vennék (ahol még nincs lift), akkor nekem gond a lépcsőzés. Úgy tudom manapság a legtöbb háztető normálisan szigetelve van, tehát nincs manapság már beázás a zárószinten, de gondolom a szigetelésre rá lehet kérdezni lakás nézésekor. Az mindegy, hogy nyáron ott lehet a legmelegebb, ha amúgy van a lakásban légkondi, nem igaz? Illetve télen a meleg felfelé áramlik (az alsóbb lakásokból), szóval akár még lehet, hogy a fűtésre kevesebbet is kell költeni.

Valamelyiket rosszul gondolom a fentiek közül? Fiatal vagyok, aki családi segítséggel most készül első lakást venni és látom a zárószinti lakások pár millióval olcsóbbak, de én nem látom, hogy számomra valódi hátrányuk lenne. De lehet rosszul látom vagy nem látok valamit.

2021. okt. 30. 21:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nem tetőtér, hanem még fölötte padlás van, akkor nincs ott melegebb, mint a lentebbi szinteken. Nekem is meglepő volt, de valóban nincs.

A fűtésnél nem tudom, felszáll-e a meleg, de legtöbbet a városrész beépítettsége nyom a latban, tehát hogy az utcáról, udvarról mennyire hűl le.

Még egylégterű családi házban lakók is azt mondták, hogy nem nagyon száll föl a meleg az emeletre fűtésidényben.

2021. okt. 30. 21:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Azért olcsóbbak, mert lehetséges, hogy most éppen jó a tető, de ha gond lesz vele, az első dolog, hogy beázik és sokszor nem egyszerű a lakóközösséggel elfogadtatni, hogy mennyire fontos és sürgős megcsináltatni. Nekik mindegy, mert nem ők áznak.

A másik az, hogy sokat kell mászni. Fiatalon ez nem annyira gond, de nagyobb csomagokkal, költözéskor már ott is gond lehet. Nem beszélve arról, ha kisgyereket, babakocsit, nagyobb tárgyakat kell lift nélkül felcipelni.

Én laktam mindenféle emeleten, és határozottan állítom, hogy a felső szint sokkal melegebb, mint a lentiek, nyáron még légkondival is elviselhetetlen, főleg amilyen nyarak mostanában vannak.

A felső szint előnye viszont, hogy nem ugrálnak feletted és jóval világosabb a tér.

2021. okt. 31. 07:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Ugyanaz mint eddig is...
2021. okt. 31. 12:31
 4/6 anonim ***** válasza:
55%

Én csak a tetőtéri lakásokat látom olcsóbbnak, a sima zárószintűeket nem, pláne ha nem túl magas épületről van szó.

Hátránya az lehet, hogy esetlegesen beázhat, de ha padlás van fölötted, akkor azért erre kevés az esély. Ahogy ilyenkor a túlzott felmelegedés sem jelent veszélyt.

Előnye viszont, hogy szép világos és télen picit melegebb.

2021. nov. 1. 15:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi anno az első kis lakásunkat azért vettük zárószinten, mert csak arra volt pénzünk. Aztán mikor nagyobbat vettünk, már kifejezetten zárószinten kerestünk. Én nagyon szeretem.

Azt az előnyét sajnos nem tudom alátámasztani, hogy nem dübög a fölső szomszéd, mert sajnos az alsót ugyanúgy hallom. :(

Viszont én panelben lakom, és a fűtéscsövek itt fordulnak vissza. Gyakorlatilag a lányom észak-keleti sarkon lévő hálószobáján kívül soha sehol nincs bekapcsolva a radiátor. A visszaforduló fűtéscsövek adnak annyi meleget, hogy mellette nem kell még a radiátort is bekapcsolni.

Én a 10.-en lakom, úgyhogy a kilátás az a bónusz. :)

Én a 24 év alatt, még nem áztam le, pedig 50 éves lapostetős panel. Viszont a fölső szomszéd mosógépe tuti nem áztat le sosem, mert ez elég sűrűn előfordul.

Van légkondim és redőnyöm, szerintem ez a kettő együtt tökéletesen elviselhetővé teszi a forró nyarakat.

Két liftünk van, azért nem jellemző, hogy egyszerre romlanának el.

Én jó szívvel ajánlom, mert én tényleg csak az előnyeit élvezem.

2021. nov. 2. 08:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Jaj, beázás. Nem tud beázni, ha kapott egy normális tetőszigetelést.
2021. nov. 2. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!