Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A csúsztatott zsalus vagy a...

A csúsztatott zsalus vagy a panellakás jobb?

Figyelt kérdés

Ha van egyáltalán minőségben bármi különbség?

Zsaluban még nem laktam albérlet szinten sem, de elég sok zsalus van abban a kerületben ahol nézegetek eladó lakásokat és nem tudom, hogy panel helyett mennyivel lehetne rosszabb vagy jobb döntés egy zsalus?

2023. okt. 25. 21:10
 1/10 anonim ***** válasza:
14%
Itt a lakások oldalfalai betonból vannak.A lakás belső falai válaszfal téglából.A tégla panelnél a külső falak is téglából,(blokk elemekből vannak össze rakva .
2023. okt. 25. 21:43
 2/10 anonim ***** válasza:
25%
A beton hidegebb,nehezebb a falba fúrni.
2023. okt. 25. 21:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

40-50cm beton falaink vannak szomszèdok felől. Válaszfal, vagy ajtók teteje tègla. Èn ilyen csúztatott zsalusban lakom.

De hasonlóan vastag, ès belül tègla a nagypaneles èpítèsi mód is, de itt beton helyett, nagy salakpanelek a főfalak.

2023. okt. 25. 21:48
 4/10 A kérdező kommentje:

Tehát a zsalusban vannak a tégla belső falak?

Ha jól értem az a jobb eset magyarul, ugye?

2023. okt. 25. 21:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A zsalusnál sehol sincsenek 50 cm vastag falak,max 30 cm bevasalva .Ezek a külső falak.Épületen beül a lakásokat elválasztók 20 cm lehetnek,ezek is bevasalva .A belső falak vékony válaszfal téglából van .
2023. okt. 25. 22:04
 6/10 anonim ***** válasza:
Minden áthallatszik. Menetrendszerint tudom már, mikor melyik szomszéd fürdik, végzi el a nagy dolgát, mit főztek stb ez panel.
2023. okt. 25. 22:05
 7/10 A kérdező kommentje:

Ez elég rosszul hangzik, és ezt nem lenézésből mondom.

Csak őrült pénz már a panel és a zsalus is

2023. okt. 25. 22:09
 8/10 anonim ***** válasza:

5# fürdő ès a szoba közti fal vakolással 40cm! Ebbe 2 ajtó van beèpítve. A szomszèd felőli egybefüggő betonfal a külső vakolással(erkèlyn3l) 35cm.

Eddig egyikbe sem találtam vasat villany ès víz miatti megvèsèsbe, de biztosan van benne, csak nem olyan sürü mint a panelè.

2023. okt. 25. 22:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Az emlitett helyen vastagabb válaszfal tégla van.A beton falakba vasaláskor a villany csöveket is bele rakják.Utána nincs vésés.
2023. okt. 25. 22:28
 10/10 MolotovPunk ***** válasza:
A csúsztatott zsalus épület modernebb technológia és statikailag erősebb, mint a házgyári panel. Úgy tudom a káposztásmegyeri lakótelep épületei is csúsztatott zsalusak, azok egyébként 1988-1989 környékén épültek. Én olyanban lakom és megvagyok vele elégedve.
máj. 16. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!