Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szabad ingatlanosnak foglalót...

Szabad ingatlanosnak foglalót adni? Mennyire szabályos ez?

Figyelt kérdés
Lakásvásárlás előtt állok, sikerült is megegyezni az árról viszont pár millió forintos 3 millió forintos foglalót akar kérni kp-ban az ingatlanos ami nála marad letétbe majd elvileg végül a tulajdonos kapja majd meg. Mennyire megbízható dolog ez? Szabad az ingatlanosnak ekkora összeget átadni foglalóként? Nem tud vele átverni, lenyúlni? Milyen papírt szoktak erről írni hogy foglaló fejében ő ekkora összeget átvett?

nov. 26. 10:11
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem túl biztató a dolog. Azt szeretné az ingatlanos hogy hagyjak nála 3 millió forint kpt amiről átvételi elismervényt ad majd ha az én ügyvédem is elfogadta a vételi ajánlatot és én is aláírtam meg a tulaj is akkor majd ah ingatlaniroda átadja a foglalót a tulajnak. Egyébként ingatlan irodáról van szó nem “szabadúszó” ingatlanosról ha az jelent valamit.
nov. 26. 21:43
 12/12 anonim ***** válasza:

Havonta megjelenik egy ilyen kérdés. Amik alatt le is írja mindenki mindig, hogy ingatlanos nem kezelhet pénzt, nem vehet át pénzt, nem őrizhet pénzt, nem közvetíthet pénzt. Csak az ingatlant közvetítheti. A vételár, a foglaló csak a vevő és az eladó tulajdonos között rendeződhet. Az ingatlanos akkor láthat pénzt, amikor kiszámlázza a jutalékát, vagy munkadíját.

Azért, mert pár perc alatt el lehet olvasni az interneten a szabályokat és azok szerint egy ingatlanos csak ennyit tehet.

Nekem személy szerint a véleményem, hogy ez továbbra is valamilyen átverős dolog. Ha iroda, akkor is lehet átverés. Utánanéztél, hogy valódi cégről, vállalkozásról van szó és nem csak egy irodáról? Az ingatlanos valódi, regisztrált ingatlanközvetítő? Mi van, ha csaló, olyan értelemben, hogy eleve nem közvetítő, hanem csak átver néhány embert, utána lelép a pénzzel külföldre?

jan. 2. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!