Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Csak ingatlanosok hirdetéseit...

Csak ingatlanosok hirdetéseit látom. Magánszemélyek nem akarnak eladni lakást?

Figyelt kérdés
Éppen lakásvásárlásban vagyok Budapesten, de amikor felmegyek ingatlan.com-ra csak olyan lakásokat látok, amiket az ingatlanosok hirdetnek. Mi ennek az oka? Magánszemélyek nem is akarnak eladni lakást? Vagy ennyire pangana a piac? Miért akarja mindenki az ingatlanos segítségét, maguktól nem tudják eladni? Számomra értehetlen ez a helyzet, korábban sok hirdetés láttam magánszemélyektől is.

tegnapelőtt 11:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%

Biztos vannak, de miért baj az ha nincsenek?

Én kétszer jártam pórul magánhirdetővel. Az egyik sürgetett hogy döntsem el, majd miután egy nap alatt eldöntöttem, megállapodtunk, kész lett a szerződés, azt már nem jött el aláírni.

A következő: olyan lakás amilyen. Tettem egy ajánlatot, mondván hogy tele van hibával a lakás, ennyit ér, ezt adnám érte. Köszönte szépen. Ezután 3 hónap múlva levitte az árát. Felhívtam, azt mondta oké, de jönnek megnézni, ővék az elsőbbség. Ezután felhívott hogy foglalva van a lakás. Mondom oké. Pár hetére rá, látom a hirdetésbe, felvitte az árát plussz egy millióval. Jól van. Utána levitte az árát másfél millióval. Majd felhívott ismét, hogy tárgyaljunk mert meghiúsult az adásvétel azzal aki foglalta, beszélgessünk az árról.

Mondtam neki oké, csak mi már vettünk egy lakást, nem aktuális.

Szóval soha a büdös életbe nem fogok leállni magánszeméllyel ingatlanügyben. És még valami. Ezek sokszor azért hirdetik maguk, mert már minden ingatlanossal úgy összerúgták a port, hogy senki nem akar szerződni velük. Fogalmuk sincs arról hogyan működik a piac, az áralku, a lakás értéke stb.

tegnapelőtt 12:04
 2/12 anonim ***** válasza:
83%

Ne csak ingatlancom-ot nézz.

Facebook csoportok, más hirdetési oldalak.

IC-n is vannak privátok, de általában rettentően semmitmondó hirdetéseket tesznek fel.

Bár sok ingatlanos se képes egy alaprajzot feltenni, de kép a csillárról bezzeg van.

tegnapelőtt 12:52
 3/12 anonim ***** válasza:
60%
Sok vele a macera, az utánajárás. Ráadásul a végén úgyis ügyvédhez kell fordulnod és ugyanúgy lehúznak.
tegnapelőtt 13:13
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
Az ingatlanost legtobbszor magan ember berlo fel. Nem akar ezzel foglalkozni, nincs ideje mutogatni a lakást. Ingatlanos mindent elintez helyetze. Hidd el jpbb egy munkaidoben barmikor elerhetk ingatlanostol lakast venned mint kozvetlenul a maganszemelytol aki heti max 2x fog valaszolni mert annyit dolgozik
tegnapelőtt 13:19
 5/12 anonim ***** válasza:
44%

Több oka lehet, elsősorban az, hogy az ingatlanos, ha sikerül egy tényleg hozzáértőt találni, rendelkezik megfelelő ügyfélkörrel és ismeretséggel, így gyorsabban talál vevőt. Aztán vannak azok is, akiknek nincs idejük, kedvük egyesével végigmutogatni az érdeklődőknek az ingatlant, főleg, ha még messze is laknak.

Amúgy az ingatlanozás a lehető legnagyobb lehúzás, ami létezik ebben a körben. Az ügyvéd sincs ingyen, de ők kb. 2%-ért dolgoznak úgy, hogy tanult öt évet az egyetemen, aztán még 2-3 évig ügyvédjelölt volt, míg ingatlanos bárki lehet egy hónap alatt és átlag 4%-ért dolgoznak, és a többségük krvára nem ért hozzá.

Amikor eladtuk a lakásunkat, kijött az ingatlanos a vevővel és mi mondtunk el gyakorlatilag mindent, mert az ingatlanos kb. odáig jutott, hogy van klíma meg cirkó és fel van újítva a lakás :-) Vicc volt az egész, mindez 1,5 milláért + a vevőtől is lehúzott 300 ezret.

tegnapelőtt 13:23
 6/12 anonim ***** válasza:
5# Kóklerek minden szakmában vannak még ügyvédek között is sajnos.
tegnapelőtt 13:42
 7/12 anonim ***** válasza:
48%
Az ingatlan.com elrejti a magánhirdetéseket, mivel nem fizetnek érte jellemzően.
tegnapelőtt 13:48
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

Hirdetnének, ha nem lenne 10/10 érdeklődő unatkozó ingatlanturista.

Pénzbe kerül leutaznom megmutatni a lakást. A kedves érdeklődőknek semmikor sem jó, csak amikor épp dolgozok. Vegyek ki szabit,bnagyon komolyan érdekli őket. Elmegyek, és benyögi hogy amúgy ő nem akar házat venni, csak kíváncsi volt hogy néz ki belülről/már vagy 5 éve nézelődik/erre jár dolgozni és kíváncsi volt/Gipsz Jakab mondta neki hogy 20 éve 2 millió volt a ház, gondolta megnézi mi a faxxxt gondolok én hogy nem annyiért adom

Na és a nagy kedvenc: jönnek vagy 2-3 hatökör gyerekkel akik mindenre másznak rá, mint a majmok.

Olcsóbb az ingatlanos, és idegileg se megyek tönkre.

tegnapelőtt 14:16
 9/12 anonim válasza:
81%
De magánszemélyek akarnak eladni, ingatlanossal. 😉
tegnapelőtt 14:38
 10/12 SZTANN ***** válasza:
44%

Az ingatlanos elvileg hozzáértő SZAKEMBER, aki sokkal jobban el tudja végezni az előkészítő dolgokat egy adás-vételhez. Még bizonyos felelősséget is vállal az adatok valódiságáért. A tulajdonost pedig megszabadítja egy csomó egyeztetéstől, időpazarlástól, meg egy csomó szélhámos hülye ál-érdeklődőtől (aki betolakodik a házba, kémlel, leskel, ismerkedik - vásárolni meg eszébe sincs).

A tulajdonos fizeti az ingatlanost - neked miért nem tetszik ez így? (Nyugodj meg, nem fogja olcsóbban adni, ha kihagyod a közvetítőt.)

Szerintem minden ilyen szolgáltatás, közvetítés normális kulturált helyen szakember dolga lenne. Bizonyos igényszint felett nem maga bütykölget az ember mindent hályogkovács módjára.

tegnap 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!