Jó ötlet ez házvásárlással kapcsolatban?
30 éves nő, anyuka vagyok.
A szüleim elváltak kiskoromban, édesanyám szinte végig albérletben nevelt fel. Édesapámnak van egy örökölt háza Budapesten,de nem ott él, hanem 18 éve az élettársa házában vele, szintén Pesten. A kapcsolatuk nagyon jó a párjával, együtt szeretnének megöregedni (most 55-60 között vannak)
Apukám a papától örökölt házát kiszokta adni albérletbe.
Arra gondoltam, hogy beszélek vele, hogy esetleg nem adná-e el, és abból a pénzből én tudnék venni egy házat vidéken. Egyetlen gyermeke vagyok és én fogom örökölni amúgy is majd egyszer, viszont nem 30 év múlva szeretnék saját otthont. Albérletben élünk a családommal, az egy szem gyermekünkkel (unokájával). Természetesen nem kérném ingyen, ugyanúgy fizetnénk édesapámnak mondjuk havi 150 ezer “törlesztőt” , mindezt hivatalosan lepapírozva. Csak egyszerűen nem szeretnénk a családommal hitelekbe bonyolódni és a banknak fizetni plusz milliókat. Így apukám is megkapná azt a pénzt, amennyiért kiszokta adni, és mi is jobban járnánk.
Ti belemennétek abba, hogy így segítsetek a gyereketeknek és unokátoknak, vagy túl nagy kérés ez részemről?
Apukámmal jó a viszonyunk. Nem az az igazi apa-lánya kapcsolat, hiszen nem ő nevelt fel, de mindig találkoztunk és szerettük egymást, mégis jól tudom, hogy ő nagyon nem szereti az ilyen pénzzel kapcsolatos dolgokat (pl. a gyerektartásom összegének sem örült anno, amit fizetnie kellett anyumnak)
Szóval félek őt megkérdezni amúgy, nem tudom ez mennyire jó ötlet, vagy hogyan tudnám jól kommunikálni ezt neki? Ti segítenétek így a gyermeketeknek, vagy túl nagy “elvárás” ez tőlem?

31.: Na, örülhetsz. Rátetted a kezed apád vagyonának egy részére. Ehhez gratulálnom kell...
Nem tudom, miért gondolják annyian, hogy nekik joguk van a szüleik vagyonához.
Ráadásul nem tudjuk, mennyit zrikálhattad apádat ezért a döntésért, gondolom, arról nem számoltál be. Lehet, hogy azért döntött így, mert megelégelte, hogy folyton ezzel zaklatod.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!