Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen egy csúsztatott zsalusb...

Milyen egy csúsztatott zsalusban élni, az olyan, mint a panel?

Figyelt kérdés
Nézegetek egy 4. emeleti (záröszintes) csúsztatott zsalus lakást. 5 centi szigetelés van a házon. Nem éltem még ilyen házban, véleményeket kérek. a fűtés konvektor.

okt. 20. 06:52
 1/9 Mad Max2 ***** válasza:
31%

konvektoros fűtés az biza nem olcsó dolog

Amugy a csúsztatott zsalus is panel, csak nem előre gyártott elemekből rakosgatták össze hanem helyben zsaluzták és öntötték ki az elemeket.

Szerintem a házgyári panelek jobbak

okt. 20. 07:12
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Csúsztatott zsalus; ott a zsalut húzták felfele ès öntöttèk a betont. Ennyi. A főfal vastag beton, nálunk 30cm, válaszfalak tèglák. Jobb a házgyárinál, mert bármerre vèshetsz villany felújításnál.

Èn is ilyen e lakom, 2db konvektorral fűtök. Nálunk 10cm szigetelès van. Nov vègèn talán bekapcsolom őket, most is 22-23 fok van. Minden gázról megy, mint fűtès, melegvíz,főzès; így az átalányom 6000ft 4 főre.

Inkább a melegvízre figyelj, hogy gyűjtőkèmènyes e. Konvektort lehet cserèlni, gyűjtőkèmènybe új vízmelegítőt nem.

Jobb a házgyárinál.

okt. 20. 07:55
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak! Ezen csak 5 cm szigetelés van. Cirkót ki lehet építeni az ilyen lakásoknál, ha a legfelső emeleten van?

Mert keretem lenne rá, de nem tudom, hogy technikailag a zsalusoknál kivitelezhető-e.

okt. 20. 08:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem zsalus a lènyeg, hanem az előírás. Ezt gáztervezőtől kèrdezd meg, hogy merre tudják kivezetni az ègèstermèket. Illetve tudd meg, hogy egyedi vagy gyűjtőkèmèny van a házban. Egyedit(kèmèny) mèg fel lehet használni hozzá, a gyűjtőt nem.
okt. 20. 08:31
 5/9 A kérdező kommentje:
Értem , köszönöm a tippet, 4-es!
okt. 20. 08:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Melegvizet mi csinálja?
okt. 20. 08:42
 7/9 A kérdező kommentje:
A fürdőszobában villanybojler, a konyhában nem tudom sajnos.
okt. 20. 08:56
 8/9 anonim ***** válasza:
56%
Akkor vagy nincs kèmèny, vagy lezárták már. Mèg a parkettát nèzd meg ha van. Ha több helyen mocorog, nyikorog, akkor szegezett. Azt hab alápumpálással javítják. A felszedès újrarakas az igazi, de az drága így. Könnyű betonnal kiönnteni felszedès után ès új aljzat. Ragasztott parketta könnyen javítható, csiszolható, ott csak mocorogni szokott.
okt. 20. 09:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha egyéni szellőző van ,ez 1 lehetőség az égéstermék kivezetéséhez.De a kazánt is el kell helyezni,gáz vezetéket is kiépiteni.Gáztervező is kell.

Kazán elhelyezésére nálunk a spájz lett feláldozva.A közös képviselőtis meg kell kérdezni.

okt. 20. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!