Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ajanlattetel előtt vagy után...

Ajanlattetel előtt vagy után vinnel szakembert?

Figyelt kérdés
Ismeros látta, renben van az ingatlan. Komolyabb szakemberre gondolok, pl statikus.

nov. 6. 21:47
A kérdező szavazást indított:
Előtte
Utána
20 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Utólag minek?
nov. 7. 00:14
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Mi csináltunk már ilyet, de csak akkor, ha gyanús valami. Ha nincs különösebb probléma ránézésre, akkor felesleges statikus.
nov. 7. 03:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ingatlan műszaki állapotfelmérőt vinnék és természetesen ajánlattétel előtt.
nov. 7. 05:17
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Az első megtekintésnél. Egyébként mi értelme nézegetni valamit ami nincs rendben.
nov. 7. 08:22
 5/9 SZTANN ***** válasza:
100%
Természetesen ELŐTTE. Addig nem teszek ajánlatot, amíg meg nem győződtem arról, hogy megéri. (Előfordulhat, hogy a tulaj nem nagyon engedi a komolyabb vizsgálódást - de akkor azt hagyd a fenébe, gyanús.)
nov. 7. 08:56
 6/9 A kérdező kommentje:
Oke, köszi, akkor ingatlan műszaki allapotfelmerot erdenes vinni?
nov. 7. 10:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
#6: Szerintem igen.
nov. 7. 11:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ingatlanvizsgálót. Igen, ő szerencsés esetben mindent megnéz, ami fontos lehet, nem csak a statikához ért. Nekünk pl. már képek alapján felhívta a figyelmünket arra, hogy biztos, hogy nem szabványos a villamos mérő helye, a fogyasztók alapján szerinte bővíteni kéne és az így nem fog menni, mennyibe kerülne ezt megcsináltatni, stb. Ezen felül apróságokra is felhívta a figyelmet. Pl. hogy fura helyeken és nem kényelmes magasságban vannak a kapcsolók, a konyha ablak alatt van a mosogató, így az az ablak a csaptól jelenleg nem nyitható, a tetőszerkezetben hiányzik valami keresztgerenda, aminek csak nagy tehernél van jelentősége, de azért na..., meg mit tudom én. És a végén megmondja, hogy ár-érték arányban szerinte ez okés-e. Természetesen úgy is te döntesz végül, de már legalább ezek tudatában vagy.

Szerintem a szándék kifejezés/árajánlat előtt érdemes hívni, 80-100 ezer forint egy alkalom, szóval nem hurcol az ember magával minden házhoz szakit, de ha komoly a szándék, egy rakás kellemetlenségtől megkímélhet. Nem mellesleg ha meg is veszed, tiszta lesz mikkel kell tutira foglalkoznod. Ha akkora hibát fedezne fel, akkor pedig hatással lehet az ajánlatodra...

nov. 7. 14:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon koszi!
nov. 7. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!