21 évesen van reális esélye annak, hogy saját lakásom legyen úgy, hogy ne adósítsam el magam 30 évre?
2 éve estem ki az iskolapadból, felsőfokút nem kezdtem el, mert a papírnak nem látom értelmét. Diplomás ismerősök keresnek még nálam is kevesebbet, pedig csak egy biciklis futár vagyok. Munka-alvás-heti egy szabadnap háromszögéből áll az életem, a hidegben orromra fagy a takony. Szüleimtől a fele házat fogom örökölni (másikat tesóm), ezen kívül más segítségre nem számíthatok.
Most a jelenlegi átlag budapesti négyzetméterárakkal számolva, ami 1 millió körül van, 2 hónapot kellene dolgoznom úgy, hogy közben nem öltözködöm, nem fogyasztok gázt, vizet és áramot, nem élek a fiatal éveimben, ja és persze nem fizetek albérletet sem, amelyet viszont muszáj, mert apámnak az a felfogása, hogy iskola után a gyerek ne lakjon otthon.
Így számolva kereken 5 évet kellene dolgoznom egy 30 m2-es garzonért, amelyben még gyereket sem tudok nevelni. Feltéve persze, ha nem változnak az ingatlanárak, ami egy ábránd, mert most is azt olvasom, hogy ez évben újra ki fognak lőni a bérleti árakkal együtt.
De reálisan nézve, és ha meghúzom magam, akkor félre tudok tenni havonta 150k körül. Így máris csak 16,6 évet kell dolgoznom a 30 m2-es ingatlanért. Szóval tényleg érdekelne, hogy mások az én koromban ezt hogy csinálják? Jelenleg 3 opciót látok:
1. Bevállalom, hogy saját lakásom soha nem lesz, és élek a mának (ez tűnik a legértelmesebb opciónak).
2. Keresek egy gazdag lányt és reménykedek, hogy talál valami vonzót a csöves fejemben.
3. Én is elmegyek nyugatra a barátaimat és családomat itt hagyva és vissza se nézek.
Rendben Kérdező, szerintem ezt megbeszéltük, majd írd meg azért mekkorát koppantál kint 🤡🤡🤡
Menj nyugodtan, senki nem tartóztat, senkinek sem fog hiányozni ha egy ilyen selejttel kevesebb van itthon.
Lehet hogy mi vagyunk a vesztesek, kisebb az arcunk, de cserébe van normális állásunk, és éppen a meleg irodában ücsörögve gyakorizunk munkaidőben, és lassan várjuk az ebédet.
Úgyhogy ne itt szövegelj, hanem pattanj a mocira és haladj mert elhűl a kajánk 😉😁
Öcsém, te rohadtul el vagy tévedve.
#29 vagyok, es a #31 nem az en kommentem.
Ráadásul ismét mellefogtál mert sokára leszek 50, es mint itt sokan, de nagyon sokan, épp külföldről gyakorizunk, szoval mi mar lattunk egyet s mást.
Veled ellentetben sokan tajekozottabban indultunk neki a világnak.
Igen, fontos a tudás. Amit nem egy par hetes/honapos kurzus ad.
A #40 kommentet meg olvasd el párszor, nagyon meg fogsz lepodni mikor megerted a lényeget.
De legyunk elnezoek is. Mi is annyi idosen azt hittuk hogy mindent jobban tudunk. Aztan az élet adott 2-3 pofont, es kiderult hogy neha igazuk vann azoknak a hulye felnőtteknek.
Akkor foglaljuk össze:
- Hirtelen fejlesztő lett az arc
- Már most külföldről gyakorizik; mint sokan mások, hiszen mindenkit ismer egy teljesen anonim oldalon
- És ahol ebédidőben szürcsöli a kávét, tehát ugyanannyi az idő, mint Magyarországon, nincs időeltolódás 😂😂😂
🤡🤡🤡
Öcsikém, még mindig 2 külön személyről van szó. (én vagyok a fejlesztő) és speciel Biotech-es fehérje szeletet eszem. Kávét csak reggelire iszom.
De figyu, lesz..d magadat ha bebizonyítom, hogy a 42-es nem én vagyok? :)
A kamus tróger prolikra nem ragálok többet, de aki esetleg idáig eljutott az olvasásban és érdekli a sokat emlegetett tanfolyam, itt van egy srác beszámolója róla + az egyik oktatóval beszélgetés. Már mindketten Kanadában élnek, fejlesztőként:
Csak 6 órával vannak lemaradva, és be is bizonyítom.
Többféle van, de az alap kurzus 60 óra, 5 hétvégén, 225 ezerért 🤡
Profi játékfejlesztőket képeznek 🤡🤡
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!