Milyen egy csúsztatott zsalusban élni, az olyan, mint a panel?
konvektoros fűtés az biza nem olcsó dolog
Amugy a csúsztatott zsalus is panel, csak nem előre gyártott elemekből rakosgatták össze hanem helyben zsaluzták és öntötték ki az elemeket.
Szerintem a házgyári panelek jobbak
Csúsztatott zsalus; ott a zsalut húzták felfele ès öntöttèk a betont. Ennyi. A főfal vastag beton, nálunk 30cm, válaszfalak tèglák. Jobb a házgyárinál, mert bármerre vèshetsz villany felújításnál.
Èn is ilyen e lakom, 2db konvektorral fűtök. Nálunk 10cm szigetelès van. Nov vègèn talán bekapcsolom őket, most is 22-23 fok van. Minden gázról megy, mint fűtès, melegvíz,főzès; így az átalányom 6000ft 4 főre.
Inkább a melegvízre figyelj, hogy gyűjtőkèmènyes e. Konvektort lehet cserèlni, gyűjtőkèmènybe új vízmelegítőt nem.
Jobb a házgyárinál.
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak! Ezen csak 5 cm szigetelés van. Cirkót ki lehet építeni az ilyen lakásoknál, ha a legfelső emeleten van?
Mert keretem lenne rá, de nem tudom, hogy technikailag a zsalusoknál kivitelezhető-e.
Ha egyéni szellőző van ,ez 1 lehetőség az égéstermék kivezetéséhez.De a kazánt is el kell helyezni,gáz vezetéket is kiépiteni.Gáztervező is kell.
Kazán elhelyezésére nálunk a spájz lett feláldozva.A közös képviselőtis meg kell kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!