Hoznal érzelmi alapu döntést lakásvásárlásnál?
Pro:
Elvarazsolt a hely, vonz, vágyódást érzek.
Ertekallo a környék miatt.
7 perc kocsival a belváros.
Busz 10-15 perc séta extrém meredeken.
Szép.
Kontra:
Teli közlekedési nehezsegek
Rossz elrendezés, mindennapi nehezsegek emiatt.
Nem praktikus.
Komfortzonan kívüli.
Gyalogtav nincs semmi
Túl nagy telek
Egyáltalán nem ilyet kerestünk..
... mégis akarjuk.
Kicsit megmagyarázhatatlan.
Ez olyan mint párkapcsolatban a szív és az ész csatája. Volt egy nő,akibe nagyon szerelmes voltam,de folyton hazudozott, sőt utólag kiderült, hogy meg is csalt. Na ott is az eszemre hallgattam, tedd te is ezzel a házzal, és utólag rá fogsz jönni, hogy jól döntöttél.
Volt már itt pár kérdező, aki hirtelen felindulásból vette meg az ingatlant, utána meg itt panaszkodott,hogy mennyire megbánta, át tudja-e vinni a Csok-ot, vagy csak hatalmas buktával vennék már meg, szóval ne vegyétek meg érzelmi alapon, ha utána szivás lesz még benne is lakni,mert ahogy irtad az elrendezése sem jó.
Az első lakásunk megvasarlasa érzelmi alapú volt. Bementünk és az éreztük ez igen.. Nem bántuk meg.
Aztán a családi ház vásárlás is hasonló volt. Tudtuk hogy rossz a ház, de a teleknek volt egy olyan energiája ami miatt nem tudtuk elengedni. Rengetegszer fogjuk a fejünket hogy hülyék voltunk. Anyagilag nem érte meg, hisz kB 4 falig visszabontottunk mindent. 2x annyit költöttünk rá mint terveztük, 2 év ment el az építés felújításra... Egy anyagi csőd... De élettani szempontból életünk legjobb választása..
"Egyáltalán nem ilyet kerestünk.."
Ez megmsgyaráz mindent!
Nem. Először az értelem, a hasznosság, utána jöhet az érzelem.
Vannak alap dolgok amik kizárják az ingatlant, hiába tetszik, hiába szép vagy elvarázsoló.
Ha télen nem lehet jól közlekedni - akkor az év egyharmadában küszködni fogsz, felejtős a dolog, ez nem nyaraló.
A többinél azt kell megnézni hogy hogyan lehet megoldani. A nem praktikus elosztást meg lehet szokni és át is lehet alakítani. Apámék egy ikerlakást vettek meg háznak félkészen. Két lakásnak jó lett volna az elrendezése, egynek nem. Hát belenyúltak és a kinti lépcsőt behozták, a nappali be lett áldozva közlekedő helységnek és tárolónak. Az emeleten ami konyhának készült azt visszabontották és egy kis hálószoba lett belőle, a pincegarázst lezárták és autó helyett az belső pincehelység lett, szintén a közlekedőszobából készült lejáróval. Nem volt túl nagy költség de sokkal praktikusabb lett a ház, mint volt eredetileg.
A túl nagy telekkel nincs gond, egyszerűen amit nem akarsz használni, gondozni, azt beülteted fenyővel vagy más olyan fával amit nem kell metszeni, permetezni, a gyümölcsét szedni. A talajra olyan magukat szórsz ki amik vegyes mezei virágokat tartalmaznak a fűmaggal és akkor a fűnyírás sem lesz szükséges mert nem a gyomok fognak nőni rajta.
Ha annyira tetszik akkor gondold át mit tudtok rajta javítani és az mennyibe kerülne, megoldható-e, a maradékkal meg tudtok-e együttélni. De nagyon fontos, hogy ha még sem sikerül akkor el tudjátok-e adni, mert ha kényszerűségből oda lesztek kötve mert abban van a pénzetek, az tönkreteheti az életeteket.
Nagyon köszi mindenkinek! Meselnetek konkrét sztorit?
Ahol az erzelmi döntés megbanasra került.
7 vagyok.
Barátnőmék abban a faluban vettek házat, ahol laktak. Megnéztek a házat, beleszerettek.
Nyáron meg is vették. Azt ahogy jött az ősz, a csapadék, akkor derült ki, az egész házban a falak vizesednek fel. Szétkellett verniük a falakat kb, újra vízszigetelni mindent. Majdnem annyiban állt ez meg, mint az egész ház.
Másik barátnőmék télen vettek házat. Imádták egész tavaszig.
Mikor tavasz lett, akkor derült ki, a szomszéd méheszkedik a falu közepén. Tavasztól őszig nem tudnak az udvaron megmaradni, támadják őket a méhek. (4 éve laknak itt)
Mi beleszerettünk ebbe a házba, megvettük. Akkor még mint 2 fiatal felnőtt, saját gépkocsikkal. Azt akkor koppantunk, amikor én itthon voltam 2 gyerekkel, rossz autóval, hogy a közlekedés innen bárhova lehetetlen. Hiába van 20kmre a megyeszékhely, 10km a velencei tó, 20km-re egy másik nagy város... Kocsival minden 10-15perc. Busz van napi 4db, ami 1 óra alatt ér be a városba (kocsival nagyon max 20p)
Vagy van vonat 2óránként.
2 bolt volt, 5 éve lakunk itt, mára mind a kettőt bezárták. Gyógyszertárat is. Doki pedig elment nyugdíjba 4 éve, így heti 1x2 órat van kinn a helyettesítő orvos. Ha ezekre szükség van, kocsi és irány a város...
#9 Sajnos, majdnem minden második régi háznál vizesednek a falak, nehéz kifogni olyat ami nem. Én is nyáron vettem a házat, és ahogy mondod, ősszel-télen vált világossá hogy komolyan foglalkozni kell a vízszigeteléssel.
Megkérdezhetem, hogy a barátnődéknél milyen módszerrel vízszigetelték a falakat?
Amúgy ha jól megcsinálja az ember, akkor kiszárad és jó lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!