60 millió forint hitel nem túl sok?
Az öcsém felvett 60 millió forint hitelt 20 évre, Budapesten lakásvásárlásra.
Volt önereje 11-12 milliója,tőlem kért kölcsön 2 milliót,és felvett rá 60 millió forint hitelt egy 74 milliós 2+1 szobás lakásra.
68m2 a lakás szép állapotban van, erkély is jár hozzá,illetve benne volt az árban egy tároló és a mélygarázsban beálló hely.
Vissza akarja fizetni nekem a 2 milliót,de mondtam neki hogy nem kell,örömmel adtam neki ezzel járultam hozzá ajándékba a lakás vásárlásához.
Csak annyira soknak tűnik számomra ez a hitel összeg.
Mi most gondolkodunk 75 milliós hitelben.
Ahhoz képest lófütyi.
550 havi törlesztő.
Már 1,9 milliós jövedelem mellett sem vállalnék be ekkora hitelt. Nekünk 1,3 a jövedelmünk, és 60 a lakáshitelünk..
De nyilván megírja majd, hogy 5M a keresete és igazából 450 Milliós házat vesz, csak 75 híja van.
"hogy akar valaki 100 milliós ingatlanos életszínvonalat"
Jelenleg 60 milliós "színvonalon" élünk (ennyiért mennek az azonos méretű, elhelyezkedésű, felújított lakások), ehhez képest nem nagy ugrás. Ebből költöznénk kertesbe, amit 110 millióért hirdetnek. Mivel nem szeretnénk eladni a mostanit, 75 hitelben gondolkodunk. A lakáskiadásból származó lehetséges bevétel nélkül is bőven hitelképesek vagyunk, úgyhogy annyira nem aggódom.
Első ingatlanért én se vállaltam volna be ennyit, akkor még sokkal óvatosabbak voltunk. 80 % önerővel vettük és 5 év alatt törlesztettük.
Nekem kb 65 milliót ér a lakásom, 45ert vettem. 105000 a havi törlesztőm. De elég durva hogy 3 év alatt 20 millióval növekedett az értéke. 900000 nettó a fizetésem. 3 éve 650000 körül volt.
3 éve sem okozott problémát, de mostanra szinte jelentéktelen összeg lett. Aki tud fizetni havi 450000 et az valószínűleg 5 év belül annyival többet fog keresni, hogy meg sem érzi.
#14 Mi asszonnyal ketten átlag 1,5 millió körül keresünk nettóban, most 55 a lakáshitel, amit várhatóan jövőre teljesen ki is fizetünk.
Gondolkodtunk sokáig, hogy házat vegyünk a lakás helyett. De még erre a jövedelemre sem mernénk bevállalni a 35 millió hitelt és a havi 260 ezres törlesztőt, ami kellene egy normális házhoz.
Én a 40-30-20-10 elv híve vagyok.
"Aki tud fizetni havi 450000 et az valószínűleg 5 év belül annyival többet fog keresni, hogy meg sem érzi."
Ez koránt sem biztos. Én pl már sokkal többet nem tudnék keresni, max ha Németország helyett Írországba vagy az USA-ba tudnék bedolgozni, akkor emelhetnék még 40-50%-ot a pénzemen, de többet nemigen.
18. Ezt az idő (infláció, lakásár emelkedés, reálkeresetek növekedése) is meg szokta oldani.
Valaki felvett 10 éve egy akkori gigahitelt végig fix törlesztővel, annak most már a fizetése is sokkal több, az ingatlan is többet ér, de a törlesztője ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!