Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Zöld (új építésű) lakást...

Zöld (új építésű) lakást vennétek vagy inkább csúsztatott zsalusat?

Figyelt kérdés

Én első közben zöld otthonnal szemeztem, még ha nem is lehet már felvenni rá zöld hitelt.

Viszont közben új párom lett, aki már ilyenben lakik és lett alkalmam kipróbálni, szétnézni belül. Hát, nem tudom pontosan megfogalmazni miért, de az egész olyan benyomást tett rám, hogy egy olcsó anyagokból, kapkodva felhúzott, nem túl átgondolt komplexum az egész, egyszerűen elbizonytalanított, főleg az olyan "apróságok", mint:

- a számzáras bejárati ajtót egy erős rántással kézzel(!) ki lehet nyitni

- nincs térerő, nem tudsz telefonálni; azt mondja a kivitelező, hogy a vasbeton miatt, amit nem is tudok hová tenni, mert az 50 éves panelekben sem volt ez probléma soha

- a lakóközösség sem jobb mint máshol, tampon a liftben + érdekes arcok, erkélyről csikkező bunkó szomszéd stb. (azt gondolnád, ide a diplomás felső-középosztály jön, hát nem)

- itt is simán áthallasz zajokat, mint pl. hangos beszéd

Szóval ezek után komolyan elgondolkodtam, hogy egyáltalán meddig fognak ezek állni, ha ilyen odafigyeléssel építették meg az egészet.

Ezzel szemben laktam csúsztatott zsalusban, ami meglepően csendes volt és az épület nagyon stabil, külalakra viszont engem taszít a monstrum megjelenés, és a környék sem olyan jó és szép, mint egy zöld komplexumnál.

Nektek mi a tapasztalatotok?

tegnapelőtt 19:17
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

#11 csak tudod én nem vagyok építési szakember, és egy épület minőségét, tartósságát nem is lehet egyébként még szakembernek sem utólag lemérni.

Viszont az olyan kókler hibákból, amik jelen vannak az általam látott épületben is és amelyeket azóta sem javítottak ki, az józan paraszti ésszel végiggondolva felveti a kérdést, hogy ha ilyen alap dolgok rosszul működnek vagy egyáltalán nem, akkor miért pont az épület minőségére figyeltek volna precízen oda?

A szakácsos példában meg megint tévedsz, mert ebben az esetben a szakács és az, aki az alapanyagot szállítja egy és ugyanaz a személy (cég), tehát nincs olyan, hogy a szegény kis kivitelező széttárhatja a karját, mert őrá volt bízva az, hogy jó alapanyagokat rendeljen, és normális épületet húzzon fel belőle.

Persze elhiszem, hogy te most véded a "zöld" ingatlanokat, mert a testvéredéknek (= neked?) olyan van.

tegnap 18:12
 12/14 anonim ***** válasza:

#10 Értem. Szóval megint egy olyan kérdés ahol cseppet sem érdekel a válasz csak alkalmat kerestél a bunkó és ostoba beszólásaidra.

Akkor légy boldog az értelmetlen kérdéseddel!

tegnap 18:22
 13/14 anonim ***** válasza:
Kérdező rosszul gondolod hogy ki válaszolt. Nekem nincs "zöld" ingatlanom és a testvéremnek sincs, sőt szóba sem került hogy milyen ingatlana van a testvéremnek, vagy van-e testvérem. Nem védem nem is értelek. Csak elmagyarázni próbáltam hogy van régi rosszul tervezett és épített és van új rosszul tervezett és épített ingatlan építési technológiától függetlenül. Az hogy milyet választasz az legfőképpen pénztárca vastagság és igény/ízlés/tapasztalat egyvelege alkotja. Te a régebbi technológiával épült csúsztatott zsalus társasházban jobban és komfortosabban érzed magad akkor olyanból keresel egy igényeidnek megfelelőt, és kérdést felesleges volt kiírnod hiszen az tetszik jobban. Nekem ha lenne pénzem, akkor sem adnám ki egy full energiatakarékos mostani zöldnek kikiáltott ingatlanra. Persze teljesen más okokból, mint amit te indoknak felsorolsz, viszont csúsztatott zsalus technológiával épült ingatlant is kerülöm, mert nekem erről van rossz tapasztalatom. Én a hagyományos technikával épült, szigetel tégla házakat tartom most jónak, ahol van hangszigetelés a lakások között, lehetőleg egyedi mérős fűtéssel, ahol a kazán közös a házban.
tegnap 19:02
 14/14 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi a választ mindenki, még ha nem is értettünk egyet, azért hasznos volt. Ment a zöld kéz.
tegnap 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!