Panellakás zárószint hátrányai kompenzálják azt, hogy nincs felső szomszéd és fentről beszűrődő zaj?
Hátránynak lift nélküliben a sok lépcsőzést és nagy meleget szokták mondani.
De nálunk kertes házban is rohadt meleg volt már nyáron, szerintem klíma így is úgyis kell már.
Viszont a fent dübörgő szomszéd a jelenlegi albérletemben nagyon megkeseriti az életem. Konkrétan az egyik szobában este nem lehet meglenni, most sem tudok aludni, mert lehallatszodik a hangos tv.
Ezért gondolkozol, hogy elkoltoznék zárószintibe, de csak 5 szintes panellakás érdekelne.
Beázástól azért nem félek, mert ismerősöm első szinten lakik és úgy leáztatta csőrepedessel a felette lévő, hogy a penész miatt most ki kellett költöznie amíg ki nem szárad.
34 éves férfi vagyok, a lepcsozest bírom, nyilván egyszer úgy is valtanek majd másik lakásra, szóval ezzel 5 - 10 évre terveznék
Szerintem igen. Nálam egyértelműen kompenzálnák. Amit 2-es ír, igaz, persze, oldalról is van zaj, de a fölötted lévő a legzavaróbb. Ha azt ki lehet iktatni, már tiszta haszon. És arról még nem is beszéltünk, hogy ha van erkélyed, akkor azon sem landol semmi a felső szomszéd(ok)tól.
Klíma meg úgyis kell sajnos. A kertes házban is, már nemcsak a felső szinten, hanem a földszinten is.
Ha van klímád, akkor szerintem teljesen jó.
Ha 5 szintes, akkor a lifttel sem lesz gond, mert nincs :))
Fent csendesebb, tisztább a levegő, világosabb van, bár a panellakasok többsége alapból elég világos.
A lépcsőzés tényleg kemény tud lenni, általában 4.5 emeletet kell menni, de ha amúgy egeszseges vagy, akkor hozzászoksz.
Az alattam lakót is hallottam teljesen, amikor ilyenben laktam. És viszont ő is folyton ránk szólt.
Klímával viszont teljesen oké volt nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!