Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jó ötlet ez házvásárlással...

Jó ötlet ez házvásárlással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

30 éves nő, anyuka vagyok.

A szüleim elváltak kiskoromban, édesanyám szinte végig albérletben nevelt fel. Édesapámnak van egy örökölt háza Budapesten,de nem ott él, hanem 18 éve az élettársa házában vele, szintén Pesten. A kapcsolatuk nagyon jó a párjával, együtt szeretnének megöregedni (most 55-60 között vannak)

Apukám a papától örökölt házát kiszokta adni albérletbe.

Arra gondoltam, hogy beszélek vele, hogy esetleg nem adná-e el, és abból a pénzből én tudnék venni egy házat vidéken. Egyetlen gyermeke vagyok és én fogom örökölni amúgy is majd egyszer, viszont nem 30 év múlva szeretnék saját otthont. Albérletben élünk a családommal, az egy szem gyermekünkkel (unokájával). Természetesen nem kérném ingyen, ugyanúgy fizetnénk édesapámnak mondjuk havi 150 ezer “törlesztőt” , mindezt hivatalosan lepapírozva. Csak egyszerűen nem szeretnénk a családommal hitelekbe bonyolódni és a banknak fizetni plusz milliókat. Így apukám is megkapná azt a pénzt, amennyiért kiszokta adni, és mi is jobban járnánk.

Ti belemennétek abba, hogy így segítsetek a gyereketeknek és unokátoknak, vagy túl nagy kérés ez részemről?

Apukámmal jó a viszonyunk. Nem az az igazi apa-lánya kapcsolat, hiszen nem ő nevelt fel, de mindig találkoztunk és szerettük egymást, mégis jól tudom, hogy ő nagyon nem szereti az ilyen pénzzel kapcsolatos dolgokat (pl. a gyerektartásom összegének sem örült anno, amit fizetnie kellett anyumnak)

Szóval félek őt megkérdezni amúgy, nem tudom ez mennyire jó ötlet, vagy hogyan tudnám jól kommunikálni ezt neki? Ti segítenétek így a gyermeketeknek, vagy túl nagy “elvárás” ez tőlem?

2024. aug. 6. 09:14
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Sokmindenben tévedsz, de csak a lényeget írom le: azért nem szeretnénk az ingatlanba költözni, mert mi nem pestiek vagyunk. Ide köt minket minden (Veszprém megye), és nem is tudnánk elképzelni, hogy Budapesten éljünk. Ezért gondoltam erre, és képzeld/képzeljétek! Apum beleegyezett olyan szinten, hogy megpróbálja eladni a pesti ingatlant olyan áron, amiből vesz kettőt! Egyet vidéken nekünk, egy kisebbet pedig magának! Úgyhogy ennyit erről, és mivel nekünk vidéken nem lesz olyan sok millió, ezért neki is marad annyi, amiből vesz Pesten is! ☺️☺️☺️
febr. 27. 15:05
 32/36 anonim ***** válasza:
58%

31.: Na, örülhetsz. Rátetted a kezed apád vagyonának egy részére. Ehhez gratulálnom kell...

Nem tudom, miért gondolják annyian, hogy nekik joguk van a szüleik vagyonához.

Ráadásul nem tudjuk, mennyit zrikálhattad apádat ezért a döntésért, gondolom, arról nem számoltál be. Lehet, hogy azért döntött így, mert megelégelte, hogy folyton ezzel zaklatod.

febr. 27. 16:14
 33/36 A kérdező kommentje:
Leírtam neki messengeren, hogy mire gondoltam, ő pedig elkezdte nézegetni a házak árait, hogy tud-e kettőt venni az egyből. Úgy néz ki igen es szívesen segít, így senki sem jár rosszul. Nem kell irigykedni.
febr. 27. 16:21
 34/36 anonim ***** válasza:
33.: Nem irigykedem rád, te szerencsétlen, több lakásom is van. De nem fáj a fogam az apám ingatlanjára.
febr. 27. 16:22
 35/36 A kérdező kommentje:
A te családod nem is adna neked, ha tudna se, amilyen böszme és rosszindulatú vagy. Ez a különbség köztünk ☺️🙏
febr. 27. 18:32
 36/36 anonim ***** válasza:
Gusztustalan egy történet.
febr. 27. 20:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!