Laikusként honnan lehet látni, hogy vizesedésre, penészedésre hajlamos-e egy ingatlan?
1-2 éven belül szeretnénk házat venni. Még csak ott tartunk hogy nézelődünk a neten, de elgondolkoztam, azt honnan lehet tudni hogy egy ház vizesedik-e, penészesednek-e a falak? Esetleg hogy beázik-e a tető?
A mostani lakhelyünkkel főleg ez a bajunk, vizesek a falak, brutális a pára, penészedik minden és folyton beázik a tető, emiatt költöznénk… szerencsére ez nem saját, de nem szeretnék évtizedes hitelt fizetni olyan házra ami ugyanígy párás, penészes, beázós.
Hogy lehet ezeket elkerülni, kiszűrni laikusként?
Igen, valószínű. Nem szeretnénk ilyet venni.
Van ahol a festés felpúposodott és lemállott a falról az egyik sarokban, szerintem ez vizesedés (szüleimnél akkor volt ilyen mikor csőtörés volt a falban - nálunk ennek a falnak a közelében sincsenek vízvezetékek)
Hmm nem gondoltam hogy ennyi idő van nézegetni egy ingatlant, eddig még csak albérleteket néztem, ott általában sorban álltak a potenciális bérlők, ha nem írtam volna alá egy megtekintés után akkor lecsúszok. Eddig egyszer merült fel hogy egy eladó házat megnézzünk, de két nap alatt elkelt, mielőtt még tudtunk volna menni.
De akkor általában ennél ráérősebb?
Az azért nagyon sok összetevős, hogy mennyi időd van. Szerintem totál felesleges sokszor nézegetni. Egyszer megnézed, alszol rá kettőt, érzed, hogy akarod-e, vagy sem. Ha komolyan elgondolkozol, hogy ajánlatot tennél rá, hívsz egy szakit, megnézitek mégegyszer. Hazamentek, alszok rá megint kettőt, ajánlatot teszel rá, kész.
Alapvetően szerintem az igényeknek megfelelő ingatlant baromi nehéz megtalálni. Mi pl. 2 évig kerestük. Ha megvan, akkor kár hetekig nézegetni, max arra kanyarodni érdemes, hogy mennyire zajos, látod-e esetleg a szomszédokat, feltűnik-e bármi zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!