Átvertek minket. Mi a teendő?
Vettünk egy házat. Tégla háznak volt meghirdetve és az adás-vételiben is tégla házként szerepel. Elkezdtünk kisebb felújítási munkálatokat és most derült ki hogy ez vályog ház...
Banki hitellel vettük.
Mit tehetünk?
És mi van ha az eladó is tégla házként vette?
Nem bontotta meg, nem látott bele hogy miből van a falazat, minden papíron nála is tégla házként szerepelt.
Ha pl ez a helyzet, miért az eladó hibája?
Nem látunk bele az ügy részleteibe, lehet hogy nem is volt szándékos az átverés, lehet hogy a megnevezés valóban "agyagtégla" a dokumentumokban és ezt hitte valamelyik/mindkét fél téglának, lehet, hogy tényleg át akarták verni a vevőt. Ezért kell ügyvéd aki belelát minden papírba.
Én fognék egy ügyvédet és azzal együtt felkeresném a másik ügyvédet aki az eladást csinálta, a szerződést megírta. Az én ügyvédem tudná mit kell kérdezni és hogyan a másik ügyvédtől, hogy kiderüljön mi történt valójában, mert ha valami csalás van a dologban azt a másik ügyvédet is el lehet marasztalni ha benne volt. Ha meg nem volt benne akkor mindent el fog követni azért hogy tisztázódjon a dolog - ki a hibás a helyzetért.
Természetesen ha az derül ki, hogy a vásárlót megvezették, még ha nem is szándékosan, akkor vissza lehet csinálni a szerződést, nem is fog minden esetben túl sokáig tartani. Egy baráti pár eladták a kocsijukat és a vevő (később kiderült, hogy sorozatban csinálta direkt a kártérítési díjért) egy "nem feltárt hibára" hivatkozva a szerződés megsemmisítését kérte a bíróságon és még fájdalom díjat is megítéltek neki. Pár hónap alatt lefutott az ügy, pedig tényleg semmit nem titkoltak el előle, ki is próbálta a kocsit előtte.
A hirdetésben is tégla családiházként volt meghirdetve amit én mai napig őrzök, mert mindent dokumentálok és az adásvételi szerződésben tégla ház szerepel.
Ma kezdtük el felújítani, klímát felrakni fúrni és ma szembesültünk vele hogy ez vályog...
Az eladó vett magának egy új házat... biztos hogy nem maradt pénze hogy visszaadja, 50 millióról beszélünk.
Ilyenkor mit tudunk tenni?
Nyilván holnap az első dolgunk az ügyvéd lesz és perre visszük.
#15 Ehhez kell az ügyvéd, ő tudja megmondani, hogy ilyenkor mit lehet tenni.
Azért nagyon ne legyetek elkenődve, mert a vályog sem rossz, csak másképp kell vele bánni. de nyilván nem fizetettetek volna érte ha tudjátok, vagy nem ennyit.
Mivel te vitted az ügyvédet, mert te voltál a vevő, az a dolga, hogy a te érdekeidet képviselje, szóval hétfő reggel felhívod.
Ahogy előttem írták, ha bizonyítható, hogy átvertek, akkor van értelme ezen rugózni, ha csak nem voltál elég körültekintő az már neccesebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!