Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Elköltöznél jó állapotú Kádár...

Elköltöznél jó állapotú Kádár kockából panelba? Bőv. lent

Figyelt kérdés

Egy 80 négyzetméteres részben felújított Kádár kockában lakom, jó állapotú, jó ház, jó környéken.

Viszont egyedül élek, és valószínűleg egyedül is fogok már, így megfordult a fejemben, hogy ezt eladom és veszek egy garzont a közelben. Kicsit tartok a paneltől a szomszédok közelsége miatt.

Megmondom őszintén a fenntartás miatt gondolkodom rajta, mivel egy kertes házon mindig van mit újítani, plusz eléggé csalogató a távfűtés, hogy nem kell külön bojler, nem kell a külső vakolattal és a tetővel foglalkozni. Ti mit tennének? Mi erről a véleményetek?

#panel #kert #garzon lakás #Kertesből panelba
aug. 27. 21:34
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
67%

Én azt látom mindenhol ismerősi és családi körben, hogy aki kényelmesen él, kevesebbet mozog, az rövidebb ideig él, hamarabb lesz mindenféle baja, mozgásszervi, keringési, légzőszervi, mittudomén. Szóval tök jó, hogy közel van minden, csak általában ez az ára, hogy utána hamar már tényleg nem megy ki az ajtón - mert nem tud. Mert addig felkapaszkodott minden nap a macskakövön a hegyre, meg muszáj volt gyomlálni, öntözni, macskát etetni meg mittudomén. Most meg marad az aszfalton totyorgás a legközelebbi boltig meg a tévé. És ugyanúgy magányosak. Az más, aki már beteges, sokat kell utaznia az orvoshoz, ápolásra szorul, ott ésszerű döntés lehet. De az így idősen átültetett nagyszülők is a rokonságban mind szenvedtek attól, hogy "be lettek zárva" és nem tudnak kapirgálni, kiülni meg folyton változnak a szomszédok.

Egyébként panelba én sem szívesen mennék, annyira személytelen. Egy kertkapcsolatos földszinti lakás egy max. 4 emeletes társasházban lehet jó átmenet a kettő között. Ha belefér. Bár annak is szoktak tipikus hibái lenni.

Azon is elgondolkodnék, hogy a házamban kiadok egy szobát esetleg alacsonyabb áron valakinek, aki besegít. Persze ez nagyon bizalmi alapú, leginkább akkor lehet járható, ha mondjuk akad egy rokon vagy egy barát valakije.

aug. 28. 12:11
 22/46 A kérdező kommentje:

"Az nem járható út, hogy kiadnod a házad és addig te is albérletbe mennél lakásba?"

Nem, ezt semmiképpen sem szeretném, sem albérletbe menni sem pedig kiadni.

Nem laktam még sem panel sem társas házban, viszont megmondom őszintén nekem a kert csak egy gond. Azon kívül, hogy néha levágom a füvet és kiteregetek, semmire nincs használva.

A környék ahová mennék, ott 4 emeletes panelok vannak és társasházak, de az utóbbiak rendkívül drágák.

Panelnél viszont vannak normális lakótelepek, is nem csak cigány telep.

Nyilván nem a legaljába mennék, de nem sok értelmét látom , hogy egymagam miatt tartsak fent egy ekkora házat. Hiába nem sok a rezsi egy emberre, mindig van munka bőven + az sem kevés pénz, hogy ne pusztuljon le, aminek azért sem látom értelmét mert egy szobát lakok...

Nyilván költözhet mellém olyan család akinek normális ember nem örülne, de szerintem kertesben sem lenne jobb ha egy alja család költözik valaki mellé.

Úgy látom a válaszok alapján, hogy 50-50 kinek ez kinek az..

Köszönöm az eddigi válaszokat.

aug. 29. 15:31
 23/46 anonim ***** válasza:
77%
Életed legrosszabb húzása lenne, meglátod
aug. 29. 16:50
 24/46 anonim ***** válasza:
85%

Én 30éves koromig panelban éltem, majd 8év kertes után visszaköltöztem panelba...

Volt rengeteg romantikus elképzelésem arról, milyen jó lesz kertesházban élni, ezért aztán jó nagy kerttel 3000négyzetméterrel rendelkezőt vettem...

Egy komplett géppark kell a rendben tartásához, azokat karban kell tartani, tankolni... nameg rendszeresen rohadt sokat dolgozni velük... van, hogy beázik a tető... televízkövesedik a bojler, télen fával fűtöttem, többször volt szerencsém darazsat bevinni a tűzifával ami aztán bent feléledt... de anélkül is rengeteg kosszal járt, stb stb... munka munka hátán volt...

Kedvenc hobbim a természetjárás, vadkempingezés, bivakolás, de kertes mellett ezek szép lassan elmaradtak, kevész szabadidőmben nem élhettem a hobbimnak, mindig volt valami sürgős munka a ház körül...

Meguntam, eladtam, visszaköltöztem panelba már 2 éve, azóta újra belejöttem a természetjárásba, vadkempingezésbe, idén myáron volt időm megcsinalni a teljes kéktúrát.., bejártam az egész bakonyt, rengeteget vadkempingeztem, balcsiztam... újra van időm mindenre mubnka mellett amire csak szeretnék időt szakítani...

Én Székesfehérváron Palotaváros városrészben élek a halastavakra néző egyik házban a 9ediken, 3 kisgyerek lakik mellettem, 2felettem, 2alattam, és semmit nem hallok belőlük... néha, nagyon néha ha tényleg elszakad náluk a cérna és üvöltenek, azt hallani, de aztvis csak annyora, hogy ha valamit csinálok, észre sem veszem mert nem figyelek fel rá hogy éppen hallok valamit...

De amúgy ha otthon vagyok, akkor éjjel mindog megy valami a tv-ben, nem hangosan nézem a tv-t mégis elnyom minden más esetleges zajt...

Gyerekkoromban 4emeletesben laktam a 4.en, azzal sem volt semmi gondom, annyi, hogy az nyáron tudott gatyarohasztóan meleg lenni.

aug. 29. 17:32
 25/46 anonim ***** válasza:
100%
Azért Pestről kibumlizva nekünk két óra utazás volt. Na jó, a Normafa csak 1... Most meg 15 perc alatt felszaladunk a hegyre meló után, járunk egyet és nagyon élvezzük. Vagy lemegyünk a partra úszni, evezni, bicikli megyünk. Hétköznap :) Plusz a barátaink is kijönnek hozzánk, itt alszanak - erre lakásban nem volt hely.
aug. 29. 18:37
 26/46 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha te semmilyen örömödet nem leled a családi házas életben és csak szélmalomharc a karbantartása, akkor valóban nem érdemes maradnod. Ezt mindenki maga kell, hogy eldöntse.
aug. 29. 19:23
 27/46 anonim ***** válasza:
78%

En úgy veszem észre hogy te már eldöntötted, csak megerősítésre vársz. Viszont én inkább lebeszélnélek róla.

A kertes házban a rossz szomszéd nincs annyira hatással rád mint a panelban.

A szüleimnek van egy szomszédjuk aki elég hangos. Ha megy hozzájuk valaki és beszélget vele az udvaron akkor bent a házban lehet hallani mert olyan nagyhangú a szomszéd. De ha bentvannak a házban akkor nem hallatszik semmi. Gyerekek is mindig vannak náluk mert sok az unoka. Ha panelba laknának és ilyen szomszéd lenne akkor egész nap lehetne őket hallani, nem csak kint az udvaron.

Mi friss házasként laktunk albérletben egy társasházban és pont olyan szomszédot fogtunk ki aki egész nap cigizett a teraszon, így nem lehetett ablakot nyitni mert dőlt volna be a cigifüst.

Kertes házban sokkal nyugisabb. Mi sem ketrészkedünk de a fűnyírás nem megerőltető nekem és legalább van saját udvarom ahova kiülhetek, ahova leparkolom az autómat, így nem egy közös parkolóban áll egész este.

aug. 30. 02:49
 28/46 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nem döntöttem el csak érdeklődöm
aug. 30. 05:23
 29/46 NTBS ***** válasza:
0%
Nem. Egyedül vagyok kertesben. De nem mennék panelba. Nem kell kondi, szoli, mert ezt hozza a kert.
aug. 30. 18:13
 30/46 A kérdező kommentje:
Sem a kondi sem a szoli nem hoz lázba, de szerintem egyenlőre maradok itt, és majd meglátjuk idővel. Köszönöm a válaszokat.
aug. 30. 18:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!