Lakásvásárlás 67m2 69millióért?
Van egy új építésű győri lakás amibe egyszerűen beleszerettem.
30m2 Amerikai konyhás nappali
2db hálószoba 10-10m2
Erkély
Fürdő wc külön
Az árát azért egy picit vadnak találom
55 millióig akartam lakást venni
De ezt egyszerűen imádom
Megéri?
Hosszabb távon felfelé mennek még a lakásárak?
Már sajnos az 1 milliós m2-ár kezd általánossá válni. (Jó hely, új építés, jó minőség, kiváló anyagok ...)
Hogy meddig emelkednek, azt senki sem tudja - de csökkenni nemigen fognak mostanában.
Egy 67 m2 lakásért 69 millió tényleg nagyon durva - az azért nem igazán nagy lakás, alig elég egy kétgyerekes családnak.
Eleve nem vennék lakást. Kifogsz valami zajos szomszédot és akkor egész nap hallgathatod őket.
Egy kertes házban csak akkor hallod a szomszédot mikor kint vannak az udvaron.
69 millioert falun epiteni is tudsz egy 100m2 házat
Csornán most fog épülni valami lakópark. Az se néz ki rosszul, kulcsrakészen A+ energetika, klíma, padlófűtés napelemes stb. Ha jól rémlik 750e Huf/m2 32-62m2. Termál liget lakópark
Teljesen hasonló Pápán Napsugár lakóparkban szintén 740e Huf/m2 kulcsrakészen.
Komáromban 600-650e Huf/m2-ért vannak tervek,de azok legtöbbször nem tartalmazzák a parkoló árát,ráadásul maximum emelt fűtéskész állapotot adnak. Asszem a kulcsrakész állapotért + 75-90e Huf/m2-t kérnek, lényegében az is 750e/m2 körül van kész állapotban.
Mosonszolnokon 540e /m2 , Bőnyön 470e/m2 is vannak hirdetve új építésű emelt fűtéskész lakás árak. Ezek többnyire a parkolóhelyet is tartalmazzák már. 15-15cmes szigeteléssel. Itt még nyilván rá kell költeni a beltérre majd egy csomót+berendezésekre,de ha Komáromban +75-90k/m2-ből kijön a kulcsrakész állapot,akkor itt is. 650-750ezerből már egy mindenes modern lakásod lehet.
A használt ingatlanok ára néha baromira el van szállva. Van ahol csak azért,mert ott van ahol. Ha jól emlékszem Győrben is épülőben van lakópark,de most hirtelen nem tudnám előkeresni a hirdetést.
Persze egy új építésűre még várni kell 0,5-1,5 évet mire kész. Főleg ha lakóparkról van szó meg végleges állapotról. De nagyon nem mindegy szerintem,hogy miben fog élni az ember 10-20-30-40-50 évig.
OFF TÉMA:
#7 Amúgy a leszavazással ellenben igazad van.
Annyit azért hozzátennék,hogy még ha valakinek csak a minimális önereje és jelenleg az 50%os törlesztője lenne(de az mondjuk fixen) az sem jár rosszul.
Egyrészt saját lakásra költi a törlesztőt,nem pedig albérletre. A törlesztője még ha most több is mint mondjuk a bérleti díjak, 10-20-30év múlva mikor még ugyanezt az összeget fizeti ,de addigra várhatóan a bére többszöröse lesz a mostaninak(az elmúlt 100,de legalább 30év statisztikája alapján erre lehet következtetni),vagyis később a hitel fogja kevésbé terhelni az akkorra várható albérlet árakhoz képest.
(Ismerek valakit aki hamarosan befejezi a törlesztőjét, ő fizet 50ezer forintot havonta. A mostani 100-150ezres bérleti díjakhoz képest az semmi. Persze nem ismerem a pontos hitelösszeget,vagy hogy mennyi volt az önereje. Azt mondjuk tudom,hogy magának építette és egy kisebb ,talán 50-60m2es házról van szó,belterületen.)
Ha már bérleti díj vs hitel: a bérleti díjat addig fizeted ameddig élsz. A hitelt viszont nem. Karbantartásra nyilván fogsz költeni, de ha ezeket is figyelembe veszed a SAJÁT ingatlan fajlagos költsége a ház várható élettartama alatt (főleg új építésnél) legalább a fele a hitel havidíjának,vagy kevesebb.
200ezres havi törlesztőből 30évig többet ki lehet hozni,mintha 150et fizetnél albérletre más zsebébe.
Úgy számoltam,hogy kb.55 millió lenne a hitel.
380.000ft fixen a törlesztő részlet
Az még vállalható, idővel úgyis el inflálódik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!