Van még itt valaki, aki önrészre gyűjt, és elkeseredik a lakásárak emelkedése láttán?
Ingázással nem tudjátok megoldani?
Tőlünk a falu 80%-a Pesten dolgozik, ami pont 50 km-re van.
40 perc vonattal.
Nagyon sokáig elkeseredtem és nem láttam, hogy valaha is lesz saját lakásom. Aztán belépett az életembe a párom és rájöttem, hogy ketten minden sokkal könnyebb. Összetettünk amink van és decemberben költözünk. Igaz jó időre eladósítottuk magunkat, de annyira boldog vagyok, hogy ezt nehezen tudnám megfogalmazni.
Tehát fel a fejjel. Az árak növekedésének üteme csökken. Növekszik, de már nem olyan tempóban, így van esély.
Talán azokat nem érinti olyan tragikusan a magas ingatlanárak akiknek már van egy lakása de akiknek a nulláról kell indulni az szinte lehetetlen.
Igen kérdező! Biztosan sokan vagyunk úgy mint te.
Köszi, hogy irtatok :)
Igen, ez a munkahely-lakohely kerdes nehez dolog :S nalunk sincs nagyon munka, azert is szeretnek tavolabb koltozni, viszont ott meg nagyon draga minden :(
Négyes, nagyon orulok az oromodnek, gratulálok!!
:)
Igen ketten azért egyszerűbb, az biztos :)
Én felállítottam a fontossági sorrendet és az igényeimet a lehetőségeimhez igazítottam.
Egy szerény 400ezres autóval jártam (mindenhova gond nélkül elvitt) és egy 6 milliós Kádár-kockában kezdtem az agglomerációban, ahonnan 40 perc alatt bent voltam Pest közepén. Hitelem már nincs és a sajátomban lakom, de nem vagyunk egyformák.
35F
Utolsó! Nem az volt a kérdés, hogy aki 5-10-15 évvel ezelőtt vett ingatlant az ki tudta-e fizetni?
Az elmúlt három évben duplájára mentek fel az ingatlanárak.
Számszerűsítve:
Ha valaki három éve 8 millióért vett panelt, annak ma minimum 16 milliót kellene kifizetnie ugyanazért a lakásért!
Hiszem, hogy egy átlag magyar(az átlag alatt a többséget értem), ha 10 évig keményen spórolna, akkor sem tudná összekuporgatni a lakásra valót a mostani árak mellett!
Látom fogtad a lényeget!
Azt akartam elmondani, hogyha nincs hol laknom, akkor nem autót veszek hitelre! És lehet, hogy a panelárak felmentek, de az olyat amilyet én vettem 5 éve az agglomerációban (2,5millió sajátrésszel, 3,5millió hitellel ami már letelt) a mai napig lehet venni, csak keresni kell.
Vidékem (Bp-től 30 km-re ) nem mentek fel az ingatlanárak, vagy csak minimálisan és valamit valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!