Eladhatom úgy az örökölt házamat,hogy a gázon és az áramon tartozás van? Nincs még 1 hónapos sem a tartozás. A vételárbol meg rendezném mire átiratja az uj tulaj.Ügyvéd nem kekeckedik?
Én vételnél kértem nullás igazolást minden közműről, azt a szolgáltató állítja ki és igazolja, hogy nincs hátralék.
Pár éve, mintha lett volna ebben valami változás, hogy eladás esetén az új tulajdonos köt a szolgáltatóval egy új szerződést és amennyiben volt az ingatlanon tartozás, azt a régi tulajdonostól hajtják be. Vagy valami ilyesmi, de szerintem biztos lesz olyan válasz, aki esetleg biztosat is tud.
Egyébként a szolgáltatót felhívod és az a legtisztább.
Régen hiába volt óraállás, ha benyaltad és vettél egy házat közmű tartozással, akkor vagy fizettél az eladó helyett vagy lekötöttek a hálózatról. Utólag meg a saját problémád volt, hogyan oldottad meg a régi tulajtól az adósság behajtását.
A szolgáltató telefonon simán elmond annyit, hogy most mi a helyzet ezügyben, hogy kin követelik az elmaradást.
Ezt csak a hatos kedvéért. Dunántúli vízszolgáltató tájékoztatója arról, hogy milyen hátrányok érhetik az új tulajdonost, ha tartozással terhelt ingatlant vásárol.
Egyébként értem én a te oldaladat is, de sajnos a valóság az, hogy mégha sikerül is megoldást találni egy ilyen esetre, annak utánna kell járni és az sok idő, sok idegeskedés. Előre kell gondolkodni, nem utólag kapkodni.
7-es Ezt csak szolgáltató önmagát védené de erre nincs törvényi háttere de még arra se hogy mástól hajtson be tartózást .
Ez nem terjedhet el ilyen nincs, veszek egy autót amivel elütöttek valakit és én fizessek kártérítést a sértettnek ?
Magyarán ügyesen van ez megfogalmazza, de csak annak aki el hiszi az ilyeneket .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!