Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vályogházat vegyek hitel...

Vályogházat vegyek hitel nélkül, vagy panel-lakást 2.5 millió forint hitellel?

Figyelt kérdés
A vályogház belülről felújított, viszonylag belvárosban van, jó a közlekedés (az összes fontos buszjárat mellett van), de lehet, hogy nem értékálló és többet is kell költeni rá hosszú távon. De ha panelt szeretnék, ahhoz fel kell vennem 2.5 millió forint hitelt, aminek nem biztos, hogy mindig tudnám fizetni a részletét, főleg, hogy az egyetlen bank, ami szóba áll velem, nem ad fix kamatozású hitelt és növekedhet a törlesztőrészlet. Mit tanácsoltok?

2017. jan. 9. 18:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%
háát azt mondanám h vályogot ne, viszont bizonytalanba se menj bele sztem
2017. jan. 9. 18:32
 2/12 anonim válasza:
89%
Ha nem adnak fix kamatot, ne vegyél fel hitelt. A vályog nem a legjobb megoldás, de sokaknak kellemes meglepetést okozott. Szerinted vedd meg! Hitelt ne, ez a lényeg.
2017. jan. 9. 18:38
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Én tuti a vályogot választanám. Amit meg hiteltörlesztésre fordítanék(panelban) az meg rákölteném. Na az lenne fullos+nem függök a banktól.
2017. jan. 9. 18:39
 4/12 anonim ***** válasza:
26%

Én tuti nem vennék fel hitelt.

Egyébként nem mindegy? Úgyis a banknak veszed.

2017. jan. 9. 18:57
 5/12 anonim ***** válasza:
23%

És csak ez a kettő az opció?

Mert elég nehéz a választás a vályog és a hitel között...

...de én nem vennék vályogot, főleg nem városban, mert túl sok a rizikó. Szóval akkor hitel.

2017. jan. 9. 19:15
 6/12 anonim ***** válasza:
63%
Nem tdjuk, milyen a ház állapota. De ha elég rezerva anyagim lenne a ház alakításához, a vályogot választanám. A hitelt csak akasztófa helyett (mondotta volt a nagyapám).
2017. jan. 9. 19:31
 7/12 anonim ***** válasza:
32%

Nem tudod azt a 2.5 millát összespórolni a közeljövőben? Esetleg másodállással?

Nincs családtag, aki kölcsön tud adni?

Vályogot semmiképp sem vennék, de a nem fix hitelbe sem szabad belemenni.

2017. jan. 9. 20:09
 8/12 anonim ***** válasza:
69%
Statikussal megnézetném a vályog házat! Ha van alapja, alá van szigetelve, sokkal jobb,mint a panel. Laktam panelban, de örültem, amikor elköltözhettem. Nagyon sok a zavaró tényező, amit tűrni kellett.
2017. jan. 9. 22:08
 9/12 anonim ***** válasza:
75%

Annyiféle vályogház van... erre a kérdésre igy nem lehet válaszolni. Ha száraz és komfortos a vályogház, és olyan helyen van, ahol nem kell félni attól, hogy elönti a viz egy nagyobb esőnél, akkor oké. Dehát elég régi lehet, mostanában már nem épitenek vályogból.

Azt kéne kideritened, hgy miért is adják el...

A panellel nekem semmi bajom nem volt, összkomfort, meleg, sajnos a szomszédoktól függ a nyugalmas élet, szóval ha szerencsés vagy a szomszédokkal, akkor az is oké.

A telkünkön a nagyapám öreg panelháza van, nyáron teljesen oké, télen nem annyira, dehát ott ugye nem vagyunk télen.

2017. jan. 10. 03:35
 10/12 anonim ***** válasza:
43%

Vályogházat nem vennék, az biztos és olyan hitelt sem vennék fel amit nem tudnék törleszteni szóval egyik sem!

Gyűjts pár évig és akkor vegyél inkább!

2017. jan. 10. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!