Hogy tud a mai világban egy fiatal (20-30 év között) saját lakást/házat venni szülői segítség nélkül? Van erre kilátásotok? Hogy látjátok a helyzeteteket?
Kéthetente, hetente megkérdezik ezt itt.
Nyilván felkínálta ezeket a topicokat, azokat olvasd el!
Kint éltem külföldön 3 évet, abból lett félretéve 9 millióm, ez mellé apukám váratlanul örökségből tudott adni 12 milliót lakásra. Én a saját akkori 9-emből 7-et tettem bele a lakás árába. Még így is kellett felvennem 6 millió lakáshitelt és vidéki nagyvárosban így tudtam venni egy másfél szobás panelt 27 évesen. Máshogy nehezen ment volna, pl. ha az itthoni nettó 200-300-ból akarok gyűjtögetni és félrerakosgatni.
Ne érezd magad rosszul, van mondjuk a 100 legközelebbi huszonéves ismerősöm, közülük kb. 5-nek van saját ingatlana, ne aggódj mindannyiuknál szerepet játszott valamilyen formában családi segítség. Jó persze mindig van 1000-ből 1 vállalkozó/informatikus/lottónyertes aki már huszonévesen vehetne saját lakást készpénzre, de nem ő az átlag.
Pl. jól nősül/megy férjhez. :-D
De igazat adok az előzőeknek, napi szinten kiírják ugyanezt a kérdést.
Beírom ide egy korábbi ugyanilyen kérdéshez írt válaszom, mert én is emlékszem ezt hetente, de inkább gyakrabban megkérdezik. Ha kihagytam valamit nyugodtan hozzá lehet tenni még tippeket.
-piacképes szakmát szerzel, amivel már huszonévesen akár 400-500-at is keresel, vagy pláne még ennél is többet
-kimész dolgozni külföldre néhány évre és gyűjtögetni
-ketten vagytok a pároddal és így könnyebben tudtok pénzt félretenni
-szeretnétek családot, gyerekeket és így igénybe vesztek állami támogatásokat is
-otthon laksz a szüleiddel és így több pénzt tudsz félretenni, vagy legalább egyedül bérelt lakás helyett szobát bérelsz
-hitelt veszel fel
-nem muszáj Budapest vagy más legdrágább helyeken élni
-ha egyedül vagy nem muszáj egyből kétszobás lakást venni, garzon is jó első lakásnak
-örökölsz
-kapsz valamennyi támogatást a családodtól
Ezek közül többet is lehet alkalmazni egyszerre, semmi nem tiltja a dolgot.
Itt néhány házzal arrébb lakik egy család. Ők kiraboltak egy pénzszállítót, utána a pénzt elásták a szölőjük végében. Abból vettek házakat maguknak. Amikor elkapták őket, nem kellett visszafizetniük semmit. Semmit nem vettek el tőlük, amit abból a pénzből vettek. És még börtönbe se mentek, mindent megúsztak.
Szóval másnak is tudom ajánlani.
Őszinte leszek, én egyetlen olyan fiatal párt ismerek a környezetemben, akiknek szülői segítség nélkül lett ingatlana, és azok mi vagyunk a férjemmel :D De mi évekig gürcöltünk és spóroltunk érte külföldön, itthon, főleg albérletben lakva kb. sosem lett volna, vagy max. egy kisebb panel fél életnyi hitellel.
Néha még én magam is meglepődöm, milyen rengeteg ember kap családi segítséget, vagy milyen sokaknak van a saját ingatlana mellett kiadva még valami.
20 évesen saját családi ház az igényed???
Nektek először a fejetekben kellene rendet rakni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!