Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Okkal nem bízok az ingatlanoso...

Okkal nem bízok az ingatlanosomban?

Figyelt kérdés

Van egy nagy kertes családi házunk,amit szeretnénk eladni.

Már el is költöztünk a városból,az ország másik végére,mert itt jobbak a lehetőségek.Megbíztam egy ingatlanost az eladással,mivel nincs időnk utazni több 100 kilómétert a nézelődők miatt.

3 hónapja áruljuk,de nem sok jelentkező volt.

Ennek az is az oka,hogy az ingatlanos szerint,aki ügyvéd is,nem lehet hitelre,vagy Csok-ra megvenni a házat,csak készpénzre.

A földhivataltól kikért tervrajzon nem szerepel a 2 garázsból csak az egyik.A szüleim építették a házat,annak idején valószínűleg elfelejtették bejegyeztetni.Az ingatlanos szerint így a vevők nem kapnak hitelt.Több ismerős,sőt a földhivatal is azt mondta,hogy ha 10 évnél régebben épült akkor elévült a dolog.Ez kb.20 éve történt.

Mit csinálnátok a helyemen?

nov. 15. 07:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

A földhivatalban ráteteted a másik garázst is, hogy korrekt legyen a tervrajz.

Másrészt ha nem tetszik az illetö, akkor keresel mást, de valószínüleg a mostani ért jobban a témához, márcsak azért is, mert nek megvan az ügyvédi rálátása is.

nov. 15. 08:13
 2/18 anonim ***** válasza:
93%

Ha a garázs nem bővítés, akkor totál nem érdekel senkit se. De még ha az épülethez van építve, akkor se tuti, hogy nem kapnak hitelt.

Én egy hatalmas előtetőt építettem a házhoz. Nemrég vettem fel jelzálog hitelt a házra. Gond nélkül megadták. Egyszerűen az értékbecslő figyelmen kívül hagyja a plusz területet.

Kicsit még csalt is, mert a házban 2cm-el kevesebb a belmagasság mint 2.5, a bank pedig annyit megkövetel. Beírta a 2.5-t.

Ha a garázs totál különálló a háztól, akkor pedig senkit nem érdekel, egy bizonyos méretig nem is engedély/bejelentés köteles.

nov. 15. 08:27
 3/18 anonim ***** válasza:
75%
Az ingatlanosok 90%-a hiéna és csak a markát tartja, de érdemi munkát nem végez. Hacsak nem zártkerti ingatlan vagy nyaraló, akkor lehet hitelezni. Az, hogy egy garázs nincs rajta a tervrajzon, nem befolyásolja a hitelt, maximum a hitelfedezeti értékét.
nov. 15. 08:54
 4/18 anonim ***** válasza:
91%

Egy ingatlanos, aki ügyvéd is...

Ha egy ügyvéd rászorul, hogy ibgatlanozzon, akkor nem lehet valami jó ügyvéd.

nov. 15. 09:06
 5/18 anonim ***** válasza:
88%
Ismerősök is így jártak. Egy tégla melléképület nincs rajta a térképen és ereszcsatorna is csak az egyik oldalon. Muszáj nekik rendbetenni a papírokat és ereszcsatornát felrakni.Bank belekötött mindenbe.Ott CSOK hiteles vevő lenne.
nov. 15. 10:31
 6/18 anonim ***** válasza:
52%
Okkal.
nov. 15. 12:19
 7/18 A kérdező kommentje:

#1-es válaszolónak!

Az ügyvéd szerint egy ilyen tervrajzra rakatás 1 millió forint körül van.Ennyit nem vagyok hajlandó fizetni az biztos.

nov. 15. 12:29
 8/18 anonim ***** válasza:
79%

Ha nincs rá érdeklődés annak általában az ár az oka.

A hitel képtelenséget én sem értem.

Ingatlanos pedig lecserélhető.

nov. 15. 13:16
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, egymillió lenne rárakatni a térképre. De erre könnyen konkrét választ kaptok a földhivatalban elmélkedés helyett. Viszont az átfutási idők mindig irdatlan hosszúak persze, mint minden magyar aktatologatásnál. Az elévülés viszont valószínűleg csak azt jelenti, hogy már nem fogják lebontatni vagy megbüntetni érte, hanem fennmaradhat az engedély nélkül épült építmény (pl. tipikus, ha túl nagy lett így a telek beépítettsége, azért "felejtették el" a szüleid).

Csokot sem hiszem hogy befolyásolja, ha maga a ház CSOK-képes. Azaz nem nyaraló, nem külterület vagy zártkert, van benne konyha, vécé, közművek... De a Csok feltételeit te is megtalálod a neten. A mi házunk ezer éve készült bővítése sem volt rajta a térképen, mégis elfogadták.

Érdeklődés meg tuti az ártól függ.

nov. 15. 16:09
 10/18 anonim ***** válasza:
Ja és ha új térkép kellene, ahhoz földmérő szükségeltetik, tehát egy földmérőtől tudsz árajánlatot kérni. Viszont egy árajánlat még nem kerül semmibe.
nov. 15. 16:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!