Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mire elég 2000nm telek ?

Mire elég 2000nm telek ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ingatlan vásárlás előtt állok, és az lenne a kérdésem, hogy mire elég 2000 nm telek ?

Az elképzelésem:

Szeretnék kiköltözni a városból. Az lenne a vágyam, hogy tanyára megyek, viszont mivel nincs hozott tudásom, ezért szüleim tanácsára és saját belátásom alapján úgy döntöttem hogy inkább kicsibe kezdem, és ha bármi történik, tudok indulni egyik (tanya) vagy másik(kisebb kert vagy lakás) irányba. Ha úgy látom menne ez nekem és szívesen élném így az életem, akkor lépnék tovább és mennék tanyára, ha viszont rájönnék hogy nem nekem való ez az élet, akkor még lenne lehetőségem eladni a házat és visszamenni a városba. Szüleimnek van valamennyi tudása, amit át tudnak adni, jelenleg is művelik a kertet kb 500 nm-en, régen tartottak tyúkot, nyulat, malacot, de ennél több tudásuk nincs, szóval ezen túl már magam kell megtanuljam, ezért döntöttem inkább a kicsiben való kezdés mellett.

Jelenleg egy kisvárosban élek, itt a környékbeli falukba a 2000 nm-es telek a maximum, ami számomra elfogadható áron van, illetve olyan helyen hogy esetleg később eltudjam adni az ingatlant tovább állás céljából. Persze az is lehet hogy azt mondom hogy ez a 2000 nm pont elég nekem, és maradok ott abban a faluban.

Az elképzelésem, hogy szeretnék egy kertet, ahol megtermelek minden zöldséget ami kell. Esetleg egy fólia sátor. Szeretném magam termeszteni a gyógy és fűszer nővényeket is. Szeretnék néhány gyömülcs fát is. Állatok közül kezdésnek csak kistestűeket tartanék, illetve baromfikat, de félig szabad tartásba: tyúk, nyúl, disznó, kacsa, juh, kecske.

Szeretném leszögezni, hogy nem haszonszerzés céljából csinálnám mindezt, hanem azért, hogy magam és a családom számára elegendő ételt biztosítsak.

Az lenne a kérdésem, hogy 2000nm-ből mit lehet kihozni? Ezeket szeretném megvalósítani, mi az amit ekkora területen meg is lehet csinálni? Esetleg ha ez kevés erre, mekkora telket tanácsoltok !KEZDÉSNEK! ? Ha esetleg az állatoknak is szeretnék termeszteni valamiféle takarmányt, mekkora területtel számoljak ?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

dec. 23. 16:38
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Az állatok takarmányát biztosan nem tudod megtermelni akkora területen. A telekből ugye lejön a ház, a melléképületek meg ami még kell. Szóval tényleg csak annyira elég, hogy magatoknak megtermeld ami kell.
dec. 23. 17:02
 2/30 A kérdező kommentje:

Igen igen, a melléképületek lejönnek, szóval természetesen a 2000nm se 2000nm tudjuk jól, de szerintem nem ezen fog múlni a dolog. Csak a családnak akarok, semmi többet, nem ebből szeretnék meggazdagodni vagy tudom is én, csak ami tényleg kell.

Szóval véleményed szerint az állatok takarmányának megtermeléséhez nem elég, de minden másra amit leírtam elég?

dec. 23. 17:59
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nyilván nem leszel önellátó, de azért alap dolgokat meg lehet termelni.
dec. 23. 18:07
 4/30 anonim ***** válasza:
76%

És miből fogsz megélni?

Mert egy kikertből nem lehet.

dec. 23. 18:19
 5/30 Senior Séf ***** válasza:
90%

2000 nm még sok is, ha rendben kell tartani. A másik; ha vidékre mész lakni, víz, villany nem foghat ki rajtad, és az ácskalapács, vagy kőműveskanál sem eshet ki a kezedből. Semmire sem fogsz embert találni, mindent neked kell SK megoldani. Én 25 éve, 40 évesen költöztem falura, és nem is megyek vissza, amíg a karomat emelni tudom. Hálás életforma ez, ha elég elhivatottság van benned.

A telek bekerítésére turkesztáni szil sövényt javasolok, és abból a tüzifád is javarészt megoldódik.

dec. 23. 18:21
 6/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat !

A megélhetést megoldom, attól tartok a legkevésbé.

A házzal kapcsolatos munkákat megoldom, én is, apukám is és testvérem is dolgozott építő iparban. Villanyszerelő vagyok, pontosabban épületvillamossági tevékenységet is végzek másod állásban. Köszönöm szépen a sövényes tanácsot, illetve hogy megosztottad a tapasztalatod!

Az még érdekelne hogy ekkora területen a fennt említett fél-szabadtartásos állattartás mennyire kivitelezhető ?

dec. 23. 18:54
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
#6: Szerintem vagy-vagy. Vagy az állatok, vagy a növénytermesztés.
dec. 23. 19:40
 8/30 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ilyenböl megélni nem lehet. Kell biztos jövedelem. Gyakorlatilag egy falusi kert. Konyhára dudsz termelni. Falun csinálják bàr egyre kevesebben.
dec. 23. 20:04
 9/30 SZTANN ***** válasza:
100%

2000 nm nem tanya, csak egy kis kert.

Attól függ, minek van minősítve (kertvárosban, külső településrészen alacsony % beépítési kötelezettség, nem teljes közművesítéssel, de házat kell rá építeni, ami marad, az egy hobbikert).

Ekkora területen nem lehet megélhetési mértékű kertészkedést, sem a családot eltartó állattartást művelni, de ha gondosan megtervezed és minden részét műveled, akkor elég jó kis kereset-kiegészítés lehet, és saját fogyasztásra sokféle zöldség, gyümölcs (ápolni kell folyamatosan).

Ha engedélyezett azon a helyen, akkor lehet baromfi, sertés, kecske - de ezeknek ólakat is kell építeni (kisebb terület marad), és a takarmányt meg kell vásárolni hozzá.

dec. 24. 10:22
 10/30 anonim ***** válasza:
68%

"Az elképzelésem, hogy szeretnék egy kertet, ahol megtermelek minden zöldséget ami kell. Esetleg egy fólia sátor. Szeretném magam termeszteni a gyógy és fűszer nővényeket is. Szeretnék néhány gyömülcs fát is."

Hány főre?

Egy kis családnak (2-4 fő) 3-4 magaságyásból (2x2 méteresek) annyi zöldség lesz, hogy egész évre elég (elteszed üvegben), még ajándékozni is.

2-3 gyümölcsfa ha egészséges, évente többször termő, mint pl. a füge, azt se győzöd majd elajándékozni.

dec. 24. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!