Mit tennétek ha a volt tulaj nem akarná kifizetni a közmű tartozását?
Most vett a nővérem egy házat. Hivatalosan ügyvéd előtt kötöttek szerződést. De tudták már előtte is hogy közel 100 000 forint tartozása van a volt tulajnak a vízmű felé amint viszont nem akar kifizetni. A lakásban nincs is víz mert le van szűkítve a vízóránál.
Ilyen esetben mit lehet tenni hivatalosan és jogszerűen?
Vagy már eleve ennyivel kevesebbre levinni a vételárat és kifizetni.
Vagy az óraállásokat ugye aláírta a tulaj, ezt bejelenteni a vízmüveknél és onnantól az új tulajnak semmi köze a tartozáshoz.
Nem is értem a kérdést.
Mi közöm az előző tulaj dolgaihoz?
HA, 100%-ig rendes volt a dolog, volt átírása az óráknak, akkor semmi baj nincs.
Óra átírás előtt le kell fényképezni a mérő órát.A szolgáltató látja fogyasztást,aminek az árát a volt tulajon fog behajtani.
Az új tulaj meg ettől a mérőállástól fogja fizetni a fogyasztott víz mennyiséget.Ilyen egyszerű ez .Az új tulajnak vinni kell az adásvételi szerződést.Hogy ebben szerepel e a volt tulaj tartozása a szolgáltató felé,nem lényeges .
Ahogy a többiek írják, más tartozásához neki semmi köze, át kell írni az órát a jelenlegi állással. Ahogy a nevére kerül, én úgy gondolom a szűkítést is ki kell venniük.
Ha nagyon kell a pénz a szolgáltatónak lehet megpróbálják kifizettetni vele, de ő nem köteles fizetni semmit.
Az adásvételi szerződések szokásos melléklete a mérőállások leírása mindkét fél aláírásával.
Persze csak normális ügyvédnél.
Ilyen esetben mit lehet tenni hivatalosan és jogszerűen?“
Az adásvételi szerződésben benne kell, hogy foglaltassék az adott ingatlan közmű- és tehermentes.
Lehet, hogy a szolgáltató addig nem írja át az órákat, míg ki nem lesz egyenlítve a tartozás. Ilyen magas összegnél ez benne van a pakliban.
A szerződésben benne vannak a közmű óra állások. De viszont a szolgálató nem írja át addig az új tulaj nevére a kozművet míg a volt tulaj teljesen ki nem tisztázta.
Én 5 éve vettem házat ugyan ez volt az eljárás míg a volt tulaj ki nem fizette pontos állás szerinti összeget addig nem írta át az én nevemre. Pedig a víz 4000 forint körül volt a villany 7000-8000 forint körül.
Egy x idő elteltével a vízmű kérhet új bekötést viszont azt kinek kell fizetnie?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!