Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mai világban magyarul manapság...

Mai világban magyarul manapság mennyire jellemző az,hogy családi házaknál gazosak elhanyagoltak a kertek ? Mi lehet az oka,hogy be sem vetik semmivel sem és már nem művelik ? Kihaltak az öregek akiknek ez ért valamit ? Más lett a világ ?

Figyelt kérdés
Én ezt látom manapság,hogy már nem csinálják vidéken ezt a kertezést. Azért ingatlan adás vételi kategória mert lehet,hogy vidékre akarok menni a fővárosból. Nagy rá az esély,hogy gazos lesz a kert meg minden mivel én szinte csak ezt látom,hogy már nem csinálják,nem foglalkoznak az emberek kerttel. Nagy dzsungeleket szoktam látni ingatlanok portáin. Mi lehet az oka,hogy be sem vetik semmivel sem és már nem művelik ?

2021. aug. 22. 11:48
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Alkesz roma :D besírtam ezen. Nem lehet valami jó munkaerő ha iszik.
2021. aug. 22. 13:58
 12/24 anonim ***** válasza:
75%
Én azt nem értem, hogy minek vesz az kertes házat, aki semmit se csinál vele. Félreértés ne essék, nem művelni kell, de egy alaprendben tartás miért esik nehezére az embernek? Még nem is feltétlen a komplett kertet, de az utca frontot képtelenek rendbe rakni. A mi utcánk viszonylag új és egyre jobban épül ki ez a rész, itt olcsóbbak a telkek, mint bent a városban. (megyeszékhelytől 10 km-re lévő felkapott falu) Szóval kijönnek ide, felépítik a házat és utána utána úgy fele-fele arányban van, aki rendbe is teszi körülötte, a többi meg nem csinál semmit, de akár 10 évig se az utcafronttal. Az, hogy kigazolja, az nem pénz kérdés. Régen a falvakba elmentél, nem volt divat a pázsit amit pénzért locsolni kell, meg nyírni, voltak kirakva szárazság tűrő növények a házak előtti utcarészen, kigazolták, gereblyélték, egy-két kis meggyfa vagy valami díszfa, amit gondozni se kell, csak évente egyszer metszeni vagy valami, szép takaros volt mindenhol. Értem én, hogy drága megépíteni egy házat, de ez nem pénz kérdése. De ennyit se csinálnak, csak nő a gaz, ott a sóder domb, ami az építkezéséből maradt, rohad valami raklap... Ez egyszerűen igénytelenség. Csak azt nem értem minek akkor nekik a kertes ház. A kertes ház nem annyiból áll, mint a lakás, hogy akkor behúzza az ajtót és kész. A másik véglet, amelyik kiültet 50 tuját a félsivatagos kiskunsági kertjébe és csodálkozik, hogy akármennyit locsol senyvednek csak aztán hagyja a fenébe, hogy ő nem foglalkozik vele, mert minek. Hát lehet nem olyat kellett volna kirakni, ami nem bírja az éghajlatot...
2021. aug. 22. 14:58
 13/24 anonim ***** válasza:
75%
Ja meg a másik még, amelyik lerakja a MŰFÜVET! Műfüvet bameg! Ugyanúgy locsolja, mert nyáron olyan forró, hogy a gyerek másként nem tud rámenni, porszívózni kell a kosz miatt, ráadásul ha mondjuk kiömlik egy pohár kóla vagy ilyenek, akkor nem olyan, mint a rendes füvön, hogy felszívja és kész, hanem akkor ragacsos lesz ahol rászárad. Oké, hogy szép és puha, de nem gondozásmentes véletlen sem. És még locsolni is kell, ha rá is akarsz lépni nyáron.
2021. aug. 22. 15:02
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk mert a műfüvet nem kell nyírni, nem gazosodik..
2021. aug. 22. 15:25
 15/24 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem állásba járnak és csak a boltból élnek.

Rossz szokás egyszerűen.

2021. aug. 22. 15:35
 16/24 anonim ***** válasza:
76%
1: Zöldségeket nem kell kapálni és nagyon picike területen nagyon sok terem. Cukkini, patiszon, hagyma, retek, paradicsom, paprika, tök, snidling, répa. Kb. 1 nm és győzze megenni egy 6 fős család, amikor nekiáll teremni...:)
2021. aug. 22. 15:38
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk mert a műfüvet nem kell nyírni, nem gazosodik.."

Az igazit meg nem kell takarítani és porszívózni. Annyiért, amennyiért megveszed és lerakatod a az olyan műfüvet ami jól is néz ki, tényleg kellemes rajta járni, ülni stb. és nem fakul ki pár év alatt és normálisan aládolgoztatsz, ki lehet építeni, hogy a normálisat automatán locsolja a rendszer, azzal se kell törődnöd utána. 200-300 ezerért már olyan robotot kapsz, hogy az igazi füvet se neked kell nyírni. És nem kell porszívóznod, meg szívni a fogad a büdös kölke odaevett odaivott, meg a szülinapi zsúr alatt 5x fellocsolni, hogy ne szédüljenek el a gyerekek, meg ne égjen meg a talpuk.

2021. aug. 22. 17:15
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon pici kertünk van füvesítve az egész és kész. így nincs vele gond. Őszintén, se kedvünk se energiánk a napi 10 óra munka után még a kerttel is foglalkozni. A füvet meg lenyírja a robot. A zöldségeket, gyümölcsöket inkább megveszem termelőktől. Ketten vagyunk, anyagilag belefér, nem egy hat tagú családnak vásárolok. Szóval egyáltalán nem érzem szükségét a kertnek.
2021. aug. 22. 17:42
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 1300 m2 füvem, 4 naponta nyírom. pár éve megpróbálkoztam gyümi fákkal.

Az őszibarackok elfagytak 1 évesen, és ki is kellet vágni őket. Az alma fákból egy élte túl... de szerencsétlen amikor rügyet hozna mindig jön a hirtelen hideg... Így most kb 5 éves az egyetlen almafám és talán 3 virág lett rajta összesen.

Egy kisebb vagyont költöttem el ezekre. Egyszer megvettem, trágyáztam, permeteztem ahogy meg van írva, de csak pénz kidobás volt. Többet nem ültetek az biztos

2021. aug. 22. 20:45
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Sokan azért vesznek családi házat, mert nem akarják, hogy alattuk/felettük/mellettük szomszédok legyenek úgy, mint egy társas házban. Pont. A kerttel nem akarnak kezdeni semmit, az csak a "tér", ami elválasztja őket minél messzebb a többi szomszédtól.
2021. aug. 23. 04:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!