Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megéri spórolni a mai világban?

Megéri spórolni a mai világban?

Figyelt kérdés
febr. 25. 18:18
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Hát nem kis összeg havi 200000ft. Most tudom ennek a felét félretenni kb. Két műszakban dolgozom,szóval így másodállást sem tudom, hogy mit tudnék vállalni nem egyszerű
márc. 8. 07:59
 22/41 anonim ***** válasza:
19: Mindent, ami nem kell a napi megélhetésedre (élelmiszer, kétévente egy új cipő, új nadrág, pólók, fehérnemű, rezsi, tisztálkodási szerek otthonra).
márc. 9. 00:57
 23/41 anonim ***** válasza:

Ha 200at nem tudsz félre tenni egy albérletet sem tudsz fizetni... Az albérlet idővel drágább lesz!

Pl hétvégén elmész kaja futárnak pizzériába.

Péntek délutántól is tudsz futárkodni, ha délelőttös voltál.

Aki több műszakban dolgozik, azok általában hétvégén maszekolnak!

márc. 9. 07:14
 24/41 A kérdező kommentje:

Honnan tudod kedves utolsó hogy én mennyit fizetek albira... nem is értem az első mondatod.

Hétvégén is dolgozom. Két műszak: 6:00-18:00 ig. 18:00-6:00 ig nincs délelőtt délután.

Nincs kocsim se biciklim, így kicsit nehéz a futárkodás :(

márc. 9. 09:12
 25/41 anonim ***** válasza:

Ha folyamatos 12be vagy a pihenő napokon lehet maszekolni... Azért állítom ezt biztosan, mert én is így dolgozom, és tudok maszekolni.

Sőt mivel egész napjaid szabadok, kissebb vállalkozókhoz is tudsz menni segéd munkára. Vannak olyan pizzeriák ahol adnak kocsit, robogót.

Ha nem írod le nem tudhatjuk mennyi az albérleted, és mivel ezt meg sem említetted az a általános feltételezése a többségnek, hogy a szüleiddel élsz.

Nekem már van lakásom, egyedül hoztam össze. A maszek munkám fedezte kb az önerőm felét. Jelenleg meg azért maszekolok, hogy befejezzem a lakást belülről. Már kb 80% ba minden olyan amilyennek megálmodtam. Nyár végéig el is készül.

Szóval csak rajtad múlik!

márc. 9. 09:26
 26/41 anonim ***** válasza:
48%

25+ mielőtt azzal jönne valaki, hogy nekem könnyebb volt lakáshoz jutnom, akkor elárulom 2022. novemberben vettem, és karácsonyt már ott töltöttem. Ha a teljes folyamatot nézem 1,5 éve történt.

44 millióba került + illeték

márc. 9. 09:29
 27/41 A kérdező kommentje:
Mért fontos hogy mennyi az albérlet?! Nő vagyok így segédmunkára nem nagyon tudok elmenni. Gondolom építkezésre fondoltál. Nincs jogosítványom, mert sztem nem létszükséglet
márc. 9. 12:36
 28/41 anonim ***** válasza:
50%
Az szomorú élet, ha az embernek 12 óráznia kell és mellette még hétvégén se pihenhet. Ezért kár volt megszületni, hogy valaki így éljen, hogy cserébe hitelre tudjon venni egy drága ingatlant. Inkább ne legyen soha, de így nem akarok élni.
márc. 9. 14:13
 29/41 A kérdező kommentje:
Sajnos ilyen világot élünk, de viszont szeretem a munkámat
márc. 9. 15:53
 30/41 anonim ***** válasza:

Pl takarítás, részmunkaidő mcdonalds, kfc, lidl, egyéb gyors étterem konyhai része stb.

6 évembe kerül az egész művelet, azaz 6 évig 2 munkahely. Már most a 2/3-ba kerül a lakáshitel rezsivel, mint egy lepusztult albérlet rezsivel a környékemen.

Ez most aktuálisan havi 70000 ft megtakarítást jelent. Én 10 év múlva is ugyan ennyit fogok fizetni, a végig fix hitel miatt. Míg az albérletek itt 10 év alatt a 2,5-3x-ra növekedtek.

Már a vásárlás pillanatától jobban jöttem ki a havi költségekkel.

10 éve kb harmada volt a bérem, a következő 10 évben csak 2x re növekszik már akkor is viccesen fog hangozni a 110000 ft/hó hitel. Míg az albérletek meg 300-450000 között lesz. Ha a tendencia folytatódik... A jelek szerint bizony folytatódik!

Szerintem nem mindegy hogy a kérdező esetében 760000ből fizet ki 300+ rezsit, vagy csak 110+ rezsit.

Úgyhogy szerintem megérte!

márc. 9. 17:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!