Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mai világban hány Ft-tal...

Mai világban hány Ft-tal lenne illendő támogatnia az embernek a gyerekét lakásvásárlásban?

Figyelt kérdés
Akár az egész összeggel amibe a lakás kerül? 30 éves fiamról beszélünk mi esetünkben.
2023. okt. 23. 17:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy illendő. Mindenkinek más összeg fér bele. Ha azt mondod, hogy nem tudod támogatni akkor sincsen gond
2023. okt. 23. 17:40
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

0 Ft-ot kaptam, sőt én támogattam őket, mert kifizettem a deviza hitelüket is. Ez előtt pedig megvettem nekik a fát télre. Mikor csőtörésük volt és kaptak 200000-es csekket azt is kifizettem.

Nem kötelező támagati lakás ügyben a gyereket, már az is jó szerintem, ha lehetőséget tudsz neki adni a gyűjtögetésre, azzal hogy otthon lakik.

2023. okt. 23. 18:26
 3/16 anonim ***** válasza:
77%
En 10 milliot igertem ha a tobbit melle teszik. Nem tették. Nem fogok nekik lakast venni.
2023. okt. 23. 19:01
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Az első lakásunkhoz anyósomék ajándékba adtak pénzt amennyit ők tudtak és akartak - figyeltek rá, hogy a párom testvére is ugyanannyit kaphasson, nem akartak az egyik gyereküknek úgy segíteni hogy amiatt a másiknak majd nem jut kicsit később amikor neki is kellene a segítség. Az én apám kölcsön adott pénzt. Akkor olyan magasak voltak a hitelkamatok, hogy a kölcsön adott pénz után annyi lett volna a bank felé a kifizetésünk, mint amennyit anyósoméktól ajándékba kaptunk, és ráértünk visszafizetni amikor nekünk volt jó. Apám így oldotta meg, hogy a testvéreimnek is ugyanígy tudjon majd később segíteni. Így tulajdonképpen mindkét családtól egyformán kaptunk pénzt csak másféle módon. A lakás árának harmadát, majdnem felét mi raktuk össze a párommal, a másik felét tette ki a kölcsön és az ajándékba adott pénz. Így nem kellett hitelt kérnünk a bankoktól.

De akkor se lett volna semmi gond ha nem tudnak segíteni - akkor később lett volna lakásunk, más módon.

Most mi közeledünk afelé, hogy segítsük a gyerekeinket, a legidősebbnél 1-2 éven belül szükséges lesz. A párom ezért takarékoskodott 20 éven keresztül, hogy most majd mi is tudjunk nekik legalább úgy segíteni ahogy nekünk a mi szüleink. Hogy ez majd miképpen lesz és mennyivel tudunk segíteni az később fog kiderülni.

2023. okt. 23. 19:58
 5/16 anonim ***** válasza:
73%

Annyi minden történhet még az életben.

Ha csak az az 1 gyerek van, annyival segítsd amennyivel tudod és nem megterhelő!

Viszont kérd azt, hogy annak arányában legyen benne tulajdonrészed.

Évekig figyeltem a munkahelyi váltótársam életét. (Már nyugdíjba ment...) Elvált - 1 fiú, 1 lány gyerek.

Először a fiával-menyével nem beszéltek. Amikor a fiú elvált, fullra támogatta a 3 gyerekkel együtt. Teljesen kizsigerelte és hülyére vette.

Ennek következtében anyagilag közel került a hajléktalansághoz 59 évesen.

Most a lányával nem beszélnek...

2023. okt. 23. 21:40
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs olyan, hogy mennyivel "illik". A családunk nem tudott anyagilag támogatni minket érdemben, mégis megoldottuk. Nekem és a tesómnak is lett saját, bár hitellel, nem számít.

Az én kislányom még nagyon pici és tervezünk mégegy gyereket. Nekünk most a következő cél egy kicsi, de jó helyen lévő lakás megvásárlása kiadásra, ami később a gyerekeinké lehet. Eladjuk és felezzük az árát, vagy ideiglenesen odaköltöznek, vagy a franc sem tudja, majd kialakul. Ez most reális célnak tűnik úgy, hogy mellette a saját nyugdíjunkra és egyéb céljainkra is tudunk félretenni, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.

2023. okt. 23. 22:02
 7/16 anonim ***** válasza:
14%
Amennyivel tudod. Nyilván egyedül a mai világban csak akkor lehet lakást venni, ha olyan munkája van tehát milliós nettó fizetés felett. Általában a szülők is úgy tudnak támogatni hogy örökölnek az ő szüleiktől lakast amit eladnak és ebből van pénz a gyereknek venni. A gyerek is ugyanezt fogja tenni amikor ti már nem lesztek
2023. okt. 24. 10:56
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Amennyivel tudod anélkül, hogy magadnak ártanál.

Mi 2020ban megkaptuk apóséktól a lakásunk árának harmadát. Az én szüleimtől a másik harmadát, mi összegyűjtöttük addigra az utolsó harmadot. Egy 54 nm kislakás, tökéletes kezdetnek. Nagy könnyebbség, hogy nem kellett hitelt felvennünk. 5 éven brlül pedig tervezünk nagyobba menni, addig gyűjtünk.

Mi ebben a segítő mentalitásban nőttünk fel. Kislányunk 2 éves, de születése óta nyitottunk neki is megtakarítást. Így ha felnő mi is segítjük az első lakásánál.

2023. okt. 24. 12:52
 9/16 anonim ***** válasza:
Nekem 2021-ben meghalt az apai nagymamám és most idén szintén apai nagypapám. Volt egy házuk, jelenleg eladás alatt áll, amit feleznek, mert apunak van egy testvére. Múltkor beszéltem apuval, és ő mondta, hogy szeretne adni pénzt, de mondta, hogy előbb magára költsön (légkondi bekötése, ami fűt és hűt is, az kb mindennel együtt 1 millió lesz neki). Azóta nem beszéltem vele erről, nem kérdezgetem, hogy el tudták-e adni a házat. Tény, nekem lakás önerőre kellene, mert igaz házasságban élek, de nem akarok másik gyereket. Nem vagyok boldog, nem érdekel a babaváró. Minisztériumban dolgozok, van még hátra a próbaidőből. Utána vizsgázni kell. Havi 100-at próbálok kínkeservesen félretenni. Persze ezt nem mondtam apunak, hogy nem vagyok boldog, lehet magától is tudja. Szerinte szégyelli magát, hogy annak idején nem kötött le nekem fundamentát. Ő más világ és a rosszat látta akkor ebben, de szerintem már máshogy látja.
2023. okt. 24. 13:11
 10/16 anonim ***** válasza:
mondtam neki*
2023. okt. 24. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!