Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tennétek ha a volt tulaj...

Mit tennétek ha a volt tulaj nem akarná kifizetni a közmű tartozását?

Figyelt kérdés

Most vett a nővérem egy házat. Hivatalosan ügyvéd előtt kötöttek szerződést. De tudták már előtte is hogy közel 100 000 forint tartozása van a volt tulajnak a vízmű felé amint viszont nem akar kifizetni. A lakásban nincs is víz mert le van szűkítve a vízóránál.

Ilyen esetben mit lehet tenni hivatalosan és jogszerűen?

2022. dec. 24. 17:11
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem régen nevet változtattam be mentem a vízműhöz és nem írta akkor sem át hiába én voltam a tulajdonos és a csekket befizető személy. Csak akkor írta át mikor befizettem egy elmaradt csekket...

Jász-Nagykun-Szolnok megyei Vízművekről van szó.

2022. dec. 25. 17:36
 12/14 anonim ***** válasza:
65%
Kifizetném én, majd fizetési meghagyás a volt tulaj ellen.
2022. dec. 29. 11:09
 13/14 anonim ***** válasza:
Az óraátírás milyen jogi szabály szerint köthető az előző tulajdonos fizetéséhez? Szerintem nincs ilyen szabály.
2023. jan. 31. 07:45
 14/14 anonim válasza:

A víz az helyhez kötött sajnos

Megtehetik, hogy amíg nincs rendezve az ingatlanon a víz számla, addig nem kötik vissza a vizet

De az új tulajon a tartozást nem hajtjatják be

2023. márc. 25. 03:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!