Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Emiatt nem hitelezhető a...

Emiatt nem hitelezhető a házam? Teljesen elkeseredtem.

Figyelt kérdés

Örököltem egy ingatlant, értékbecslő 35 millióra becsülte. Egy felújított 3 szobás, jó állapotú házról van szó. Lekértük a térképmásolatot a földhivatal oldaláról, kiderült hogy a kazánház, garázs nincs feltüntetve rajta, csak maga a ház van. A kazánházban van a vegyestüzelésű illetve a gázkazán is. Most többen is azt mondták, hogy így nem hitelezhető a ház.

Kerestem egy földmérőt, hogy feltüntessük ezt, mint kiderült ez nem így működik, kell hozzá építési engedély is.Na hát az sincs, 1980-ban lett hozzáépítve a kazán, teljesen egyben van a házzal, utánanéztek, nincs hozzá engedély. Tehát most a földmérő mellett kellene egy építész, millió papír, stb. Kb egy 800 ezres mutatványra saccolták, és hónapok. Hát nekem ehhez most sem kedvem, sem időm. Főleg beleölni 800 ezret úgy, hogy még nincs konkrét vevő se, így nincs kedvem ebbe most belefektetni csak úgy. De többnyire hiteles -csokos érdeklődők voltak eddig csak. Valakinek tapasztalat? Tényleg emiatt kb várhatok készpénzes vevőre?

2023. nov. 28. 18:21
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatom szerint is bankja válogatja, ad-e CSOK-ot vagy mást rá, de jó eséllyel lesz, amelyik megadja. Nálunk is volt hasonló probléma, de a banknak is az az érdeke, hogy hitelt vegyenek fel, szóval ha egyébként hitelképes a ház, tehát belterületi, elég nagy, és lehetőleg nem vegyes falazatú (bár utóbbinál is van, a hol elfogadják), igyekezni fognak ügyfelet fogni a jutalékért dolgozó ügyintézők és beszuszakolni az adminisztrációs rubrikákba olyasmiket is, amire a készítők nem gondoltak... Szóval a puding próbája az evés :) Szerintem nyugodtan hirdesd meg és meglátod.
2023. nov. 29. 10:39
 22/34 anonim ***** válasza:
27%
Piaci hitelt adnak rá, csak állami támogatottat - pl CSOK - nem.
2023. nov. 29. 15:26
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

A kazánházra meg a garázsra kéne szerezned Hatósági bizonyítványt. Ezt utólag oda is adja vagy az önkormányzat vagy az épít esi hatóság.

A szomszédokkal alá kell iratni valami papírt hogy az ott áll már évtizedek óta. Ezzel meg lehet kerülni sok bonyodalmat.

Ha ez a bizonyítvány megvan, evvel együtt kell benyújtani a földmérő rajzokat a Földhivatalba, és akkor majd ráteszik a térképmásolatra.

2023. nov. 30. 21:11
 24/34 anonim ***** válasza:
36%
Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy adok érte 20-at! Tehermentes legyen az ingatlan! Mi van a térképen, nem szokott érdekelni. 35M-hoz teszek hozzá 15M-t. 50M-ból már Balaton melletti településen ingatlant lehet vásárolni, papírok rendben vannak.
2023. dec. 1. 15:48
 25/34 anonim ***** válasza:
78%
#24-es, Ilyenkor azt szokás mondani, hogy akkor mehetsz a Balatonra.
2023. dec. 1. 16:59
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
25 Azért vagyok itt a Balatonon! Ismerem az itteni árakat! :)
2023. dec. 2. 14:15
 27/34 A kérdező kommentje:
Szétnézve találtam egy adag papírt, van építési vázrajz meg terv az összes melléképületről, garázsról mindenről. Építész lebélyegezte. Lehet van akkor engedély is? Utána kell járnom.
2023. dec. 2. 15:41
 28/34 anonim ***** válasza:

26os, akkor jo helyen vagy. Miert vagy itt?

Kerdezo:

Az lehet csak "latvany terv". Onmagaban sokat nem jelent. De utana kell jarni.

2023. dec. 2. 16:52
 29/34 A kérdező kommentje:
Le is van belyegezve a sarokban hogy: engedélyezve, XY település önkormányzata, most nézem.
2023. dec. 2. 17:23
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
#29 Akkor remélhetőleg a probléma megoldódik, csak a földmérőre lesz szükséged, hogy a Földhivatalban intézze amit kell és ott legyen a térképen az ingatlan ezen része is.
2023. dec. 2. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!