Mennyibe kerul egy 70 nm koruli zaroszinti panellakas, (ami 4 szobasnak van hirdetve) a rezsije?
Az ár attól függ hogy hol van, mekkora lakóközösségű, milyen állapotú házban, és a lakásnak is milyen az állapota.
A közös költség úgy 12000 forint körül már jó lenne, fűtés meg átalánydíjjal számolva kb. 15000 reálisnak hangzana...
Koszi az infot, csak meg annyit hogy 5 emeletes nincs liftja, akkor is ilyen sok a kozos koltsege?
Meg akkor ha valakinek ilyesmi panelja van akkor mindennel egyutt , viz,aram,gaz,szemetszallitas mennyibe kerul havonta..meg mi szokott benne lenni a kozos koltsegbe.. nekem azert uj lenne minden, mert mindig maganhazban laktam es egyaltalan nem tudom hogy mukodik ez az egesz.
Akkor még talán több is, mert igaz, hogy nem kell költeni a liftre, de akkor kevesebb lakó van, mint egy nagyobb házban.
A közös költségben van felújítási alap (erre kérdezz rá, mindenképp legyen a háznak ilyesmi), közös helyiségek fűtése, világítása, takarítása, és általában a szemétszállítás is - bár ez utóbbit néha kiszervezik, és külön kell fizetni - plusz 1500-2000 forint. És a vízdíj, ha nincs külön vízóra. (De én a 12000 forintot vízdíj nélkül számoltam.)
A gáztűzhelyre általában havonta 1000-1500 forintot kell fizetni.
A vízre ha van vízóra, fogyasztás szerint, ha nincs, akkor havonta 5-6 ezer forint. Ha nincs vízóra, érdemes felszereltetni, ha 3 főnél kevesebben laknak a lakásban.
A villany fogyasztás szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!