Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Zöld (új építésű) lakást...

Zöld (új építésű) lakást vennétek vagy inkább csúsztatott zsalusat?

Figyelt kérdés

Én első közben zöld otthonnal szemeztem, még ha nem is lehet már felvenni rá zöld hitelt.

Viszont közben új párom lett, aki már ilyenben lakik és lett alkalmam kipróbálni, szétnézni belül. Hát, nem tudom pontosan megfogalmazni miért, de az egész olyan benyomást tett rám, hogy egy olcsó anyagokból, kapkodva felhúzott, nem túl átgondolt komplexum az egész, egyszerűen elbizonytalanított, főleg az olyan "apróságok", mint:

- a számzáras bejárati ajtót egy erős rántással kézzel(!) ki lehet nyitni

- nincs térerő, nem tudsz telefonálni; azt mondja a kivitelező, hogy a vasbeton miatt, amit nem is tudok hová tenni, mert az 50 éves panelekben sem volt ez probléma soha

- a lakóközösség sem jobb mint máshol, tampon a liftben + érdekes arcok, erkélyről csikkező bunkó szomszéd stb. (azt gondolnád, ide a diplomás felső-középosztály jön, hát nem)

- itt is simán áthallasz zajokat, mint pl. hangos beszéd

Szóval ezek után komolyan elgondolkodtam, hogy egyáltalán meddig fognak ezek állni, ha ilyen odafigyeléssel építették meg az egészet.

Ezzel szemben laktam csúsztatott zsalusban, ami meglepően csendes volt és az épület nagyon stabil, külalakra viszont engem taszít a monstrum megjelenés, és a környék sem olyan jó és szép, mint egy zöld komplexumnál.

Nektek mi a tapasztalatotok?

tegnap 19:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "zöld otthon" mit takar? Karbonsemleges, vagy mitöl zöld? Elmondásod alapján semmitöl. A rántással kinyitható ajtó inkább vacak. Sok betonvas csökkenti a térerőt, régen a 450Mhz telefonok csak panel ablakba működtek. Volt ilyen. Ez inkább egy olcsőn épített sz@r lakás. N

Nem csak épületet kell nézni hanem a lakókat is! Mindenből lehet normális.

tegnap 19:26
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
"Csúsztatott zsalus" ez 1 épitési technológia.A 70 es években kezdték alkalmazni az épitőipar vállalatok.A betonozáskor minden cső már a falban van .
tegnap 19:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésedből csak az nem derül ki, hogy valójában milyenek ezek a lakások. A "zöld" az egy szín vagy mit akar jelenteni? A "csúsztatott zsalus" meg ahogy 2-es írta az egy építési technológia, a panel és a téglaház közötti kettős megoldás, de ettől még a házról semmi mást nem lehet ebből tudni, csak, hogy milyenek a falak.
tegnap 20:53
 4/11 anonim ***** válasza:
Attól hogy zöld vagy energiatakarékos egy ingatlan, nem jelenti azt hogy rossz a számkódos ajtó és kirántható, sőt azt sem hogy ilyen ajtód van. Azt sem jelenti hogy biztosan rossz a lakóközösség. Rossz, nem összeillő dolgokat hasonlítasz össze. Az hogy zsalus a lakás építési technológia nem jelenti azt, hogy jó a lakóközösség, azt sem hogy csendes a lakás. Ezeket a dolgokat egyedileg kell megnézni ha ingatlant akarsz vásárolni minden egyes helyen.
ma 01:18
 5/11 anonim ***** válasza:
Itt az uj vs regi epitesu tarsashaz kozott kene valasztani, ha jol ertem.
ma 09:38
 6/11 anonim ***** válasza:
#5 Az a baj, hogy a kérdező nem reagál semmire, tehát lehet hogy igen, de lehet hogy nem. A kérdése abszolút nem világos.
ma 09:44
 7/11 A kérdező kommentje:

#4 itt arról van szó, hogy a tapasztalat az, hogy az orrba-szájba reklámozott magán kivitelezők által épített "álomlakásokra" nagyon sok a panasz. Ezt a személyes tapasztalatom is megerősíti.

Ti nem várnátok el azt, hogy legyen térerő egy tetves újépítésű ingatlanban? Értem, hogy csövek meg vasbeton, és??? Akkor így most ez jóvan? Egy kivitelezőnek erről nem kellene előre tudnia vagy gondoskodnia róla? Vagy z is tök normális, hogy kézzel fel lehet tépni a bejárati ajtót?

Arra vagyok kíváncsi, hogy más is tapasztalta-e a leírtakat, van-e összehasonlítási alapja, érted... nem érted? Akkor ne írjál kommentet.

ma 12:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen, uj epitesu ingatlanoknal minosegben nagyobb a szoras, mint a szoci tombhazaknal. Orulok, hogy segithettem. 😊
ma 13:00
 9/11 anonim ***** válasza:

#7 Még mindig nem írtad le miképp jön ide az a "züldd" ház és az mit jelent, meg a másik.

A választ pedig már megkaptad: a minőség nem függ attól, hogy mikor és hogy építették, ahogy a szomszédok sem, azt mindig egyénileg kell megnézni.

Új, vállalkozó által épített lakások között épp úgy találsz vacakot is mint jó minőséget is, ahogy a régebbiek között is. Az pedig hogy mennyire vasbeton az az építés technológiája és lehet jó is meg kevésbé jó. Modern, vadonatúj panelek is vannak - azoknál nem jó ez a vasbeton fal. A testvéreméknek egy energiatakarékos háza van aminek szintén vasbeton a teljes falazata még belül is - az pedig kiváló minőség és nagyon jó.

ma 13:55
 10/11 A kérdező kommentje:

"a minőség nem függ attól, hogy mikor és hogy építették"

Hanem mitől függ akkor a minőség? Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy nem a szakácsot kell hibáztatni azért, mert rossz az étel, mert ez nem attól függ, hogy mikor és ki készítette.

Bohócjancsi.

ma 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!