Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 60 millió forint hitel nem...

60 millió forint hitel nem túl sok?

Figyelt kérdés

Az öcsém felvett 60 millió forint hitelt 20 évre, Budapesten lakásvásárlásra.

Volt önereje 11-12 milliója,tőlem kért kölcsön 2 milliót,és felvett rá 60 millió forint hitelt egy 74 milliós 2+1 szobás lakásra.

68m2 a lakás szép állapotban van, erkély is jár hozzá,illetve benne volt az árban egy tároló és a mélygarázsban beálló hely.

Vissza akarja fizetni nekem a 2 milliót,de mondtam neki hogy nem kell,örömmel adtam neki ezzel járultam hozzá ajándékba a lakás vásárlásához.

Csak annyira soknak tűnik számomra ez a hitel összeg.

szept. 27. 11:30
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
76%

Az elmúlt 10 évben azért nagyrészt a mocskos CSOK miatt, kisebbrészt a külföldi tőke (leginkább Budapesten) miatt a megszokott poszt-szovjet szintről felszaladt a nyugati szintre. Ez előbb-utóbb magától is bekövetkezett volna, de a drágalátos kúrmány meggyorsította, így 30 helyett 10 év alatt lezajlott.

Innentől viszont nincs hova emelkedni ekkorát, mert lassan ugyanannyiba kerül Budapesten egy ház, mint Bécsben. És mégis ki az az idióta, aki a szép és tiszta Ausztria helyett egy ilyen koszfészekben vesz ingatlant ugyanannyiért?!

Én ugyan nem Budapesten élek, csak egy megyeszékhelyen. 2015-ben vettem egy panellakást egy akkor 43 éves épületben (a város első panel lakótelepe) 8 millió alatt, ráköltöttem kb 3 milliót a felújításra, most meg akár 40-ért is el tudnám adni. De nevetséges, hogy egy közepes állapotú kertvárosi 60 éves Kádár-kocka meg 75 millió. Egyszerűen nem éri meg azt a törlesztőt meg a hatalmas hitel miatt a stresszt, szóval maradunk a panelben...

A normális ár, ami a jövedelmi viszonyokhoz is igazodik kb 16-17 millió lenne egy panelért és 40 millió egy házért. Kb itt is lenne a rohadék CSOK nélkül.

Kösz, Orbán! Én drukkolok a koleszterinnek!

szept. 29. 18:51
 32/43 anonim ***** válasza:
72%
31: sopron mellett lakok, itt már egyre inkább divat lesz, hogy ausztriaba vesznek ingatlant. Burgenlandi árak már csak kicsit magasabbak . Szoval igen, a drágulás sztem is elert egy felső platóhoz. Személy szerint én jól keresek , de ha mondjuk kozel hasonló áron tudnék lakást venni a határ túloldalán akkor én sem vacilalnek sokat. Egy Ausztriai ingatlan többet ér a szememben, arra inkább fizetek hitelt.
szept. 30. 05:41
 33/43 anonim ***** válasza:
43%
#32 és tényleg össze sem lehet hasonlítani hogy a határ után 2 faluval már mennyire másabb a "levegő".
szept. 30. 05:47
 34/43 anonim ***** válasza:
84%

"emberek ekkora élettér mellett várnak privát szférát"

Miért ne várhatnák el? A 6 m²-es erkélyemen is törekszek a provát szférára a belváros közepén.

"megtépázott zöld belátásgátlós kacatlerakat, ahol mindenhol van a kertben egy lemez sufni, mert az most menő, egy játszótér, egy hinta, 15 kismotor, sütögető, trambulin"

Miért ne lenne?

Pont arra való egy ekkora kert, nem nagyipari zöldségtermesztésre. A lemezsufni meg nem divat, hanem könnyen beszerezhető.

A maradék fából saját kezűleg épített bódé 30+ éve volt "divat", amikor 1, nem lehetett készen kapni vagy 2, nem volt rá pénz.

"már egymással sem beszélnek"

Minek?

Lakásban se beszéltek a szomszéddal. Nem csevegni költöztek ki.

szept. 30. 16:46
 35/43 anonim ***** válasza:
0%

#34 értem, tehát akkor szerinted rendben van, hogy egymás mellett gyomorgörcsben élve szekálják egymást, és így vezetik le, hogy mennyire megbánták a döntéseiket.

Hát ha neked ez megér 90 milliót, szíved joga belevágni :D Akkor viszont nem kertvárosba kell költözni, ahol hirtelen probléma lesz ha valaki 20 éve tyúkokat és kucut tart (kiváros, falusias övezet), hanem bent maradni budapest peremterületén.

A városi nagymellény nem oldódik a falusi közegben, felesleges erőltetni.

okt. 1. 09:43
 36/43 anonim ***** válasza:
28%

35, nálunk az a zártkert, amiről beszélsz.

A kertvárosban senki se tart haszonállatot, tiltja is a város.

Kutya, macska és kész.

Kertvárosban medence van kint, trambulin, játszótér és szalonnasütő. Max. pár palánta paradicsom, paprika.

okt. 1. 13:17
 37/43 anonim ***** válasza:
0%

:DDDDD

Rendben, akkor gyorsan csettintésre írd felül olyan emberek életét akik itt élnek 70 éve, hogy a halálgagyi ótvar vidaxl kacatjaid mellett ne zavarjon a kakaskukorékolás.

okt. 1. 15:53
 38/43 anonim ***** válasza:
28%

37, nem tudom, hogy te milyen ótvar helyen laksz, de nálunk tovabbra se falu a kertvárosi rész és senki se tart kakast, se disznót, se semmit. Az se aki 70 éve lakik ott. Általában egyébként fiatalabbak ezek a városrészek. Nálunk.

Aki falura megy, az tényleg ne sírjon, hogy ugat a kutya, szól a kakas, visít a flex...

De nálunk tovabbra se ezt jelenti a kertváros.

Én vidéken nőttem fel, 500 négyszögöl volt a telek. Ha elbújtam hátul, senki se talált meg.

Férjem meg kertvárosban (régi építésű részen), a kertbe ki nem tette a lábát, csak ha zavarták.

Nem kertészkedtek, csak kutyájuk volt és kb. 0 kapcsolatuk a szomszédokkal és így volt nekik jó.

okt. 1. 18:27
 39/43 anonim ***** válasza:
0%
Én falu közepén lakok új utcában, mert 2 utca közé csináltak még egyet. Nincsenek iker házak a hész tiltja, de kb kilóméteres körzetembe biztosan nincs állattartás. Pedig a falu legrégebbi részének a közepén élek, csak kutya és macska. 6-800 m2-es telkek vannak.
okt. 1. 19:11
 40/43 anonim ***** válasza:
0%
Már miért ótvar az a hely, aho még jelképesen tartanak elvétve haszonállatot?
okt. 1. 19:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!