Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 21 évesen van reális esélye...

21 évesen van reális esélye annak, hogy saját lakásom legyen úgy, hogy ne adósítsam el magam 30 évre?

Figyelt kérdés

2 éve estem ki az iskolapadból, felsőfokút nem kezdtem el, mert a papírnak nem látom értelmét. Diplomás ismerősök keresnek még nálam is kevesebbet, pedig csak egy biciklis futár vagyok. Munka-alvás-heti egy szabadnap háromszögéből áll az életem, a hidegben orromra fagy a takony. Szüleimtől a fele házat fogom örökölni (másikat tesóm), ezen kívül más segítségre nem számíthatok.

Most a jelenlegi átlag budapesti négyzetméterárakkal számolva, ami 1 millió körül van, 2 hónapot kellene dolgoznom úgy, hogy közben nem öltözködöm, nem fogyasztok gázt, vizet és áramot, nem élek a fiatal éveimben, ja és persze nem fizetek albérletet sem, amelyet viszont muszáj, mert apámnak az a felfogása, hogy iskola után a gyerek ne lakjon otthon.

Így számolva kereken 5 évet kellene dolgoznom egy 30 m2-es garzonért, amelyben még gyereket sem tudok nevelni. Feltéve persze, ha nem változnak az ingatlanárak, ami egy ábránd, mert most is azt olvasom, hogy ez évben újra ki fognak lőni a bérleti árakkal együtt.

De reálisan nézve, és ha meghúzom magam, akkor félre tudok tenni havonta 150k körül. Így máris csak 16,6 évet kell dolgoznom a 30 m2-es ingatlanért. Szóval tényleg érdekelne, hogy mások az én koromban ezt hogy csinálják? Jelenleg 3 opciót látok:

1. Bevállalom, hogy saját lakásom soha nem lesz, és élek a mának (ez tűnik a legértelmesebb opciónak).

2. Keresek egy gazdag lányt és reménykedek, hogy talál valami vonzót a csöves fejemben.

3. Én is elmegyek nyugatra a barátaimat és családomat itt hagyva és vissza se nézek.

tegnap 11:27
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
63%

A 0 értékű tanfolyammal kitörölheted a s.gged. Kiröhögek vele Kanadában. Egyvalaki jár jól vele, az aki tartja, és aki jól lehúzott az árával.

Arról pedig álmodozz csak, hogy Kanadában nem vágnak ki a lakásból mint macskát sz.rni, amint elmaradsz a lakbérrel.

De menj csak, próbáld ki.

ma 09:46
 32/51 A kérdező kommentje:

#29 ez az érdeke igen, mivel ebből él. De az nem érdeke, hogy engem rábeszéljen Kanadára, arról meg halvány lila fogalmad nincs, hogy mit zagyválsz össze, ugyanis nem is jár érte papír. Ebben a szakmában a tudás a fontos, senkit nem érdekel a diploma.

De hát nem meglepő, hogy én vagyok az, aki tervezi a jobb életét, te meg gyáva és tehetségtelen emberként itt rohadsz ebben a nyomortanyában, és próbálod mások kedvét is elvenni, hogy tegyenek önmagukért. Na épp az ilyen őskövület örök vesztesek miatt kell innen dobbantani. Majd pont rád hallgatok, aki lehet vagy 50+ és a kőbányai panelnél nem jutott tovább, azt is örökölte. :D

ma 09:50
 33/51 A kérdező kommentje:

#31 rád ugyanez vonatkozik, mint 34-re, buta vesztes.

A tanfolyamról egyébként ma már többen sikeres játékfejlesztők és röhögni sem tudnak az olyan nyomorultakon mint ti vagytok, mert annyira más világ az amiben ti léteztek meg amiben ők. Az övék egy sikeres és boldog élet teli lehetőségekkel, a tiétek egy proli világ nyűglődéssel és napi szintű túléléssel, gyakorin okoskodással. A napi szintű túlélés egyelőre rám is vonatkozik, de én veletek ellentétben teszek is valamit, hogy megváltozzon, nem csak a kormányt szidom aztán meló után bedobom a kőbányait és nézem a netflixet.

Nem is az a szar ebben az országban hogy semmi lehetőség az előre lépésre hanem ez a megkeseredett buta nyugdíjas felfogás, ami tönkreteszi a fiatalok jövőjét. Olyan tömegek döntenek fiatalok jövőjéről, akik életükben semmire nem vitték és most is csak az okoskodás meg az ön nyugtatás megy, hogy miért a világ hibás azért, mert ő semmit nem ért el.

ma 09:58
 34/51 anonim ***** válasza:
63%

Folyékonyan beszélsz angolul, megy a szakmai angol is? Ez alatt azt értem, ha most felhívnálak telefonon, tudnánk e 1-2 órát beszélgetni, mint egy átlagos állás interjún?

Ahhoz, hogy te ilyen munkát kapj nem a középszintű nyelvvizsga szintjén kell beszélned, mert azok csak makognak, meg őőőőznek, és állandóan ki kellőket segíteni a beszéddel egy megbeszélés alatt (senki ne vegye magára, de a gyakorlat ezt mutatja).

ma 10:03
 35/51 anonim ***** válasza:
76%

Én nem a #31-es vagyok, de erősen megütötte a fülemet a nagy arcod öcsém :D

Én speciel fejlesztő vagyok, itthon dolgozom kb 17 éve már. Elég sok tapasztalatom van és speciel semmi felsőfokú végzettségem nincs. Eléggé jól is keresek, ráadásul full home-ban.

Láttam már pár hozzád hasonló tejfölös szájút. Hamar le fog törni a lelkesedésed ilyen hozzáállás után.

Volt dolgom több bootcamp-es juniorral is. A többségük annyit is ért.

Amennyi energiát az arcodba töltesz, azt atanulásba töltsed inkább, ha csak a felét odatolod, már több eséllyel indulsz majd az életben.

Addig is jó futárkodást!

ma 10:03
 36/51 A kérdező kommentje:

#34 nem kell hozzá folyékony angol, de egyébként jó a nyelvérzékem igen, filmeket pl. mind megértem. Ha nem vagy perfekt az egy bocsánatos "bűn", a lényeg, hogy ha elmondják mit akarnak, akkor értsd. Senkit nem érdekel, ha szarul fejezed ki magad vagy rossz a nyelvtanod, ha oda-vissza megy a kommunikáció. Szóval ennél próbálj jobb fogást találni, vesztes.

#31 nem, te a buta 29-es vagy, csak azt hiszed annyira hülye vagyok, hogy nem látom az értékelésedből. Igen, most nagy hirtelen fejlesztő lettél :DDD Ez jó. Legközelebb milliárdos leszel, aki tőzsdei tanácsokat ad. Semmilyen értelmiségi nem beszél így egyébként sem, hogy "öcsém". Meg biztos a gyakorin kommentel munkaidőben :DD (én azért tehetem meg, mert az éjjel-nappali műszakom kiszámíthatatlan) Így a kültelki prolik beszélnek, amilyen te is vagy. :D

ma 10:22
 37/51 anonim ***** válasza:
82%
Semmi gond butuska, ha szerinted egy 10 félpipából álló sorozat alapján be lehet azonosítani egy felhasználót ezen az oldalon, akkor nagyon jó fejlesztő lesz belőled :D
ma 10:33
 38/51 anonim ***** válasza:
82%

Egyébként megtehetem, hogy munkaidőben mást is csinálok, tekintettel arra, hogy kötetlen, de igazából tök mind1, hogy te mit hiszel, nekem nem okoz álmatlan éjszakákat, hogy meggyőzzelek. Nem változik tőle semmi.

A gyakorizás nekem feszültséglevezetés sokszor, hogy olvasgatok a sok nyomitól hülyeségeket. Néha pár értelmes kérdésre meg válaszolgatok.

ma 10:35
 39/51 anonim ***** válasza:
100%

34+

Tehát kb meg sem tudnál szólalni. Így, hogy magyarázzanak el neked egy komplex feladatot? Vagy te hogyan akarsz vissza kérdezni?

Összegezzünk:

-Az angolod alapszintű, ami még a pincérkedéshez is kevés,

-lesz egy gyorstalpaló tanfolyamod, a mérnökökkel szemben,

-nincs tapasztalatod szoftverfejlesztésből

Mikor még nem volt megbecsült szakma a programozás, akkor könnyebb volt diploma nélkül szoftverfejlesztőnek állni, aztán vagy összejött az egyénnek, vagy nem. Jelenleg viszont a mérnök diploma általában alapfeltétel.

Ha ki akarsz menni Kanadába, akkor szerezz itthon fejlesztői tapasztalatot, közben pedig tanuld az angolt. Aztán 3-4 év múlva kint lehetsz. Fel kéne ébredned az álomvilágodból!

ma 10:45
 40/51 anonim ***** válasza:
100%

"32/39 A kérdező kommentje:

#29 ez az érdeke igen, mivel ebből él. De az nem érdeke, hogy engem rábeszéljen Kanadára, arról meg halvány lila fogalmad nincs, hogy mit zagyválsz össze, ugyanis nem is jár érte papír."

34+

Ehhez is lenne némi hozzá fűzni valóm:

Tehát az oktatód egy kanadában élő, és dolgozó senior programozó, akinek van ideje oktatni, vagy mert kevés neki az ottani fizetése? Téged valószínűleg ezzel lehúznak, ha még papírt sem kapsz érte!

ma 10:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!