Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megéri kiadni a közvetítést...

Megéri kiadni a közvetítést ingatlanosnak?

Figyelt kérdés
Valahogy kezdem megelégelni, hogy én hívjam fel a vevőt, hogy na akkor itt van a lakás, kell-e, vagy az unatkozó emberek kötöszködnek, vagy csak jönnek nézni a lakást és 20M árulom, de nekik csak 15M van.....
aug. 30. 11:49
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Én azt mondom nem éri meg. Te is fel tudod rakni különböző oldalakra. Az ingatlanos %-ot kér. Ha neked az megéri akkor ok. De Ő is csak azt csinálja, hogy felrakja a net-re, + még az ingatlaniroda honlapjára, és ennyi. Van a normálisabb fajta, aki kimegy csinál jó képeket jó megvilágításban, nyilván legyen rendbe rakva a lakás, ne legyen kupi stb. Van amelyik home staging-et is "csinál". De ezekből van a kevesebb, ők csinálnak is valamit a jutalékért. De ezeket Te is meg tudod csinálni, ha utána nézel. Akik áron alul akarnak vásárolni, azokkal meg nem kell foglalkozni. Van hogy kicsit több idő eladni egy lakást, jelenleg nem nagyon van az embereknek pénze.
aug. 30. 12:16
 2/9 anonim ***** válasza:
74%

Évekig ingatlanoztam.

Ha PROFI, akkor igen. Mert MINDENT (vevők szűrése, lakásmutogatás akkor is amikor te nem érsz rá, papírok, bank, igazolások szolgáltatóktól, parkolómatrica, ...) ő intézi.

"Kedvencem" az volt, amikor idegenek felhívtak, hogy ők elkezdték a folyamatot, de itt - ott elakadtak, és MONDJAM MEG INGYEN A TELEFONBA, hogy mit csináljanak!!! Anyátok!

Persze ha te mindig ráérsz, nem félsz idegeneket beengedni, van időd és ideged sorban állni a szolgáltatóknál, hivatalokban, meg van ismerős, aki ránéz a vevőre hivatalokban, akkor hajrá!

aug. 30. 12:48
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Kóklernak nem. Egy igazi profi viszont tényleg jó döntés lehet.
aug. 30. 12:51
 4/9 Mansour ***** válasza:
84%
Na de honnan lehet tudni, hogy ki az igazi profi?
aug. 30. 13:19
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
4. Öööö..., mondjuk elmondja/megkérdezed, hogy mik tartoznak a szolgáltatásai közé? Meg nem alagsori csótányfarmokat, és romokat kínálgat.
aug. 30. 13:24
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

Mi kiadtuk ingatlanosnak, amikor költöztünk és nekünk abszolút megérte. Már megvolt a ház, ahova jönni akartunk, de kellett a lakásunk ára hozzá. 3 hónapos szerződést kötöttünk az ingatlanossal fix áron, nem százalékosban. Kisbabánk volt, a férjem dolgozott, a fenének sem volt ideje és kedve telefonokat fogadni, aminek a 80%-a ingatlanos volt előtte... Egyedül babával napközben pláne nem fogadtam volna érdeklődőket, így meg ha jött valaki, mi addig elmentünk sétálni egyet.

3 héten belül elment és nekünk semmi dolgunk nem volt vele. Máskor más élethelyzetben lehet azt mondanám nem éri meg, de mi így jól éltük meg. Szintén kelt el a családban vidéki családi ház ingatlanos által. Ha mindig nekünk kellett volna oda mászkálni mutogatni, az enyhe deficit lett volna. Szóval határozottan van az a helyzet, amikor megéri.

aug. 31. 09:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindig az érintett eladónak kell mérlegelni képes-e rá,esetleg többen vannak vagy egyedül,mennyire elfoglalt,mennyire képes kommunikálni. Nem tudom miért az rladónak kellene telefonálni? Mi árultunk és vettünk is ingatlant. Pontosan felmértem/kialakítottam az árat,alkuval is.Tudtam,hogy kelendő lesz az ingatlan,ezért ragaszkodnék a készpénzes vevőhöz.Nem megyek bele csokos vevővel,hitelessel csak akkor ha kp-s nem lesz,de csak ha tuti biztos a hitel.Volt időm eladni,tehát kivártam -volna. De 3 nap alatt eladtam. Ha valahol távol kellene eladnom egy házat,vagy kevésbé kelendő az ingatlan,nem lenne időm,lehetőségem mutogatni, egyértelmű,hogy ingatlanost bíznék meg. Olyat akit ajánl valaki ismerős.
szept. 3. 15:56
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű a helyzet. Túl magas a 20 milliós forintos ár. Máskülönben már rég elvitték volna, mint gyerek a cukrot.

Ezt magad is tudod, vagy legalább érzed, csak nem vagy hajlandó beismerni, mert te ragaszkodsz a kitalált árhoz. Most te hiába fordulsz ingatlanoshoz, csodát az se tud tenni, fegyvert ő sem tarthat a vevők halántékához azzal, hogy: Megveszed 20 millióért, vagy meghúzom a ravaszt !

Az ingatlanos meg fogja neked mondani, hogy mennyi a reális ár. Az nem fog neked tetszeni. Azt fogod mondani, "k.anyját az ingatlanosnak is" és ülsz a lakásodon, amit továbbra sem tudsz eladni.

szept. 28. 14:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem kizárólagos szerződéssel egy jóhírű, aktív ingatlanost megbíznék a helyedben. Közben Te is hirdetheted ha van időd.
szept. 28. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!