Mi történik akkor, ha a klímatelepítéshez nem kérem a szomszédok legalább 2/3-ának az írásbeli hozzájárulását, és így kerül felhelyezésre a klíma?
Figyelt kérdés
szept. 13. 08:58
2/8 A kérdező kommentje:
#Ki szedeti le, és miért, ha amúgy szabályosan van telepítve? (nem folyik a kondenzvíz a szomszédok ablakára, a járdára...stb).
szept. 13. 09:05
4/8 anonim válasza:
Hivatalosan homlokzatra nem rakathatod, de pl. saját erkélyedre simán.
Ha homlokzatra rakatod és kifogsz egy "jóindulatú" szomszédot, vagy akár csak egy irigy járókelőt, és feljelent, leszedeti veled az Önkormányzat.
De azért szerintem erre nem sok példa van.
Nekem a klímaszerelő nem is vállalta homlokzatra tenni a kültérit.
5/8 A kérdező kommentje:
#4: akkor sem rakathatom a homlokzatra, ha a házon legalább 1 tucat kültéri van odapakolva, és az épület nem áll műemlékvédelmi védettség alatt?
szept. 13. 09:13
6/8 anonim válasza:
2# a külső fal nem a tied, hanem közös. Ezèrt kell hozzájárulást kèrni. Ki szedeti le?- nos, mivel megszegted a szabályt amit te is tartozol betartani, mert elfogadtad, így bárki gyűjthet aláírást utólag, hogy nem járult hozzá, meg aki aláírta, így többsègi alapon leszedetik. De mindent megtalálsz a kk nál, mert le van írva, az a mèrvadó, mi meg nem tudjuk, te meg nem ott kèrdezed, ahol kell.
7/8 anonim válasza:
Nálunk pl, Önkormányzati rendelet tiltja a falra kihelyezést (városkép rontása miatt), tehát tökmindegy, hogy a szomszéd engedné, ha egy debil járókelő feljelent.
Mondjuk még nem hallottam olyat, hogy valóban leszedették, de én sem kockáztattam.
Ez a rendelet pár éve van érvényben, tehát a régebben kirakott klímákra nem vonatkozik.
8/8 anonim válasza:
Kérdező, inkább rakass fel monoklímát. Nyugaton eléggé elterjedt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!