Milyen egy csúsztatott zsalusban élni, az olyan, mint a panel?
konvektoros fűtés az biza nem olcsó dolog
Amugy a csúsztatott zsalus is panel, csak nem előre gyártott elemekből rakosgatták össze hanem helyben zsaluzták és öntötték ki az elemeket.
Szerintem a házgyári panelek jobbak
Csúsztatott zsalus; ott a zsalut húzták felfele ès öntöttèk a betont. Ennyi. A főfal vastag beton, nálunk 30cm, válaszfalak tèglák. Jobb a házgyárinál, mert bármerre vèshetsz villany felújításnál.
Èn is ilyen e lakom, 2db konvektorral fűtök. Nálunk 10cm szigetelès van. Nov vègèn talán bekapcsolom őket, most is 22-23 fok van. Minden gázról megy, mint fűtès, melegvíz,főzès; így az átalányom 6000ft 4 főre.
Inkább a melegvízre figyelj, hogy gyűjtőkèmènyes e. Konvektort lehet cserèlni, gyűjtőkèmènybe új vízmelegítőt nem.
Jobb a házgyárinál.
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak! Ezen csak 5 cm szigetelés van. Cirkót ki lehet építeni az ilyen lakásoknál, ha a legfelső emeleten van?
Mert keretem lenne rá, de nem tudom, hogy technikailag a zsalusoknál kivitelezhető-e.
Ha egyéni szellőző van ,ez 1 lehetőség az égéstermék kivezetéséhez.De a kazánt is el kell helyezni,gáz vezetéket is kiépiteni.Gáztervező is kell.
Kazán elhelyezésére nálunk a spájz lett feláldozva.A közös képviselőtis meg kell kérdezni.
Ilyenben élek, és én a követező előnyöket látom a panellel szemben:
- Kifejezetten csendes, dörömbölésen, hangos zajokon kívül (porszívó, kiabálás) mást nem hallani, de ezeket is csak tompán
- Alapvetően erősebb épületek, mert nem házgyári elemekből lett összelegózva, hanem helyben lett öntve, brutálisan erős monolit betontömb
Illetve szinte senki sem tudja, de ezek valójában alagútzsalus épületek. Csúsztatott zsalusból kb. 5db épült az országban, és egyik sem lakóház, ilyen a Semmelweis egyetem egyik épülete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!