Azok a családok, ahol a gyereknek nem futja lakásra?
- mekkora ingatlanban éltek?
- mennyit ér?
- a szülők hajlandóak-e eladni a kégli, hogy kisebbe költözzenek és a többi pénzt a gyerekek önrészébe fektetnék?

A mi családunkban kb. sorsszerűen ugyanaz a tendencia: anya és fia kettesben 1 fedél alatt, mígnem a fiú családot alapít a szülői házban.
• papám nagyon régen meghalt, apukám egyke volt, így Ő és a mamám kettesben éltek. Aztán apukám házhoz hozta anyukámat, később pedig megszülettem én, majd a húgom is - így voltunk öten.
• sajnos aztán mamám is meghalt, szüleim elváltak (sz#mét apámmal nem is tartjuk a kapcsolatot), húgomnak meg azóta saját családja van külön. Szinte mindennap találkozunk Velük, a szentestét is mindig együtt töltjük, de 1 fedél alatt csak én és anyám vagyunk. Ő nem akar kitenni engem, én se akarom Őt feltétlenül egyedül hagyni, tehát nem biztos, valószínűleg én is itthon fogok majd családot alapítani, amit őszintén cseppet se bánok. Önerőből amúgy se tudnék “saját lábra állni”, meg Ő is hiányozna!
• és sógoromék sorsa is hasonlóan alakult: Ő egyke, nagyszülei meghaltak, sz#mét nagybátyját kifizették és a hátuk közepére se kívánják, majd nevelőapja is meghalt, így anyukájával kettejüké a ház, de ott van velük húgom és a közös kislányuk.
A régi nagyszülői házunk csak 68 nm, 2 szobás volt, majd a hatalmas bővítés után 160 nm, 4 és fél szobás. Az egész 817 nm telken. Szüleim válása miatt sajnos el kellett adnunk, és egy olcsóbb városban új építésű lakóparkban egy 93 nm, nappali + 3 szobás lakást tudtunk venni. Anyukám nem tudott ott megszokni, így visszaköltöztünk a régi városba, és most egy mindössze 70 nm-es (62 nm lakrész + külső kamra) 2 szobás házban lakunk, viszont a telek meg 1168 nm. Családalapításhoz kicsi lenne a ház, de a telek mérete miatt jó árban tudnánk eladni, és a környéken ugyanannyiért egy nagyobb ház kisebb telken jó volna, időnként van több is az ingatlanpiacon.
Sógoromék háza pedig kb. 65 nm, 2 szobás kádárkocka, kb. 830 nm telken.

Nekünk nagyon jó házunk van, de sajnos nem a legjobb helyen. kb. 40 milliót érhet.
Ketten vagyunk benne anyával, én már mondtam neki, hogy nem tervezek itt maradni, úgyhogy jobban járna ő is egy lakással. A gond az, hogy ebből a házból csak lakást lehetne venni, de azt sem olyan nagyot. Én amúgy gyűjtök sajátra, 5-10 millió azért jól jönne, de ehhez nembiztos, hogy megérné eladni a nagy házat, viszont lehet, hogy a lakás többet érne pár év múlva, mint a ház.
Ha jó helyen lenne a ház, akkor inkább anyának vennék lakást és cserélnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!