A Bp 11. kerületi átlagos panel vagy csúsztatott zsalus lakások falain keresztül mennyire hallani át a szomszédot?
Egy ilyen panelbe szeretnék költözni. Érdekel, hogy pl. a köhögés, átlagos beszéd, pl. telefonálás, normál hangerőn való TV-nézés áthallatszik-e?
A jelenlegi lakásom téglalakás, azokból az időkből, amikor a háború után egy-egy hatalmas polgári lakásból több kicsit hoztak létre.
Ezek a kisebb lakások sajnos a legvékonyabb téglával lettek elválasztva egymástól, így a szomszéd telefonbeszélgetése úgy áthallatszik, mintha egy szobában ülnék egymás mellett. A horkolás is simán átjön.
Nem emiatt költözöm, így a hangszigeteléssel kapcsolatos tanácsok nem aktuálisak, illetve tudom, hogy társasházról van szó, de nem fogok családi házba költözni. :)
A felsoroltak gyakorlatilag semennyire. Én a WC-t sem hallom, mint amivel riogatni szokták az embereket. A centrifugás mosógép is csak akkor hallatszik, amikor néma csend van. Megy a tv pl. már észre sem veszem.
XI. kerület panel
Még azt is hallom, amikor a fapapucsban klaffog felettem.
A radiátorok kiváló hangtovábbítók.
Semmit sem változott Nagy Bandó András - Kocka utca 13. zseniális szatírája óta.
Panelba ne menj.
Ahogy monden társasházban, itt is megszívtad, ha egy fogyatékos felső szomszedod van.
Amúgy semmivel nem rosszabbak a többi társasháznál hangszigetelés szempontból.
Oldalszomszédtól semmit nem hallasz.
A fűtéscsövek átvezetéseinél tud átmenni a beszédhang, ha még nincs tömítve.
Ha az alsó vagy felső szomszéd üvölt, trappol, ajtót csapkod, azt hallani fogod. A fúrast vésést meg kb az egész házból.
Végülis ahogy értem, nem olyan vészes a helyzet. Nálam tényleg a normál beszédet áthallani a szomszédból, még akkor is, ha nem a falnál beszélgetnek.
Egy szomszéd srác szokott gitározni, három fallal arrébb tisztán hallom, mit játszik (nem halkan).
III. kerület Bécsi út, Várad út környéke? Az nekem is tetszik, de nem tudtam, hogy sok az önkormányzati lakás. Mondjuk azt láttam, hogy kisebbségiek vannak azért arra.
Vagy másik része a kerületnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!