Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Okkal nem bízok az ingatlanoso...

Okkal nem bízok az ingatlanosomban?

Figyelt kérdés

Van egy nagy kertes családi házunk,amit szeretnénk eladni.

Már el is költöztünk a városból,az ország másik végére,mert itt jobbak a lehetőségek.Megbíztam egy ingatlanost az eladással,mivel nincs időnk utazni több 100 kilómétert a nézelődők miatt.

3 hónapja áruljuk,de nem sok jelentkező volt.

Ennek az is az oka,hogy az ingatlanos szerint,aki ügyvéd is,nem lehet hitelre,vagy Csok-ra megvenni a házat,csak készpénzre.

A földhivataltól kikért tervrajzon nem szerepel a 2 garázsból csak az egyik.A szüleim építették a házat,annak idején valószínűleg elfelejtették bejegyeztetni.Az ingatlanos szerint így a vevők nem kapnak hitelt.Több ismerős,sőt a földhivatal is azt mondta,hogy ha 10 évnél régebben épült akkor elévült a dolog.Ez kb.20 éve történt.

Mit csinálnátok a helyemen?

ma 07:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A földhivatalban ráteteted a másik garázst is, hogy korrekt legyen a tervrajz.

Másrészt ha nem tetszik az illetö, akkor keresel mást, de valószínüleg a mostani ért jobban a témához, márcsak azért is, mert nek megvan az ügyvédi rálátása is.

ma 08:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha a garázs nem bővítés, akkor totál nem érdekel senkit se. De még ha az épülethez van építve, akkor se tuti, hogy nem kapnak hitelt.

Én egy hatalmas előtetőt építettem a házhoz. Nemrég vettem fel jelzálog hitelt a házra. Gond nélkül megadták. Egyszerűen az értékbecslő figyelmen kívül hagyja a plusz területet.

Kicsit még csalt is, mert a házban 2cm-el kevesebb a belmagasság mint 2.5, a bank pedig annyit megkövetel. Beírta a 2.5-t.

Ha a garázs totál különálló a háztól, akkor pedig senkit nem érdekel, egy bizonyos méretig nem is engedély/bejelentés köteles.

ma 08:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Az ingatlanosok 90%-a hiéna és csak a markát tartja, de érdemi munkát nem végez. Hacsak nem zártkerti ingatlan vagy nyaraló, akkor lehet hitelezni. Az, hogy egy garázs nincs rajta a tervrajzon, nem befolyásolja a hitelt, maximum a hitelfedezeti értékét.
ma 08:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy ingatlanos, aki ügyvéd is...

Ha egy ügyvéd rászorul, hogy ibgatlanozzon, akkor nem lehet valami jó ügyvéd.

ma 09:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!