Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan lett saját tulajdonú...

Hogyan lett saját tulajdonú ingatlanod? 🏡

Figyelt kérdés

Lakás vagy családiház?

Házrész, esetleg nyaraló, amiben laksz? Vidék vagy Bp?

Közös a házastársaddal, vagy 1/1 tulajdon?

Szereted?

Sokat kellett érte dolgoznod, várnod rá? Te újitottad fel, vagy már készen beleültél?

Minden válasz érdekel!

Részemről megy a felpontozás! 😎

2023. nov. 12. 17:29
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
2023. nov. 12. 20:42
 22/39 anonim ***** válasza:
89%

Kb. 3 évet spóroltunk pályakezdőként nagyon keményen és minimális önerővel beleugrottunk egy lakáshitelbe a párommal.

Egy akkor 8 éves újszerű lakás volt, ki kellett festeni és költözhető volt. Ahhoz, hogy álomlakás legyen, meg kellett volna csinálni rajta ezt-azt, de tudtuk, hogy néhány évre vesszük, így nem öltünk bele nagyobb összegeket, mint amit feltétlenül szükségesnek tartottunk.

Tavaly költöztünk tovább családi házba a babánk születése előtt felvett babaváróval és minimális piaci hitellel. Egy kicsit kijjebb van, mint szerettük volna és meg kellett alkudni az elrendezésben, de alapvetően mindenben megfelel ezeken felül az elvárásainknak. A műszaki állapot tökéletes, az esztétika nem teljesen a mi ízlésünk (egyébként teljesen élhető), de az majd idővel sorra kerül. Egy új fürdőszoba filléres tétel mondjuk egy komplett tetőcseréhez képest, így nem az esztétika volt az elsődleges szempont. Mi nagyon szeretjük és szerencsésnek érezzük magunkat.

Mindent ketten építettünk fel a nulláról a férjemmel és büszke vagyok magunkra.

2023. nov. 12. 23:30
 23/39 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Családi segítséggel részben. De hosszadalmas lenne elmesélni. Lényeg ócska vàlyoggal kezdtem. Eladtam lett masik újítottam toldtam hozzá. Kis hitel is kellett. Visszafizettem. Így se volt egyszerű. 30 évesen hitelmentes ingatlanom lett. 100m2 családi ház falun.
2023. nov. 13. 06:38
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Eredeti állapotú panel, a minimális 20%-os önerőt tudtam kifizetni, meg kellett találni a bankot, amelyik így elfogadta. 4 évbe telt mire teljesen fel lett újítva,betonig vissza kellett verni,olyan rossz állapotban volt. Sikerült előtörleszteni is valamennyit, az árak is még följebb mentek közben,így most van egy gyönyörűen felújított lakás, és a jelenlegi értékének kb. a negyedével tartozom még a banknak.
2023. nov. 13. 08:24
 25/39 anonim ***** válasza:
69%

A férjemmel letoltunk jó pár évet külföldön két munkahelyen és spóroltunk ezerrel ÉS még azelött vettük meg itthon a házat, hogy totál elszálltak volna az árak. Akkor is megdrágultak már, így 4 millió hitel is kellett végül, de mondjuk most nem is tudnánk házat venni ebből a pénzből, csak panelt. Szóval sok-sok munka+ jó időzítés.

De egyébként a velem egykorú barátok, rokonok, akiknek van saját ingatlana, kivétel nélkül kaptak komolyabb családi segítséget, pénzt vagy a nagymama lakását vagy ilyesmi, igazából magunkon kívül senkit nem ismerek, aki öneröből vett volna házat.

Ez sajnos ilyen, ez az igazság. A többség csak akkor jut ingatlanhoz, ha a szülei segítenek.

2023. nov. 13. 11:19
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Mi egy hónapja kaptuk meg a kis házikónk kulcsait. Párommal közösen vettük, mindketten tulajdonosok vagyunk az ingatlanban. Ez egy kis falusi vályog családi ház (nem a tipikus parasztház), szerintem mutatós, szépet lehet belőle majd idővel kihozni.

Nem terveztük, teljesen váratlanul jött, hogy idén házat vegyünk, párom hitelt vett fel, az én félretett pénzem pedig az önerőbe ment. Ez egy felújítandó ház ami nekem direkt fontos is volt, hogy ne legyen itt-ott felújítgatva, tehát csak legyen egy szép alap, ami a szememben nincs összevissza ízléstelenül felújítgatva, amire elkérik pluszba a pénzt, pl. hogy az előzőtulaj felújította piros csempével a fürdőt és ezért drágább az ingatlan ára, miközben én amint lehetőségem lenne rá eltüntetném azt a csempét a fürdőből. Fontos volt az is, hogy ne legyen elkezdve a felújítás, ne legyen itt-ott műanyag nyílászáró. Tehát ez amit vettük egy jó alap ház, ahol megszeretném hagyni a régi hagyományos dolgokat, régi fa ajtókat, ablakokat stb, csak szépen felújítani.

Úgy szamoltuk, hogy még legalább 2 év mire betudunk költözni. Addig az albérletünkben lakunk, ami szerencsére nagyon kedvező árú mert ismerőstől béreljük.

2023. nov. 13. 15:34
 27/39 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! 🤗 Jó olvasni, hogy van összetartás az emberekben, akarnak jutni valamire, és tesznek érte! Jöhetnek még a válaszok!
2023. nov. 13. 19:19
 28/39 anonim ***** válasza:
81%

2021ben vettünk 30 millióért egy 54nm kis lakást kezdésnek. Akkor voltunk 26-29 évesek.

3-8 éve dolgoztunk, folyamatosan raktunk félre, akármilyen szűkös is volt a pályakezdő évek.

Végül abban az évben 10 milliós babaváróval és kis családi segítséggel (örökségből előre kivásárlás) összejött az ára.

Azóta is gyűjtünk szorgosan, 2 év múlva tervezünk 65-70 nm lakást venni.

2023. nov. 13. 20:32
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

Családi ház vidéken: szülői ház, amit (mára sajnos) megörököltem. De mivel nem költöztem el az iskola befejezése után sem, a saját házra szánt pénzemet folyamatosan ráköltöttem. Bővítés, tetőcsere, belső felújítás, új fűtésrendszer, stb.

Nyaraló szintén vidéken: részben a nagyszülői örökség befektetéséből, részben a félretett pénzemből.

2023. nov. 15. 12:05
 30/39 anonim ***** válasza:
11%
Szerint a csók plusz nagy segítség lesz a magyar fiataloknak és sokan ezen keresztül jutnak majd ingatlanhoz !!! És ezen kívül ott a babaváró és a falusi csók is . Nagy segítség ez a magyar családoknak
2023. nov. 16. 05:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!