Hoznal érzelmi alapu döntést lakásvásárlásnál?
Pro:
Elvarazsolt a hely, vonz, vágyódást érzek.
Ertekallo a környék miatt.
7 perc kocsival a belváros.
Busz 10-15 perc séta extrém meredeken.
Szép.
Kontra:
Teli közlekedési nehezsegek
Rossz elrendezés, mindennapi nehezsegek emiatt.
Nem praktikus.
Komfortzonan kívüli.
Gyalogtav nincs semmi
Túl nagy telek
Egyáltalán nem ilyet kerestünk..
... mégis akarjuk.
Kicsit megmagyarázhatatlan.
K9szi a sztorikat, de ez azért nem allja meg a helyét, mert természetesen atnezettjuk szakemberrel.
És a környék is rendben.
A belvaros is közel.
Inkább a kicsi alapterulet, lépcsők a probléma.
A példák nemigazán jók, pont azért amit a kérdező ír. Az,hogy később derül ki valami hiba/kedvezőtlen ok nem azonos azzal,hogy eleve mást akart és mégis emellett döntött.
Én a rossz elrendezést,m a nem praktikusságot,a túl nagy telket..stb külön-külön mérlegelném. Ezek mind nagyon fontos kérdések egy lakásnál.
Mi is beleszerettünk a lakásba amit megvettünk, de eleve olyat néztünk ami az elképzelésünknek megfelelt. Nem vettem volna meg olyat ami nem praktikus, nagy telkes, vagy épp" télen esélyem nincs a megfelelő közlekedéshez. Összeírtuk előre milyen kérdések fontosak számunkra. Volt ami megfelelt, mégsem szrettünk bele. Azt hagytuk. Amit megvettünk annál minden klappolt számunkra. Azért egy ingatlanvásárlás általában az emberek életében egyik legfontosabb döntés, ha valaki beleragad egy rossz ingatlanba évekig nem tud onnan szabadulni, kivéve ha van még plussz 40-50 milliója...vagy havi 200-300 ezer ft-ja...
Köszi! Igenn.
Hát sok út vezet oda télen is megoldhato, csak kerulovel.
A másik kettő fontos, igen. Nehéz, mert sz ember nem lát előre. Vaj9n mi lesz tényleg zavaró, és mi a félelem...
Pasiból vagyok. Először érzelmi alapú döntést hozok. (Tetszik *_*)
Aztán átgondolom. Kell ez a fájdalom nekem? :D
Viccet félretéve valami hasonló van itt is. Fontos hogy esztétikailag vonzzó legyen,de utána egy csomót agyalok az ár/érték arányon. Jelenleg ott tartok,hogy csomó lakás ami tetszene a kis szívemnek,vagy túlárazott,vagy valami komolyabb,akár rejtett hátránya van. Felújított szép csempékkel vagy tapétával takarják el a fal/mennyezet,tető problémáját amit addig úgyse tudsz meg amíg utólag elő nem kerül a hiba.
Én most egykét jó ár érték arányú lakáson kívül inkább új építésűben gondolkodom,az a majdnem biztos. De ott se mindegy,hogy miből van (gondolok a gipszkarton falakra meg az álmenyezetes nem járható tetőszerkezetre amit olcsón kiviteleznek,de drágán fogják rádsózni,még ha olcsóbb is úgy, később majd ezek miatt szenved az ember)
Szóval agyalni is kell rajta ,sajnos sokat. De túlzásba vinni sincs értelme,mert tökéletes csak az,amiről azt elhisszük. Két miatyánk meg egy tavaszitekercs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!