Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Utcára rakhatom a haszonélvezőt?

Utcára rakhatom a haszonélvezőt?

Figyelt kérdés
Csak annyit kell tennem, hogy kifizetem neki a haszonélvezet értékét? És akkor távoznia kell, hiába akar nagyon maradni? Nem özvegy, de holtig tartó haszonélvezete van a tízmilliós lakásra, tehát ha fizetek 3 milliót, akkor viszlát kereshet másik lakhatást. Igaz?

2024. márc. 4. 12:47
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

A forrásmegjelölés lemaradt, ugyanaz mint az előző 2-nél is:

[link]

2024. márc. 4. 19:54
 12/34 A kérdező kommentje:
Na, még mindig azt hiszitek, hogy ad valami biztonságot a haszonélvezeti jogotok? Ha ha ha, nekem nem úgy tűnik, ki lesztek takarítva aprópénzért! :D
2024. márc. 4. 19:56
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Elbeszélgetsz te itt magaddal..
2024. márc. 4. 20:06
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Ebben te hol olvastad, hogy önnhatalmúlag, a haszonélvező beleegyezése nélkül megválthatod a haszonélvezetet?
2024. márc. 4. 20:07
 15/34 A kérdező kommentje:
A törvényben meghatározott ellenérték fejében megváltható, de özvegyi jog esetén csak a beleegyezésével. Szerintem ez elég egyértelmű. Nem? Vagy te hol olvastad ennek az ellenkezőjét?
2024. márc. 4. 20:41
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

"Elbeszélgetsz te itt magaddal.."

Az semmi, már újabb kérdést is kiírt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1259..

2024. márc. 4. 21:12
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

#10 Túllépve azon mekkora pofád van és csoda hogy be tudsz menni egy ajtón, az agyad meg borsó méretű.

Akkor javaslom olvasd el a 1990. Évi XCIII. Törvény címét: "1990. évi XCIII. törvény

az illetékekről"

Az ILLETÉKEKRŐL te nagyon eccerű!

A 72. § nem a haszonélvezeti jog megváltásáról szól hanem a "VIII. Fejezet

AZ ILLETÉK ALAPJÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA" fejezeten belül azt mutatja meg, hogy amikor ILLETÉKET kell meghatározni, AHHOZ hogyan kell egy ilyen "tulajdont" forintosítani. Ott szerepel a 71.§ végén:

"(8) A vagyoni értékű jog forgalmi értékének a 72. § alapján számított értéket kell tekinteni."

A haszonélvezeti jog eladását nem kényszerítheted ki senkiből. Ezt a törvény elég csúnyán bünteti és remélem ha csak megfordul a fejedben már feljelentenek és te meg bizonygathatod a tárgyaláson ugyanilyen nagy pofával, hogy mit fogsz csinálni és kivel.

Főleg ostobaság, hogy utána meg te magad másolod be, hogy ezt te is tudod és nem a haszonélvező akaratával ellenesen ezt megcsinálni.

Mégis mennyire kell hülyének lenni hogy ilyen ostobaságokat ennyire nagyképűen írjon le valaki, mint itt te?

2024. márc. 4. 21:13
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem ti jogi analfabéták vagytok, vágyvezérelt gondolkodással, és titeket is utcára foglak rakni ha haszonélvezők lesztek egy ingatlanban amit meg akarok venni."

Van egy olyan érzésem, hogy a jogi analfabéta az te vagy, ami 12 évesen érthető valahol.

2024. márc. 4. 21:14
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Alapítványi iskolás barátunk jogásznak készül mostanában?
2024. márc. 4. 21:20
 20/34 A kérdező kommentje:
DR. VIDÁKOVICS BÉLA ZSOLT ÜGYVÉDA Vidákovics & Partners ügyvédei együttesen több mint 40 év családjogi területen szerzett tapasztalatával magabiztosan nyújt határozott képviseletet ügyfelei számára, ha jól értem az idézett írásuk alatti szöveget a weboldalukon. Én jól értelmeztem amit írtak. Ezek szerint ők hamisan keltik azt a látszatot, hogy a haszonélvezet az értékét kifizetve megváltható az özvegyi jog kivételével?
2024. márc. 4. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!