Elköltöznél jó állapotú Kádár kockából panelba?
Bőv. lent
Figyelt kérdés
Egy 80 négyzetméteres részben felújított Kádár kockában lakom, jó állapotú, jó ház, jó környéken.
Viszont egyedül élek, és valószínűleg egyedül is fogok már, így megfordult a fejemben, hogy ezt eladom és veszek egy garzont a közelben. Kicsit tartok a paneltől a szomszédok közelsége miatt.
Megmondom őszintén a fenntartás miatt gondolkodom rajta, mivel egy kertes házon mindig van mit újítani, plusz eléggé csalogató a távfűtés, hogy nem kell külön bojler, nem kell a külső vakolattal és a tetővel foglalkozni. Ti mit tennének? Mi erről a véleményetek?
Mindig az adott helyzetet kell nézni. Persze,aki nem egyedül van,jól bírja magát,közel van a családja stb teljesen más helyzetben van mint aki ezeknek az ellentéte. A kérdező egyedül él,és ugyan nem tudom,hogy nő vagy férfi,de mindkettőnek nehéz. Falun élek, közel a 60-hoz,nőként egyedül. Még él az idős szülőm. Gyerekem a fővárosban. Én is ott tervezem a jövőm.Egy családi házon mindig van munka,ahogy a környékén is,a kertben,udvaron. Nincs megbízható segédmunkás,és nincs szociális ellátórendszer. Addig kell ezen elgondolkodni amíg tevőlegesen kivitelezhető a kóltözés. Idősebb,egyedülélő embernek praktikusabb a társasház. Viszont inkább egy másfél szobás élhető méretű. A családi ház után a garzont nehezebb megszokni.
aug. 30. 19:38
32/46 anonim válasza:
31-es vagyok. Családi ház esetén is lehet rossz szomszéd...
aug. 30. 19:40
33/46 anonim válasza:
Én nem költöznék panelba. Nekem kell a kert, hogy kimehessek bele, akkor is ha kicsit gazos. Laktam panelban, jó környéken a fővárosban, normális szomszédokkal, semmi probléma nem volt. Kertes házból oda költözve egyszerűen, nem bírtam a bezártságot, ketrecnek éreztem.
aug. 30. 20:36
34/46 anonim válasza:
33-as,addig kell a kert amíg bírsz benne tevékenykedni,de ha megöregszel,jönnek a betegségek,a kapát nem bírod a kezedbe se fogni.
aug. 30. 21:31
35/46 anonim válasza:
34# Már megöregedtem, 76 éves vagyok :) A betegségek idáig elkerültek, de tettem is érte, 35-40 éve naponta tornázom. Kicsi konyhakertem van, a többi fű, azt még le tudom nyírni, és már nem igazán érdekel, ha nagyobbra nő, mert csak 2-3 hetente nyírom. Volt olyan szomszédom, ahol 4 fiatal mellett derékig ért a gaz, évente max.kétszer vágták le. Akkor vénségemre én is megtehetem, de azért térdig érő gazban sem szeretnék járni.
aug. 30. 21:56
36/46 anonim válasza:
35-ös,édesanyám 87 éves. 5 éve van egyedül. Még most is kapálgat,de a kapun kívül már nem megy. Néha hiába teszünk meg mindent a betegség nem kerül el,és a kor mindenkinek vesz el az erejéből.
aug. 30. 22:03
37/46 anonim válasza:
36# Azért nem érdemes fiatalon/középkorúan panelba költözni, mert egyszer megöregszik az ember, és akkor mi lesz a kerttel... Valami majd lesz, akkor is ha már meghalunk, de addig azért nem laknék "nyúlketrecben" /környékünkön így hívják a panelt :D/ Persze, hogy nem olyan erős az ember, mint fiatalon, most 3 órát is eltart mire lenyírom a füvet, mert közben már pihengetek, régen meg 2 óra alatt végeztem vele.
aug. 30. 22:14
38/46 A kérdező kommentje:
Nem csak .fű, hanem a tető, a fűtés, a melegvíz, az állandó külső karbantartások..
aug. 30. 22:18
39/46 anonim válasza:
Nagyjából rendben van a ház, működik minden, és nem kell mindennek tökéletesnek lenni. Milyen állandó külső karbantartásokra gondolsz?
aug. 30. 22:23
40/46 anonim válasza:
36#
Édesanyád 87 éves. El tudod őt képzelni, mint panellakót?
Szerintem rég nem élne. Itt van neki egy kis tér, ahol még kapálgat, vagy legalább a szabadban elüldögélhet, kimegy a kapuig néhányszor egy nap, és megvan a séta. A panelban mit csinálna? Ülne a tv előtt, és régen teljesen leépült volna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!