Milyen különbségek vannak a budapesti lakótelepek között műszaki és építészeti minőség szempontjából?
Amennyire tudom a fővárosi lakótelepek az 50-es, 60-as évektől a 90-es évekig épültek különböző technológiával (csúsztatott zsalu, panel) és gyorsasággal, eltérő rétegeknek, változó alapanyagból (kecskeméti, budapesti, stb. házgyár). Ezek a különbségek mennyire érzékelhetők az épületek állékonyságában, várható élettartamában, vagy éppen a hangszigetelésben? Ebből fakadóan vannak-e olyan telepek, épületek amiket mindenképpen érdemes elkerülni?
Lakásvásárlás előtt állunk és ezzel kapcsolatban igen hiányosak az ismereteink, pedig nem lenne utolsó szempont. Annak, hogy melyik mennyire családbarát, divatos, hírhedt, közlekedésileg ellátott stb. viszonylag bővebb "irodalma" van a neten, így az ezekkel kapcsolatos válaszok most annyira nem érdekelnének. Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!
Ezek technológiában szerintem erősen hasonlóak, meg lehet nézni mikor épült melyik, wikipedian. Szerintem az újpalotai újabb építésű.
Viszont mindegyik környék borzalmas. Megéri rossz környékre költözni vagy ennyi a keret?
Minèl újabb, annál jobb. Ezen tudsz válogatni:
Èrdemes a rendszerváltás környèkèn èpülteket nèzni (pl. Káposztásmegyer) azok a legjobb gèpèszeti megoldásokkal kèszèltek a panelek között :)
“ Ezek technológiában szerintem erősen hasonlóak,”
Igen, mindegyik betonlapok egymásra poakolgatásával épült. Kb ennyiben ki is merül.
A valóság, hogy egy lakótelepen belül is jelentős eltérések vannak az eltérő típusú panelek között.
Pl Zugló, Füredi út, az orosz típusnál a WC-fürdő strangnál nagyon jön fel a többi lakó zaja és a kajaszag. Úgy hallod a posálást, mintha melletted csurgatna.
Míg az ugyanott lèvő dán panelnál ez nincsen, csak este teljes csendben hallom 1x-1x az alattam lakó köhécselését. Ehhez hozzájárulhat az, hogy a strangok a folyosón vannak, nem a lakásodba. Cserében kicsit hotelszerű az elrendezése.
Csepelen is vannak dán panelok pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!