Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Sikerült már ingatlanosnál...

Sikerült már ingatlanosnál megkerülni, hogy "letétbe" pénzt és írásbeli ajánlatot adjatok?

Figyelt kérdés

Nem vagyok hajlandó nekik pénzt adni, sem írásbeli ajánlatot, de attól tartok, hogy akkor nem adja át az üzenetet az eladónak, hogy szerződnék rendes adásvételire.

Hogyan tudtátok elérni az ingatlanosnál, hogy mégis szóljon az eladónak? Vagy csak erősködnek egy sort, hátha pénzt tud kiszedni a vevőből?

nov. 21. 02:48
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
47%
Nem fecni, hanem vételi ajánlat és egy átvételi elismervény, mindkét oldalról aláírva. Szerintem de, köti.
dec. 5. 12:45
 22/32 A kérdező kommentje:
Pont annyira köti, hogy kibújni alóla ki tud és senki sem fog perelni pár százezer forintért.
dec. 5. 18:02
 23/32 anonim ***** válasza:
75%

Nem tud.... :) De mindegy is.... :) Nem egy fencni, hanem egy 1-2 oldalas anyag ahol le van írva minden... A meghatalmazás, ahol az eladó meghatalmazza az ingatlanost, hogy átvehesse az 1%-ot, egy vételi szándékot leíró dokumentum, amiben benne van minden, többek között az is, hogy mikor jár vissza a vevőnek a pénz és mikor nem. DE utóbbi esetben SEM marad az ingatlanosnál. De szerintem jó eséllyel soha nem láttál még ilyet, csak előítéleted van.

Egy dolog nem tiszta nekem... Miért ne adná vissza? Mi haszna lenne belőle? 500e ft? :D Milyen híre menne annak az irodának másnap? Tudna valaha is még egy ingatlant értékesíteni ha ilyet csinálna?

dec. 5. 18:25
 24/32 A kérdező kommentje:

Vagy nagyon naiv vagy, vagy valamelyik irodának dolgozol, 23. :D

Igen, pont ilyen hírük is van ezeknek.

dec. 5. 20:07
 25/32 anonim ***** válasza:
24%

IGEN, persze, egy irodának dolgozom, azt hittem ez kiderült abból, hogy próbálok hiteles infókat átadni és cáfolni a félelmet. De nem a nagy, közismert franchise-ok közül valónak, mert ők nekem sem voltak szimpatikusak, más volt az "értékrendjük", mint amit én elvárok. De még náluk sem az 1% vételivel volt a gond, hanem kb. minden mással. Az még ott is sima ügy.

De a legegyszerűbb, ha félsz a vételizéstől (amit amúgy naponta több ezer vevő csinál végig problémamentesen, hiszen rohadt sok ingatlan cserél gazdát) csináld azt, hogy miután megnézted a lakást, menj vissza a tulajhoz és alkudozzatok. Az ingatlanos megkapja a pénzét, mert ő vitt Téged, mint vevőt, így neki csak munkát spórolsz azzal, ha nem kell vételizést csinálnia.

Ha a tulajjal nem találkoztál az szívás, bár azért az adott környéken szerintem egy 15p-es kutakodással kideríthető ki a tulaj :D Már a helyrajzi számból és a tulajdoni lapból is. :DD De gondolom ezt tudtad eddig is :D

Na de lényeg a lényeg, ha félsz, ne csinálj felesleges stresszt és plusz munkát az ingatlanosnak. Meg fogják köszönni :) Én azt tenném

dec. 5. 20:22
 26/32 anonim ***** válasza:
49%

Tényleg, ilyen hírük van? A Duna House-nak? Elteszik az ügyfelek letétbe lerakott pénzét és mellette jól prosperálnak? Tényleg? Ezt hol hallottad?

Én vevő vagyok, nem ingatlanos, de attól, hogy a fejedben összeesküvés-elméletek vannak, az nem azt jelenti, hogy igazad is van és mindenki naív, aki iroda által hirdetett ingatlant vesz. Te ne vegyél.

dec. 6. 08:39
 27/32 A kérdező kommentje:
Nem azon van a hangsúly, hogy ingatlanoson keresztül veszed, hanem azon, hogy pénzt tesz el ilyen-olyan "jogcímeken". Persze, könnyebb úgy az élet, ha mindent összeesküvés-elméletnek titulálunk.
dec. 7. 00:14
 28/32 anonim ***** válasza:
49%
Akkor kerüld az ingatlanosokat a mondvacsinált jogcimeikkel
dec. 7. 08:37
 29/32 anonim ***** válasza:
52%
Tök egyszerű, ne vegyél ingatlanoson keresztül akkor lakást. Nem tudom, hogy miért kellett a kérdést feltenni, ha elhatároztad, hogy a vételi szándék 1% egy átverés és biztosan elveszik a pénzed, mert egy jól menő ingatlan franchise-nak a Te 500e ft-ra van szüksége kenyérre. :)
dec. 8. 11:06
 30/32 A kérdező kommentje:
Szövegértés nem megy, 29-es, a kérdés a HOGYAN volt. Nagyon naiv vagy, ha azt képzeled, hogy pitiáner csalók pont Magyarországon nem léteznek. Hiába csinálod a reklámot ezeknek, akkor is tudja mindenki, hogy nem kezelhet pénzt.
dec. 8. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!