Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Elköltöznél jó állapotú Kádár...

Elköltöznél jó állapotú Kádár kockából panelba? Bőv. lent

Figyelt kérdés

Egy 80 négyzetméteres részben felújított Kádár kockában lakom, jó állapotú, jó ház, jó környéken.

Viszont egyedül élek, és valószínűleg egyedül is fogok már, így megfordult a fejemben, hogy ezt eladom és veszek egy garzont a közelben. Kicsit tartok a paneltől a szomszédok közelsége miatt.

Megmondom őszintén a fenntartás miatt gondolkodom rajta, mivel egy kertes házon mindig van mit újítani, plusz eléggé csalogató a távfűtés, hogy nem kell külön bojler, nem kell a külső vakolattal és a tetővel foglalkozni. Ti mit tennének? Mi erről a véleményetek?

#panel #kert #garzon lakás #Kertesből panelba
aug. 27. 21:34
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
69%

8 dehogynem hallod. Hajnalban arra keltem panelban, hogy azt tárgyalják ki a szomszédban hogy ki szart és ki nem húzta le. Az Önök kérték műsorra énekeltek, meg mi egyebek. A másik szomszédnak a kölyke meg egész nap visított, hangosan játszott.

A csokoa fialógépek panelba szoktak menni. (Legalábbis itt nálunk). Tuti nem mennék oda lakni

A kertes ház nyugisabb.

aug. 28. 08:45
 12/46 anonim ***** válasza:
65%
Kertesházban is lrhet hangos szomszédod.
aug. 28. 09:01
 13/46 anonim ***** válasza:
52%
Az nem járható út, hogy kiadnod a házad és addig te is albérletbe mennél lakásba? Kipróbálnád, hogy tudsz-e így élni egyáltalán, tetszik-e ez az életforma. Ha nem, visszaköltözöl a házadba, ha igen, eladod és mész.
aug. 28. 10:02
 14/46 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem ez attól is függ, hogy mit nevezünk jó állapotúnak és mekkora a telek.

Mi 110 nm-es kádárban élünk, teljesen korszerűsített, így konkrétan kevesebb a rezsink, mint az 52 nm-es lakásunkban volt. Egyedi házközponti fűtéses volt, olyan közös költségeket fizettünk, hogy csak pislogtunk és ebben a felújítási alap nagyon minimális volt, tehát ha valami probléma adódott, ugyanúgy zsebbe nyúlós projekt volt, mint itt. Talán nem ekkora tétel, az tény, de nem is saját igény alapján ment. Egy szigetelt, pár éve beszínezett, új tetőszerkezetes háznál, néhány éves kazánnal azért olyan nagy csodák nincsenek jópár évig. Amiért én ezt eladnám, ha egyedül maradnék az az, hogy 3500 nm-es telek tartozik hozzá. De ha eladnám is egy picit kisebb házat keresnék inkább 6-800 nm-es telken, nem lakást. Az nőként is abszolút vállalható szerintem.

Az, hogy van udvar, nem feltétlenül jelenti azt, hogy állatokat kell tartani, meg kertet művelni. Egy önjáró fűnyírót meg ekkora területen "végig sétáltatni" nem egy nagy durranás két hetente. Öreg koromra még nem tudom mit választanék, ha már ez is nehezemre esik, akkor már lehet elmennék lakásba, de addig kizártnak tartom. Sosem szerettem.

aug. 28. 10:03
 15/46 anonim ***** válasza:
79%

#5 Igen, idősen is. A faluban ahol vettünk házat az idősek is mozognak, 80 évesen biciklivel járnap, kapálnak a kertben, gyönyörű virágokat gondoznak, kint vannak a szabad levegőn, szóval mindig csinálnak valamit. Akik előttünk laktak a házban, közel 90 évesek voltak amikor elhunytak, és mondták a szomszédok hogy nagyon szerettek ott élni. Össze se lehet ezt hasonlítani egy lakással, ahol nincs mozgástér, 50-60 évesen már be vannak gyöpösödve, sopánkodnak, halni készülnek sokan. Nyugdíj után meg ki se mennek a lakásból, csak egy héten kétszer vagy pletykálni a lépcsőházba. El vannak lustulva, semmi mozgás.

Aztán a panelba, soklakásos társasházba egyre gyakrabban változnak a lakók - tudom, mert én is onnan indultam. 20év alatt szinte az egész lakóközösség lecserélődött, egy-két "régi" maradt, mondják is hogy régen milyen aranyos és összetartó közösség volt itt. Azóta minden megváltozott, 3/4-e a háznak albérlővel van tele, félévente cserélődnek. Egyre több kutya, c-betűs és gyanus alakok, zaj, kosz, büdösség mindenütt. A lift mint az okádék úgy néz ki, hiába takarítják... néha a pincébe oda is szarnak a liftajtó elé. És ez nem a "nyócker" de még nem is Budapest, hanem nyugat dunántúli megyeszékhely! Ezek után ne is csodálkozzék senki hogy a többség, akinek van esze kiköltözik kertes házba, bárhová kis faluba, csak ne kelljen azokkal ott együttélni a városi lakásban...

Szóval kérdező, nagyon gondoljátok át ezt a döntést. Egy jó állapotú Kádár kocka, a kert, a környék és a nyugalom ma is nagy érték, fiataloknak, időseknek egyaránt!

aug. 28. 10:28
 16/46 anonim ***** válasza:
73%

Laktál már lakásban? Ha még nem, akkor először talán meg kellene tapasztalni, mielőtt eladod a jó környéken lévő házikódat, mert akkor fogod megtapasztalni, mekkora érték, ha kifogsz egy rossz lakást.

Panelt nem is néznék a helyedben. Tudom, hogy magasan fenn van az ára, de nem azért mert jó és értékes, ezeregy más gazdasági-politikai oka van.

Ha lakást nézel, olyat vegyél, amiben te tudod szabályozni a fűtést, mikor kapcsolod ki és mikor kapcsolod be. Kényelmi szempontból sokat jelent és anyagilag is. Kevés lakással rendelkező társasházban nézz lakást, kisebb a hülyék aránya. 10 emeleteseket én ki is hagynám a nézelődésből, max. 4 szintesekben nézném 2. emeletig bezárólag (ezekben általában nincs lift és te sem leszel már fiatalabb).

A lakóközösség nem mindegy, általában leszavazzák a közös költségen belül a felújításra, karbantartásra szánt összeget, ezért elmaradnak a legfontosabb karbantartások is, mint pl. lépcsőház festés, tető ellenőrzése, javítása, ház külső szigetelése és még bőven lehetne sorolni. És ezeket általában az idősek szavazzák le, mert nekik már minek, úgy is holnap meghalnak. Lehetetlen bármi fejlesztést megszavazni. A közös képviselők jelentős része semmit nem csinál, csak a pénzt veszi fel.

Ha van közös kertje az épületnek, az a senkié és mindenkié alapon működök. Kiülnek este sörözgetni, vagy kiviszik a gyerkőcöt órákra visítozni a kertbe, de a füvet nyírni, rendbetenni senki nem akarja. És locsolni sem.

Nagyon meg kell nézni, hol veszel lakást és még akkor is lutri, mert bármikor bárki költözhet melléd, aki képtelen a normális életvitelre. És föléd is, amit semmiféle szigetelés nem old meg. Aranyosak a kisgyerekek, de nem fölötted napi 10 órában dübörögve.

Igen, magánháznál is lehet zaj, de ott ritkább és ha magadra csukod az ajtót, nem hallatszik át a falon. Ráadásul most jó helyen laksz, amit már kipróbáltál.

A lakás kényelmes, a magánházzal sokkal több a teendő, de sokkal emberibb, életközelibb az emberi lét benne.

aug. 28. 10:30
 17/46 anonim ***** válasza:
65%
Dettó egyedül élek kádár-kockában és tényleg némi melóval jár, de nincs az isten, hogy megkockáztassak egy panelt. Itt nyugodtan kiülhetek egy szál faxban egy sörrel a teraszra, takar a szomorúfűz amin baglyok laknak és huhognak este, de már megszoktam :-) A szomszédok rendesek-csendesek, néha kölcsönkérnek szerszámot meg ezt-azt, olyankor hoznak kis sört, eldumálgatunk. Böföghetek, finghatok, bográcsozhatok, süthetem a bundáskenyeret anélkül, hogy a szomszéd nyalná a száját. Nem vagyunk egymás szájában. Jó ez.
aug. 28. 11:09
 18/46 anonim ***** válasza:
67%
15-ös teljesen jókat ír, miért pontoztátok le? Ugyanezeket tapasztaltam és higgyétek el, még csak meg sem tudom cáfolni, amiket írt.
aug. 28. 11:20
 19/46 anonim ***** válasza:
31%

Vidéki vagyok. Sokszor láttam és látom ma is, hogy leköltöznek a "pestyiek", és bizony az első pár hónapban már rá is jönnek, hogy bexopizták, de nagyon-nagyon csúnyán! >:)

Itt nincs 15 percenként metro, villamos, meg trolli.

Nincs munkahely 4 megállónyira, hanem 30km.-re, és onnan meg nem mer kilépni, mert a másik meg 45km.-re van.

Nincs mozi, színház, pláza, még egy kínai vagy gyros sem.

A kert sem olyan buli, mint a TV-ben, hogy vidáman nyírod a füvet, rohangál az eb, és grillezel a haverokkal. Mert a füvet el kell rakni. A kutyakaki miatt nem fogsz szaladgálni a fűben a gyerekekkel, grillezni sem tudsz, mert a kerítés túloldalán ott ugat a szomszéd kutyája.

ÉSSSSSSSSSSSSS, a FŰTÉS!!!!! Ha az a kemény, mikor szembesül emberünk, hogy a "Fás Tomi" az egyetlen fadíler a környéken, akitől vagy megveszed a vizes fát, 100/kaloda pénzért, vagy megfagyol. Vagy rendelsz +50 szállítási díjért messziről. Vagy amikor kijön a gáz/villany fűtéi díj az év elején, és elindul az orrod vére, mert annyi ott a nulla.

És az olyan apróságok, mint a vinni-hozni kell a gyereket kocsival, mert olyan messze van a suli, meg amikor szombatonként a "kellemes" fűkasza - flex - "stilfűrész" kombóra ébredsz..., miután hajnal 4-ig sírt a pici a foga miatt. >:)

Vagy amikor a villanyszerelő csak hétvégén ér rá, mert napközben karbantartó, mellette meg beugrós őr, és így egy hétig nincs bojler, és e miatt meleg víz. Vagy, hívsz mást, aki 30-at kér csak azért, hogy beüljön a kocsiba, és kiautózzon 40km.-ről.

És nem tanyavilág, Pest megye!!!! :(((

Szóval aki idős embernek nem a lakást javasolja, az vagy troll, vagy idióta.

aug. 28. 11:50
 20/46 anonim ***** válasza:
65%
19-es. De itt a kérdező magánházból költözne társasházba. Azt írja, hogy jó a környék, tehát nem ez a gondja.
aug. 28. 12:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!