Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Elköltöznél jó állapotú Kádár...

Elköltöznél jó állapotú Kádár kockából panelba? Bőv. lent

Figyelt kérdés

Egy 80 négyzetméteres részben felújított Kádár kockában lakom, jó állapotú, jó ház, jó környéken.

Viszont egyedül élek, és valószínűleg egyedül is fogok már, így megfordult a fejemben, hogy ezt eladom és veszek egy garzont a közelben. Kicsit tartok a paneltől a szomszédok közelsége miatt.

Megmondom őszintén a fenntartás miatt gondolkodom rajta, mivel egy kertes házon mindig van mit újítani, plusz eléggé csalogató a távfűtés, hogy nem kell külön bojler, nem kell a külső vakolattal és a tetővel foglalkozni. Ti mit tennének? Mi erről a véleményetek?

#panel #kert #garzon lakás #Kertesből panelba
aug. 27. 21:34
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
57%
Én egyedül biztos nem laknék kertesben. Túl sok meló a semmiért. De mondjuk nem panelba mennék, hanem ha lehet, akkor egy modernebb társasházba.
aug. 27. 21:43
 2/46 A kérdező kommentje:

Azért gondoltam panelra mert ott a felújított is olyan áron lenne, hogy maradna megtakarításom.

Köszönöm a választ, megy a zöld kéz

aug. 27. 21:48
 3/46 anonim ***** válasza:
70%

Itt, (Balaton környék.), nagyon sok idős ember csinálja ezt. Főleg manapság, mikor van rá fizetőképes kereslet. Kényelmes és pénzük is marad.

MENJ!

aug. 28. 00:05
 4/46 anonim ***** válasza:
44%
Biztos nem költöznék el, egy panellakás egyenlő a nyomorral és a kuporgással, semmit nem lehet ott csinálni, be is vagy zárva.
aug. 28. 00:08
 5/46 anonim ***** válasza:
76%

4.

- Idősen? Hatalma buli ám egyedül, öregen, betegen, egy házat és kertet fenntartani, meg 1 nyugdíjból kifizetni a fűtést! (TUDOM! A te nagyid maratont fut 80 évesen, és havi 4,5M a nyugdíja.)

- Bezárva? Miért ne mehetne ki??? Nem mindenki idióta incel.

aug. 28. 00:27
 6/46 anonim ***** válasza:
71%
Igen
aug. 28. 00:48
 7/46 anonim ***** válasza:
87%

Én csak leírom az esetemet, aztán dönts te. Most vagyok a hatvanas éveim elején, igaz, nem egyedül élek, hanem a párommal és ez lényeges.

Egész életemben kertes házban éltem, de úgy 45 éves korom körül, amikor elváltam, lakást vettem. 4 évig éltem benne, de az agyamra ment a zaj, ami a házból hallatszott, a szomszédok, minden.. Én erre egyébként is érzékeny vagyok, mármint a hangos zajokra, márpedig egy társasházban mindig van zaj és mindig van egy-két hülye, degenerált, hangos barom, akivel hiába beszélsz normálisan, fel se fogja. Egyébként tégla társasház volt.

Gondoltam, a házzal van a gond, elköltöztem ekkor már a párommal egy mások társasházba sokkal kevesebb lakással, összesen 7 lakás volt a házban. 4 évig csend volt, normális lakók, utána pont mellénk költözött egy kibírhatatlan, éjjel-nappal ordibáló, prosztó család egy csomó hasonló rokonnal. Két évig tűrtük, év elején elköltöztünk egy kisebb családi házba kicsi kerttel.

Teljesen megváltozott az életünk, csend és nyugalom van, madárcsicsergés, kiscica, stb. És rendszeres mozgás, ami nagyon fontos. Egy társasházban egyszerűen ellustul az ember, a magánházban te határozod meg, mennyit mozogsz, de az biztos, hogy mindig van teendő.

Lehet ezt is szabályozni, mi a kicsi kertbe olyan növényeket ültettünk, ami alig igényel gondozást. A ház is felújított. Igen, van így is meló, de ég és föld a különbség. Mellettünk egy 91 éves néni lakik, az tartja életben, hogy naponta kapirgálja a kertet, az udvart, kint van a levegőn.

Azt is megértem, aki ezt nem akarja, de azért jól gondold át a dolgot.

aug. 28. 05:39
 8/46 anonim ***** válasza:
40%
Ez a panelban hallod a szomszéd fingását is, ez egy rosszindulatú hazug legenda... csak akkor hallod a szomszédot, ha kifogsz egy ordibálósat... egyéb esetben semmit nem hallasz belőlük.
aug. 28. 06:56
 9/46 anonim ***** válasza:
68%
8-as! "Ha kifogsz egy ordibálósat". Évente cserélődhetnek a szomszédaid a társasházban. Melléd-alád-föléd költözik egy retardált és behülyülsz tőle. Őt ez nem érdekli, mert eleve hülye.
aug. 28. 07:40
 10/46 anonim ***** válasza:
69%
Igen. Mi most is panelban lakunk, és minden tökéletes. Nem kell bajlódni a fűtéssel, télen be se kapcsolom a távhős radiátort és mégis meleg van már a csövektől is, pedig földszint, és még elszámoláskor kapunk is vissza mindig pénzt belőle. A rezsi is nagyon alacsony. És nem vagyunk bezárva, a hátsó ablak egy szuper kis parkra néz, bármikor ki lehet menni. A ház körül pedig lehet kertészkedni is, aki akar. Szokott városi verseny is lenni, ahol díjazzák is a legszebb kiskerteket a városrészünkön. Jó a lakóközösség is, mindig lehet valakivel egy jót beszélgetni. Zajjal se volt sose problèmánk. Felújítással se kell bajlódni. Ha vmi mégis adódik, az meg közös költségből megy, így az se külön pénz.
aug. 28. 08:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!