Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mai világban magyarul manapság...

Mai világban magyarul manapság mennyire jellemző az,hogy családi házaknál gazosak elhanyagoltak a kertek ? Mi lehet az oka,hogy be sem vetik semmivel sem és már nem művelik ? Kihaltak az öregek akiknek ez ért valamit ? Más lett a világ ?

Figyelt kérdés
Én ezt látom manapság,hogy már nem csinálják vidéken ezt a kertezést. Azért ingatlan adás vételi kategória mert lehet,hogy vidékre akarok menni a fővárosból. Nagy rá az esély,hogy gazos lesz a kert meg minden mivel én szinte csak ezt látom,hogy már nem csinálják,nem foglalkoznak az emberek kerttel. Nagy dzsungeleket szoktam látni ingatlanok portáin. Mi lehet az oka,hogy be sem vetik semmivel sem és már nem művelik ?

2021. aug. 22. 11:48
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
85%

Nekem 1600nm-es kertem van.

Nincs ültetve benne semmi, mert inkább megveszem a boltban vagy a piacon ami kell. Nem drága a krumpli, paradicsom, stb. Azért a pár száz forintért nem fogom a hétvégéimet kapálásra elbaxxni. Inkább megyek fürdőzni, horgászni vagy akármi. Kikapcsolódni az egész heti munka után.

Eleinte ültettem bele epret, de nincs időm, kedvem gazolni. Egyszerűbb fűnyíró traktorral végigmenni a kerten és cső. Le van tudva. Az előkertben van pár rózsa (2-3db). Azokat körbe fűkaszázom és kész.

Van pár gyümölcsfa, azokról a gyümölcsöt leeszik a madarak. Nem bajlódok a permetezéssel meg a gyümölcsszedéssel.

Ha eladom, az új tulaj majd azt kezd vele amit akar. Felkapálja és ültet kedvére. Nem a következő tulajra gondolva fogom beültetni, ha egyszer nekem nincs se időm, se energiám foglalkozni vele.

2021. aug. 22. 12:05
 2/24 anonim ***** válasza:
93%

Nekem van egy pici kertem de....

1. az hogy az ember látástól dolgozik mikulásig hogy értelmes mennyiségi pénzhez jusson az élethet.

2. az hogy ilyen időjárás mellett rohadt nehéz termelni valamit is. Alap a locsolás mert anélkül kiég minden. Egy ismerösöm aki 60 éves idén hagyja abba mert ilyen időjárással felesleges csinálni. A krumplit már július elején felszedtük mert szárazság miatt az élőlények megtalálják és szétrágják. Már jul. elején is a fele rágott krumpli volt.

Nálunk most volt az első értékelhető eső nyáron 1 hete 18mm meg másnap 8mm. Előtte egész nyáron szinte 0 eső volt...

3: Az emberek lusták is manapság, még a füvet is lusták levágni.

2021. aug. 22. 12:09
 3/24 anonim ***** válasza:
88%

nos én megöregedtem, és az eddigi mintakert kezd egyre jobban gazosodni. A szomszédom szintén hetvenen túl van jóval, nagyon beteg, fáj mindene..

Az ő kertjét is egbámulták, olyan szép volt...az idén feladta, nem bírja. Utód nincs, aki művelné, vagy füvet nyírna.

Nálam még picivel jobb a helyzet, még gondozom valahogy. A környéken csupa újgazdag vett olcsón telket, azokra palotákat építettek csak pázsittal, kertésszel..

Az, hogy nem tetszik nekik a két lerobbant öreg, a gyümölcsfás kert, az jelzi, hogy úgy gondolkodnak, mint például te is. Mindennapos a vita a kutyák miatt(nekem nincs), az újgazdagok nem bírják a zajt sem..az nem zavarja őket, ha a kertészük egész nap benzinmotoros géppel zörög.

Remélem, hogy más is megtudja, mi is az olyan öregség, amelyben minden fáj és nem tud kertészkedni..

Amúgy más lett a világ...nézd meg a József körutat, vagy a Váci utcát..csupa itt élő, hangos színes ember...ők félrelöknek mindenkit, mert nem szokták meg a civilizációt

2021. aug. 22. 12:11
 4/24 mindentudó99 ***** válasza:
86%
Azzal nincs baj ha nem termel de legalább ne lenne két méteres gaz a kertben. Egyszer kell levágni majd gyomírtóval néha lefújni és kész. Van aki bizony még termel rendben tartja a kertet. Pl én is vagy a szüleim. A szél meg hordja a gazmagot a szomszédokból szana szét. Plusz ugye a parlagfű. Aki nem bír vele legalább kaszáltassa le mással.
2021. aug. 22. 12:26
 5/24 anonim ***** válasza:
Gazosnak épp nem mondanám, azért lekaszálják/kaszáltatják vagy fűnyírózzák a népek. Konyhakerttel meg ha kínlódtál volna akkor tudnád, miért hagynak fel vele. Már nekem is csak gyümölcsfáim vannak, évente egyszer megmetszem, néha permetezem (vagy azt se) és szevasz. Ha belefogsz pár év után te is abbahagyod.
2021. aug. 22. 12:27
 6/24 anonim ***** válasza:
A vetemenyes nagyon macera,nalunk is inkabb fu,fa es cserepes virag lesz inkabb.
2021. aug. 22. 12:54
 7/24 anonim ***** válasza:

20 ezres városban lakom, a 25m2 es kertemmel az átlag vagyok. Az egyik fele betonoz, a másik komolyabban csinálja.

Miért? mert sok ész is kell hozzá

A szomszéd kerítését 2 év után én javítottam meg

A másik meg nem tudja megnevelni a gyerekét, kutyáját se, hangosak. Nemhogy új dologba fogjon

2021. aug. 22. 13:02
 8/24 A kérdező kommentje:
Nem pár száz forint a zöldség :) Ez téves infó . Elég borsos ára lett az összesnek. Gyümölcs sem olcsóbb. Sőt drágább is szerintem. Attól is függ mennyit eszel meg belőlük. Én sok hagymát eszem mert szeretek főzni is.
2021. aug. 22. 13:05
 9/24 anonim ***** válasza:

Nem tudtam hogy 1000 ft fölött van 1kg paradicsom vagy krumpli ára :)

Jó hogy mondod, köszönöm az infót

2021. aug. 22. 13:09
 10/24 mindentudó99 ***** válasza:
86%
Akár mekkora kerted lesz kicsiben kezd hogy lásd birod e. Ott kezdődik hogy kell egy kút. Ha nincs fúratni kell. Mert pl idén állandóan locsolni kell. Három naponta áraztani. Aztán kitapasztalni mit éri meg termelni ml az ami nem macerás nagyo. Hagyma pl jó. Paradicsom. Bab zöldbab borsó. Krumplival viszont nem foglalkoznék. Saláta retek szintén egyszerű. De mindennel munka van. Munkahely mellett nem egyszerű . Én nekem sincs már ezekhez kedvem. Szőlöőm van és sok gyümölcsfaezekben nem kell állandóan benne lenni. Az alját meg fűkaszálom. A szőlőt is úgy kapáltatom egy alkesz romával . Metszek és permetezek ennyi.
2021. aug. 22. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!