Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Átvertek minket. Mi a teendő?

Átvertek minket. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Vettünk egy házat. Tégla háznak volt meghirdetve és az adás-vételiben is tégla házként szerepel. Elkezdtünk kisebb felújítási munkálatokat és most derült ki hogy ez vályog ház...

Banki hitellel vettük.

Mit tehetünk?

aug. 4. 14:29
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Az nem lehet hogy csak itt-ott néhány fal vályog, de a fő -és teherhordó falak tégla falak? Mert néhány ilyen házzal is találkoztam. Amúgy fogalmam nincs mit lehet ebből a helyzetből kihozni. Bele sem merek gondolni mi lett volna, ha ez velem történik, igaz én vittem kőműveskalapácsot háznézéskor, bár még így is ért néhány meglepetés felújításkor, a vakolat ugye sokmindent eltakar (repedések, itt-ott törmelékkel való falazások,stb.).

De amúgy ha tégla házról beszélünk, a vakolat megbontása nélkül ott is bele lehet statikai problémákba, pl. takaréküreges falazat, ami talán még rosszabb mint a vályogház.

aug. 4. 21:45
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
21: itt sztem az a gond ha mondjuk kiadtak érte 50 milliot mint téglahaz akkor nem egy felét , netán 25 milliót érő vályogot akartak érte...
aug. 5. 05:30
 23/25 anonim ***** válasza:
Mert a vályog egyértelműen értèk csökkenés. Szorítok a kerdezőnek, egy jo ügyvéd remélem megmenti őket.
aug. 5. 05:31
 24/25 anonim ***** válasza:
74%
Egyebkent aki ismeri a vályog házakat vagy epìtőiparban jártas az tudja, hog egy csomó modern épìtőipari anyag nem is használható hozzá . Az értékcsökkenésen kívül ez is gond mivel gondolom nem akarták ezt a nyügöt ami evvel jár. Kva nehéz szakembert találni aki ért hozzá.
aug. 5. 05:38
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Hogyha fény derül arra, hogy szándékos megtévesztés történt (nem lesz egyszerű menet), akkor ne érdekeljen miből "veszi vissza" a házat az eladó, vagy fizet kártérítést akár (kvázi árengedmény). Majd megoldja.

Az értékbecslőt szerintem nem igen lehet elővenni, ő is hozott anyagból dolgozik és egyrészt nem bont, másrészt legyünk őszinték, hány 60+ éves ház tulajdonosa rendelkezik eredeti tervrajzokkal? Amiben hiányossága lehetett, hogy az ingatlan korából és esetleges építési tulajdonságaiból nem következtetett arra, hogy ez esetleg nem abból épült, amiről az ő doksijai szólnak. Szóval neki is neki mehettek, de szerintem többnyire felesleges.

aug. 5. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!